Mirena
Spoštovani.
Mireno imam že 9 mesecev in od 3. meseca dalje opažam nastajanje mozoljev v predelu brade, kar se mi je sicer dogajalo pri 20ih, sedaj sem v 40ih.
Mozolji niso globoki, so pa veliki in boleči, potrebno jih je urediti, kar nato pusti krasto. Kupila sem pripravke za čiščenje kože za pubertetnike, pa seveda ne pomagajo nič. Čez noč nastane toliko novih žarišč, da me je bilo danes prvič v življenju sram zapustiti stanovanje. Puder seveda bi zadevo poslabšal. Kožo na bradi sem razkuževala tudi z medicinskim etanolom. To se verjetno ne bo uredilo s časom?
Kot drugo sem se od vstavitve mirene do danes zredila za 11 kg. Pred tem sem imela težo 59 kg na 165 cm. Jem enako kot vsa leta do sedaj.
Opažam tudi vpliv na razpoloženje, saj sem bolj čustvena in hitreje zajokam. ( to se je začelo dogajati še pred mozolji). Sedaj je malo bolje, ali pa sem se navadila na to.
Mireno sem sprejela zaradi premočnih menstruacij. Bila sem tudi zelo slabokrvna, kar je vplivalo na koncentracijo in delovno storilnost v službi, zato si tako hudih menstruacij ne morem privoščiti. Poleg tega sem bila tudi hospitalizirana zaradi premočne vmesne krvavitve.
Od 6. meseca dalje menstruacije nimam več.
Sedaj me pa zanima kaj v navedenem je normalno in kaj ne. Sicer sem za mireno in ne proti, ker je kakovost življenja brez menstruacije zame kot novo rojstvo.
Seveda me moti telesna teža in mozolji, verjetno bi bilo potrebno stradati, če se ne bi želela zrediti. Kajti porcija moje zaužite hrane je minimalna že sedaj. Okrog 1000 kalorij dnevno, prehrana za sladkorne bolnike – nimam sladkorne bolezni.
Hvala za odgovor.
Spoštovani,
vse, kar ste našteli so možni neželeni učinki Mirene. Verjamem pa, da je kakovost življenja brez obilnih krvavitev neprimerljiva z obdobjem pred Mireno. Obstajajo tudi drugi načini zdravljenja obilnih krvavitev o katerih bi bilo smiselno razmisliti v vašem primeru.