Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Mioklonus 6 mesecev

Mioklonus 6 mesecev

Pozdravljeni,

Pišem vam ker drugje nisem uspela zaslediti podobnih težav, kljub temu da je odprtih veliko tem na temo tresenja. Namreč naš 6 mesečnik se velikokrat na dan strese, kot bi ga oplazila elektrika, cca 10-20x na dan to opazim. Lahko rečem da je tega več zjutraj oziroma ko se zbudi, čeprav se pojavlja praktično v vseh časovnih fazah, neodvisno. Sopojavnost z lulanjem sem izključila. Začelo se je cca pri 4m in nekje od 5m naprej opažam da je prisotno bi priblizno enakem obsegu. Nekajkrat sem opazila da ga je streslo dvojno, eno za drugim. Bila sem že pri pediatrinji, ki je napisala da gre za mioklonus in nas napotila k nevtrologu. Zanima me ali lahko gre za benigni mioklonus tudi kadar se le-ta ne pojavlja v spanju? Približno v kakšnih % so ti dogodki nevarni?

Hvala in lep dan.

Počakajte na pregled pri nevrologu, saj resnično ni potrebno, da se vnaprej obremenjujete z diagnozami, ki morda sploh ne bodo prišle upoštev. Ko in če pa bo nevrolog potrdil katerokoli stanje, se podrobno pogovorite z njim.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close