Miokarditis
Spoštovani, miokarditis pomeni vnetje srčne mišice, in lahko poteka od zelo blagih, komaj zaznavnih znakov, do težke bolezni, kjer je na koncu potrebna transplantacija srca. Spremembe očesnega ozadja so lahko npr. posledica povišanega krvnega tlaka, pa sladkorne bolezni, …, v neposredni vzročni povezavi z miokarditisom pa niso.
Pozdravljeni.
Bila sem pri kardiologu. Na ekg je zaznan inkompleten desnokracni blok. Uz srca je na hitro pogledal, saj mu je ze pred 2 letoma gledal in je napisal v izvid, da na uz ni sprememb. Skrbi pa me, ker ve, da sem malo panicar, da je spregledal miokarditis. Namrec pred 2 mesecema sem imela steeptokokno angino, zdravljeno z ab. Ampak pi enem tednu od prenehanja jemanja antibiotikov, sem imela parkrat ekstrasistole in vrtoglavico. Ekstrasistole imam nasplosno zaradi panik, nenevarne narave. Ker je ta desnikracni blok nastal na novo, me skrbi, da je to posledica miokarditisa? Najraje bi sla se kam na uz, ker ta je bil res kratek. Ce je uz srca bp, lahko pozabim na miokarditis?
aja, se to … nasplosno sem panicar, tako da sem anksiozna, pogosto omoticna, tu in tam ekstrasistole. V casu prebolevanja streptokokne angine in lmalu zatem viroze, sem 2x v roku parih minut obcutila kot da mi je zabobnelo v glavi in kot da bom padla skupaj. Tlak je bil ok, ko sem merila potem. Sedaj je od tega 2 meseca in se mi je 2x vrtelo par ur, le ob spremembi polozaja glave… vedno v drugem delu cikla, torej tik pred menstruacijo. To verjetno s tem nepopolnim desnokracnim blokom nima veze ali?
Ali ta blok napreduje dalje?
Da ne pozabim omeniti, pred 5tedni, ko sem imela virozo, sem.imela tudi motnjave na ocesu(trajajo se sedaj le na beli podlagi vidne) in je oftalmologinja odkrila eksudat na mreznici, kar vidi pri starejsih,ki imajo tezave z visokim tlakom ali sladkorno. Moja krvna slika, lipidogram, testi koagulacije so super. Le to na ekg srca, kar omenjam. Je lahko kaksna povezava?
Spoštovani, glede na to, da je za nama dolga časa dopisovanja: vas ves čas nekaj skrbi; in pri tolmačenju posameznih znakov vedno znova in vedno znova in vedno znova…. delate nove in nove zaključke. Po vsem zapisanem ne razumem, zakaj nočete in nočete verjeti kardiologu? O okužbah in ev. vaskulitisih v povezavi z njimi, ste pa itak spraševali že zgoraj.
Ja, skrbi me, da je kaj spregledal. Utrip, ko lezim imam 58 … ko sedim mal cez 60. Sportnica nisem. Vsak drugi dan opravim 5km sprehoda edino.
Da bi to vodilo v srcno popuscanje me skrbi … ?
Za aps in lupus so me testirali…. in zaključili da ga nimam. Tako, da eksudat na ocesnem ozadju od teh bolezni ni. Je mogoce, da je od viroze ali strep angine?
Spoštovani, kot sem vam že napisala, se desnokračni blok pojavlja pri mnogih zdravih ljudeh, samo ste že prebrali, da ga pogosteje opazimo pri športnikih, seveda, pa lahko tudi ob nekaterih boleznih, npr. ob pljučni emboliji. AMPAK: vi nimate težav in opravili ste UZ srca. Zaradi desno-kračnega bloka prav gotovo ne bo začelo popuščati srce. Lahko je tudi prehodne narave.