Najdi forum

Miokarditis

Pozdravljeni še enkrat,

včeraj se imel na Medicor v Ljubljani ultrazvok srca, ki je pokazal, da je v mejah normale vendar je dr. Gorkič podala mnenje na sum na miokarditis ob virozi ter enomesečno mirovanje (na infekcijski kliniki sem dal kri in je bilo vse bp, tudi ščitnica je samo malenkost povišana). Naj povem, da so mi že leta 2003 v SB Jesenice ovrgli sum na miokarditis. Zanima me ali je možno, da se mi je to sedaj pojavilo glede na to, da so mi sum na to bolezen ovrgli 6 let nazaj. Mi lahko prosim v splošnem poveste, kakšna bolezen sploh je miokarditis ter kakšne so lahko posledice? Nekaj sem prebral že na internetu vendar to je vse tako strokovno, če me razumete.Če gre res za to bolezen, je kakršnokoli gibanje res izključeno? Gre se tudi za to, da se mi pogodba za službo izteče konec aprila sam pa ne vem ali si lahko privoščim 1 mesec bolniškega staleža (tudi za 4 ure bi bilo dobro vendar je dr.Gorkič tudi to izključila).

Hvala za odgovor,
Tomaž

Z besedo miokarditis označimo vnetje srčne mišice.
Miokarditis je bolezen, ki ogromno krat v začetnih fazah poteka tako blago, da bolniku skoraj ne povzroča težav in težko jo diagnosticiramo Samo v redkih primerih je na začetku bolezni bolnik zelo prizadet. Vzroki za nastanek miokarditisa so zelo raznoliki. V večini primerov miokarditis nastane v teku gripoznih infektov. V teh primerih posumimo na virusni infekt, če se bolniku stanje ne popravi še več tednov po preboleli akutni bolezni. Drugi vzroki miokarditisa (imunske ali rakaste bolezni) so redki in potekajo blago v teku hude osnovne bolezni. Pri zanesljivo prisotnem miokarditisu priporočamo nekaj tednov počitka ali lažje fizično delo. Za virusnim miokarditisom lahko zbolimo več krat. Zdravil, ki bi preprečila nastanek ali, ki bi skrajšala bolezen nimamo.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close