Najdi forum

minus 3-5 kg

Najprej bi te pohvalila, madona kolikim ljudem pomagaš – a še ti ostane sploh kaj časa za tvoje osebno življenje? No kar tako naprej. Mene zanima kako naj izgubim nekje 3-5 kg. Kg imam sicer lepo razporejene, ampak tudi glede na višino mislim, da bi bilo še lepše imeti par kg man. Visoka sem 1,70, tehtam pa 61 kg. Naj se držim kakšne diete? To mi najbolj ne diši, ker večkrat na dan jem, ampak to ni malo. Jem vse, pijem dosti vode….kaj še naj napišem, mislim, da bo dovolj. Aja pa telovadim, včasih doma sama po principu tvojih vaj, vsak drugi dam prelaufam 500 stopnic, potem kakšna 3-4 km tura pešačenja. Kg pa so enaki. Kaj svetuješ?

Hvala za odgovor, upam, da še velja: vse najlepše v letu 2002, predvsem poslovnih uspehov.

Meli,

Časa za osebno življenje mi ostane res zelo zelo malo… zato vsaka pohvala prav pride.

Če ti teža stoji, želiš pa shujšati… je matematika zelo preprosta. Malenkost zmanjšaj kaloričen vnos, pa nekoliko več kalorij poskusi s treningi porabit. Kadar se teža ne premakne je očitno da čez dan zaužiješ točno toliko kalorij, kot jih porabiš.

Je pa tu še ena pomembna stvar… če izgubiš 1kg maščobe, pa pridobiš 1kg mišične mase… tehnica kaže enako. Zato če želiš meriti svoj napredek, obvezno prekontroliraj tudi svoje obsege. Včasih teehnica ne zazna ničesar, kljub temu, da se tvoja teža bistveno lepše prerazporedi in si optično shujšala.

Več o tem si lahko prebereš v članku Ogledalo ali teehnica, na moji strani.

Pa ne obupat, včasih traja nekoliko dalj časa… važno je, da vztrajaš in postopoma dviguješ zahtevnost in inteenzivnost svojih treningov. Potem rezultati ne bodo izostali.

Lp,
Goran

New Report

Close