Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija minirin

minirin

spoštovani,

prosim, da mi opišete postopek uporabe minirina (koliko tabletk) ter kako in kdaj začne učinkovati (po določenem času ali postopoma,…).

hvala, m.

Spoštovana m.,
če vam je bil predpisan minirin, potem ste dobili tudi navodila.
Ko ugotovimo, da otrok pri starosti pred šolo še moči posteljo, opravimo osnovne preiskave urina in ev. UZ sečil, potem mu predpišemo Minirin v tabletkah. Začnemo z 1 tabletko zvečer, če po približno 2 tednih ni uspeha, lahko zvišamo na 2 tabletki zvečer. Ko doseže vzdržnost, lahko po 1 mesecu poskusimo znižati tabletke na 1 zvečer, če se ponovno pojavi lulanje, damo spet 2 tabletki za 6 mesecev.
Če pa je zdržen po 1 tabletki nadaljujemo pač 1 tabletko 6 mesecev.
Poskusimo ukiniti. Če se pojavi lulanje, jih lahko dajemo dalje.

Uspehi po Minirinu so zelo dobri. Najboljši dokaz so srečne mamice in zahvaljevanje, ko je končno rešena vsakodnevnega pranja in zračenja posteljnine in je otrok suh.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

hvala za odgovor, imam še podvprašanje, saj mi ni čisto jasno. zanimalo me je predvsem to, kako veš, da zdravilo učinkuje – ali se količina lulanja postopoma zmanjšuje (torej otrok vsako noč manj lula – lažja plenica), ali pa se učinki pokažejo šele po določenem času jemanja teh tabletk (po 1, 2,… tednih , mesecih…). torej ali otrok preneha z lulanjem ‘kot bi odrezal’ ali postopoma.

hvala še enkrat, m.

Minirin učinkuje tako, da otrok enostvno neha lulati ponoči, brez zmanjševanja teže plenice. Enostavno-je suh. Enkrat, dvakrat po uvedbui zdravila se še polula, potem pa ne več. Do sedaj so se moji polulančki odzvali lepo na zdravljenje, po nekaj dneh so bili vsi suhi.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

kaj pa če otrok ni kar suh, koliko časa je smiselno nadeljevati z zdravljenjem,

hvala

Kot sem vam zgoraj napisala, zvišamo terapijo na 2 tableti, zdravimo lahko tudi dlje, lahko leto ali dve. Ampak, če je tako, torej tudi po zvišanju ni uspeha, potem je bolje, da otroka pregleda in preišče pediater nefrolog. Obvezno.

lp
Tanč

New Report

Close