MINI PUDLI
Nad kodrom katerekoli velikosti ne boš razočarana. Vendar naj bo kupljen pri pravem vzreditelju (izogibaj se raznih preprodajalcev, kot npr. Zoo Ara iz Celja in g. Matoša, ali pa čistokrvnih psov brez rodovnika). Če že kupuješ psa naj ima rodovnik. Najbolje, da pokličeš Klub ljubiteljev pudljev, ga. Judita Petan 03 705 70 00 ali gsm 041 671 210. Znali ti bodo svetovati pri katerem vzreditelju kupi kužka oz. kje je kakšno leglo, potem se poveži z vzrediteljem in ta ti bo svetoval kako naprej. Tako boš dobila prijaznega, zdravega in delno socializiranega kužka. Vzreditelj ti bo povedal tudi vse o negi, možnih dednih boleznih, prehrani in vzgoji psa.
Kolikor je meni znano se med kodri pojavlja izredno veliko živčnih in nervoznih psov. Nekaj k temu pripomorejo nevešči lastniki, ki mislijo, da je koder igračka, nekaj pa vzreditelji, ki to niso. Naša kodrica nima rodovnika, ker je sestra želela psa tisti trenutek in za čimmanj denarja. Imeli smo izredno srečo, da je bilo za celo leglo poskrbljeno tako kot je treba, poznam pa nekaj revčkov (različnih pasem), ki niso bili vredni niti tablete proti glistam, kaj šele primerne hrane.Prodali pa so jih že pri 6 tednih, samo, da so hitro z malo strošlov pokasirili nekaj 100 marka. Ko so prišli v nov dom je trajalo nekaj mesecev, da so nehali jokati ponoči, da so se navadili hoditi na potrebo ven, da se niso grozno bali vsega novega in podobno. Po drugi strani pa tudi pes z rodovnikom še ne pomeni neke garancije. Zato je potrebno poiskati pravega vzreditelja.
Praviš, da boš kupila psa hčerki za rojstni dan? Pa je že dovolj velika, da ne bo pes igračka, ki naslednji mesec ne bo več zanimiva? Ali je vsa družina pripravljena na malega divjaka za naslednjih 15 let? lp in sporoči kako si se odločila
Pritlikavi koder načeloma ni primeren za otroke.
Noben pes pa ni primeren za darilo.
Moj nasvet: kupite povodec in hčerka naj ga sprehaja 3x dnevno (z vami vred), ugasne TV sredi risank, ker je namišljenega psa potrebno prečesati, vi ugasnite TV sredi napetega filma, ker mora “namišljeni mladiček” ponovno ven (računajte na to, da je takšno letanje pri mladičkih obvezno kar na vsaki 2 uri). Zjutraj vstanite vsaj pol ure prej, tako kot boste to počeli nadaljnih 15 let, če boste kupili psa…
Nasvet ni zlonameren, ampak po mojih izkušnjah si 80% ljudi premisli in psa ne kupijo.
Sicer pa boste do začetka februarja težko našli leglo toy pudljev. In tako kot pravi Tanja – nikar ne kupujte od preprodajalcev in neodgovornih vzrediteljev. Toy koder že tako ni najboljši za otroke, če pa boste dobili še žično razvalino, bo še toliko slabše.
Lp, Yo
Pozdravljeni!
Yo…….SUPER odgovor……….
Sem lastnica malega kodercka in lahko potrdim koliko casa mi ta mala kepica vzame.Seveda sem vedela preden sem ga kupila kaj me caka.Mislim pa,da “mamica Eva” prevec lahko jemlje to darilo za svojo hcero.To ni plisasta igraca,ki po parih dnevih sameva v kaksnem kotu,kot okras.Je bitje,ki potrebuje ogromno gibanja in seveda na zacetku vzgoje.Tudi jaz se sprasujem,koliko je deklica stara.Mamica mora seveda racunati na to,da bo kuza ostal njej………..Vedeti je tudi treba,da kodri rabijo vsaka dva meseca frizerja,ki pa je dodaten strosek…….rabijo redno cesanje,ciscenje uses,praznenje analnih zlez(kodrom se to rado masi)……..ki pa je dodatno delo za lastnika………..Poiskati leglo in odsteti denar za kepico je najbolj enostavno……
Hmmmmmm….lepo je videti “porihtanega,opicanjenega” kodercka……….samo malokateri ve koliko casa in truda to vzame……..(to pisem iz lastnih izkusenj)
Lep pozdrav!