Najdi forum

mini bar=hladilnik

Vprašanje za tiste, ki ste že bile v kakšnem hotelu: če piše v ponudbi, da je v sobi mini bar , ali je to hladilnik ali samo ena omarica s pijačo?

MINI HLADILNIK

To je hladilnik, nafilan z zelo drago hotelsko pijačo. Ko pridemo v hotel, ponavadi zložimo to hotelsko pijačo ven iz hladilnika na polico in v hladilnik zložimo svojo pijačo iz trgovine. Ker ponavadi je ta hladilnik tako majhen, da je s hotelsko zalogo že več ali manj napolnjen.

Ob odhodu seveda zložimo hotelsko pijačo lepo nazaj noter.

Ja, mini hladilnik. In ponekod v tujini vanj ne smeš dajati svoje pijače in hrane.

Hvala vsem za odgovore. Tudi jaz imam namen zložiti pijačo ven in dati noter svojo (imamo 2 majhna otroka) -saj ne veliko , ampak kakšno malenkost. Važno mi je, da je vsaj malo hladna.

Marsikje imajo sobasrice navodilo, da ne-hotelsko pijačo v hladilniko odstranijo ali celo vržejo stran. Če pa hotelske ni notri jo zaračunajo.

Če imajo tako prakso, mora biti gost seznanjen s tem. Če je hladilnik v sobi, imaš ga pravico koristiti, če te seveda ne opozorijo, da imajo drugačna pravila.

A ti hodiš na počitnice v hotel na Hrvaško?:) Ker mi smo bili že v večih koncih po Grčiji pa takega režima še nikjer nismo doživeli. Vsem je jasno, da je hladilnik v sobi za uporabo. Če pa porabiš kaj iz hotelske zaloge minibara, pa ti seveda zaračunajo in takoj nadomestijo. Pri nas je gospod za minibar prihajal vsak dan preverjat zaloge. Ko smo bili pa v hotelih z dvema zvezdicama, je bil pa hladilnik v sobi ponavadi prazen, ni imel funkcije minibara.

gremo v hotel v SLO (Portorož)

Mini bar je hladilnik in ni misljen za shranjevanje lastnih pijac (a priznam, da ga sama tudi tako uporabljam). Zato je v opisu sobe tudi naveden kot mini-bar in ne hladilnik. Bi rekla, da je cisto mozno, kar je napisala papagena. Jaz sem ze dozivela, da so imel minibar elektronsko voden. Se pravi, ce si karkoli vzel, se je avtomatsko pripisalo na tvoj racun. Zato sem sedaj vedno previdna.

Minibar je mali hladilnik, napolnjen s hotelsko pijačo (drago), kot je nekdo napisal.

Mi vedno naložimo tudi svoje stvari notri (jogurt, mleko za otroke, pivo) in se da tudi na malo prostora. Mal preložiš, pa je. Še nikol nam niso stran metal naših stvari. Edin omenil smo na recepciji, ker so včasih ti minibari zapečateni z enim papirnatim trakom.

Še povsod, kjer sem bila po hotelih (Francija, Španija, Italija, Grčija, Tunizija, London), sem lahko brez težav uporabljala mini bar kot hladilnik, nihče mi ni zaračunal ničesar, če sem kaj hotelske pijače zložila ven in dala potem nazaj noter, pa tudi mojih stvari mi niso jemali ven. Res pa tega še nisem počela na Hrvaškem…

Jaz sem ga vedno uporabljala in nikjer ni bilo problemov. Res pa je, da nisem hotelske pijače/hrane zložila ven, ker se mi to ne zdi prav, da prelagaš po policah v hotelski sobi pijačo/hrano, ki je ne boš kupil.

V hotelu Pagus na Pagu te pričaka prazen hladilnik in kar kliče, da si g napolniš po mili volji. Nihče nič ne vzame ven, nič ne računa in teži.

Lp

Kje ste pa zdaj Hrvaško našli? Mi smo bili lani. Njihovo smo zložili ven in dali svoje notri. Brez problema.

New Report

Close