minevanje duš – stare in mlade duše
Opravičujem se, če je bila že odprta tema s tem vprašanjem, vendar je na hitro nisem zasledila.
V dosti literaturah sem zasledila klasifikacijo duš na stare in mlade. Stara se verjetno izčrpa oz. utrudi. Kaj se potem zgodi z njo? Izgori? Preneha njen obstoj? Naredi prostor novi, mlajši duši? Koliko je torej trajanje duše?
Hvala za odgovor in vse lepo v novem letu!
Duša naj bi doživela cca 42 milijonov inkarnacij. Vse to v iskanju izkušenj, svoje komplementarne energije in zdravljenja karme. Mlade in stare duše se med seboj ne razlikujejo po številu inkarnacij ampak po kvaluteti inkarnacij. Stara duša je, prav tako, kot mlada, del Gaie, skupne duše vseh živih bitij na Zemlji.
Hvala lepa za odgovor!
42 milijonov inkarnacij?
Od kod ta podatek,me res zanima!
kaj pa lahko uniči dušo,če sploh kaj?
Glede 42 milijonov inkarnacij duše je povzeto iz izjave Krišne v Baghavadgiti. Kasneje se ta trditev pojavi tudi v Vedah.
Glede uničenja duše pa si postavil/a zanimivo vprašanje. Seveda ne vem vseh odgovorov in tisoč modrecev ne more odgovoriti na eno samo trapasto vprašanje, jaz pa bom skušal, vendar z analogijo. Če je energija neuničljiva ( reciva po Einsteinu ) in je duša del energije, ki se inkarnira v fizično telo, medtem, ko energija ostane v drugih ovojnicah ( v celoti seveda – primer 6 skodelic z odsevom Lune v vodi po Mahashwaranandi ), potem je tudi duša neuničljiva. Da bova trditev podprla še iz druge strani, govori molitev Purnamada, Purnamidam….. ( vse je Popolno in tudi to je popolno. Iz Popolnega se rojeva samo popolno. Če Popolnemu odvzamemo vse popolno, ostane samo Popolno… ).
Berem knjigo, nevem točnega naslova.Opisan je primer, ko sta istočasno umrli ženski, ena v Španiji, druga v Rusiji. Potem pa je duša Španjke prešla v telo Rusinjine duše in ta je živela, duša Rusinje pa je šla v večnost.Več ni znanega. Mene pa res zanima kako se je ta ženska znašla v nadaljnem življenju. Ali mogoče kdo ve če je ta primer še kje bolje razložen.
Konkretnega primera, ki ga opisuješ, sicer nisem zasledil v literaturi, zdi pa se mi dokaj mogoč in logičen. Razen seveda tega, da je telo Rusinje umrlo in potem spet oživeli z novo dušo. To je malo skregano z logiko, celo mojo, lateralno in dokaj neobremenjeno. Ko v telesu ni več življenske energije, le to umre, kot se ustavi avto, ko muzmanjka bencina ali ugasne žarnica, ko zmanjka elektrike. Razlika med fizičnim človeškim telesom in žarnico je ta, da je fizično telo izpostavljeno razpadu, žarnico pa znova priklopiš in spet gori. Zano je, da možgani, ki so 5 minut brez dotoka krvi, ne morejo več normalno delovati, e jih skušamo ponovno oživiti. Ostali organi imajo malce več časa, veliko več pa tudi ne. Mogoče je, da je telo vegetiralo v nekem drugem stanju, ki je znano tudi jogijem in šamanom.
Sicer so opisani primeri v razni literaturi dobe izziv, vendarle je najboljša lastna izkušnja, zato se bolj zanašam nanjo. Podobne izkušnje, kot jo opisuješ, še nisem imel.
Forum je zaprt za komentiranje.