Najdi forum

Milni mehurčki-recept

Spodaj sem v enem postu videla, da delate same milnico za milne mehurčke (Kitty?). Trenutno so pri nas ena najzanimivejših stvari, a se nikoli ne porabi več, kot 1/4 lončka, nato pa tamala milnico obvezno polije (ne namerno, ampak ko pihne, pol pa teče za mehurčki … pri še ne 2 letih ji pač nikakor ne uspe držat lončka stalno pokonci, najbolj pa uživa, če namaka obroček in piha sama).

Lončkov z obročki imamo zdaj praznih doma že ene 6, meni pa nikakor ne uspe izdelati uporabno milnico. Prosila bi vas za recepte (katere detergente uporabite oz. kakšno milo, kakšno razmerje z vodo…).
Hvala, pa lep dan.
Asru

Vsekakor moraš nekaj časa poskušati, da dobiš pravo razmerje. Jaz sem vzela en lonček, približno tako velik kot lonček za skuto (enega od tistih za stolpe sestavljat :). Dno sem prekrila s par milimetri prila in nadrobila za eno majhno žličko trdega mila Aiax. Pomembno je, da dobiš eno milo ali pralno sredstvo, ki ima notri kar nekaj glicerina.
Čisto vse, kar se lahko naučiš o milnih mehurčkih, je pa tukaj 🙂
Če hočeš prav komplicirati, je nekaj linkov na recepte spodaj.
Zdrobljeno trdo milo sem s prstom čisto počasi vmešavala in topila v prilu in počasi, da se ne bi začela delati pena, prilila nekaj vode. Potem sem poskusila pihati skozi slamico in eno malo širšo cevko. Ker so bili notri še prahci mila, sem vse skupaj precedila skozi gazo. Ostalo je nekoliko pregosto, sem pa zato s cevko dobila mehurčke velikosti melone. Najbolj zabavno je poskušanje!

in če v google vtipkaš recipe soap bubbles, dobiš par taužnt zadetkov

Hvala, Kitty. Torej gremo poskušat. Pa hvala za namig, da je pomemben glicerin.

če radi delate mehurčke, smo pred kratkim odkrili novo igračo v obliki pištolce, ki kar strelja balončke naokrog, zelo zabavno, otroci so tako navdušeni, da kar vriskajo, ker jih ne utegnejo loviti. na žalost pa se ravno milnica zelo hitro izprazni.

Kje kupiti te mehurčke?Pištolico!
Renata

kupili smo v disney trgovini v londonu, vendar menim da bi se dalo tudi kje bližje najti. mogoče v toysu ali kje podobnem.

Ne vem zakaj niste rekli kar v Ameriki !

New Report

Close