Najdi forum

Ze drugo leto se trudim z njimi in mislim da delam nekaj narobe. Najprej so lepo rastli ampak kot ze leto prej so jih obiskale usi. V semenarni sem kupila skropivo za zatiranje usi in roze poskropila. Usi ni vec, so se pa deli rastlinic kar posusili – kaj naj naredim? Rastlinice se tudi zelo lomijo – ze sam veter mi jih je pol polomil – ali se obrastejo? Ima kdo izkusnje s temi rozami? Kolikokrat jih gnojite, zalivate itd.

Pozdravljena Ula!

Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da nisem bila tako zadovoljna . Nasprotno.
Že konec julija je bilo z njimi konec! Še dobro, da sem imela samo eno korito. ( poizkusno) Kar se pa tiče gnojenja, pa jih gnojim 2x na teden. Je pa tudi res,da jih rade napadejo uške.Ne imej jih na čistem žgočem soncu!Radi imajo sonček, vendar ne žgoče sonce!
nič lepega ti niosem povedala. Takšna je moja izkušnja z njimi.Mogoče pa se bo kakšen našel, ki pa se mu je obneslo kaj bolje kot meni.Lp Brigita L.

imam čisto enako mnenje glede miljon zvončkov. Čeprav so prikupni, ne uspejo in ne uspejo.

lp

Tudi jaz sem slišala, da teh 1000000 zvončkov ni nič prida!! Menda slabo delajo. Moja mama je bila full razočarana nad njimi.

Glede “špricanja”… mogoče si pa preveč pošpricala rastlino in jo je nato kar požgalo???

Pozdravljeni !
1,000.000 zvončkov sem imela na JZ (okenska polica). Verjetno je bolje tudi manj močno sonce. Zalivati jih moraš vsak dan. Če dan spustiš, je že narobe. So zelo občutljivi. Sama rastrina se izdaja s svojim videzom (tanki listi in vejice, tudi cvetje). Za lepše uspevanje rastlin, vam svetujem, da ji privoščite koprivov “posladek”. Koprive namočite cca.5-8 dni. Voda mora začeti smrdeti. Pokrite posodo, da vas sosedje ne bodo grdo gledali. To vodo MORATE kasneje razredčiti vsaj 50 % proti 50%. Ta voda je uporabna tudi pozimi, če vam je kaj ostane. TO JE STRUP ZA UŠI. Vsaj za nekatere. Poskusite še enkrat. Bolje uspevajo v viseči košari, ker se zelo razrastejo.
Pa lepo pozdravljeni. MZ

Zdenka je pisal/pisala:
>
> Pozdravljeni !
> 1,000.000 zvončkov sem imela na JZ (okenska polica). Verjetno
> je bolje tudi manj močno sonce. Zalivati jih moraš vsak dan.
> Če dan spustiš, je že narobe. So zelo občutljivi. Sama
> rastrina se izdaja s svojim videzom (tanki listi in vejice,
> tudi cvetje). Za lepše uspevanje rastlin, vam svetujem, da ji
> privoščite koprivov “posladek”. Koprive namočite cca.5-8 dni.
> Voda mora začeti smrdeti. Pokrite posodo, da vas sosedje ne
> bodo grdo gledali. To vodo MORATE kasneje razredčiti vsaj 50
> % proti 50%. Zalivamo zemljo.Ne škropiti. Ta voda je uporabna tudi pozimi, če vam je kaj
> ostane. TO JE STRUP ZA UŠI in gnojilo. Vsaj za nekatere. Poskusite še
> enkrat. Bolje uspevajo v viseči košari, ker se zelo razrastejo
> Pa lepo pozdravljeni. MZ

New Report

Close