Najdi forum

Milena Mo(u)čivnik-2

Glede na to da se je v prejšnji temi nabralo tako veliko sporočil v dveh dnevih se mi je zdelo vse skupaj nepregledno in sem se odločila odpreti novo temo.
To kar razmišljate o Močivnikovi….tudi sama bi rada dodala svoje mnenje.
Močivnikove osebno ne poznam tudi v njenem “azilu” še nisem bila.Moram pa reči da sem kar nekaj oz. mnogo stvari o njej že prebrala in naletela na redko pozitivno mnenje za njena dejanja.Kako se je vse skupaj začelo ne vem.
Prav gotovo pa je to da bo treba stvar pri Močivnikovi vsekakor enkrat za vselej zaključiti.Kako?TEŽKO!!!Prav gotovo je da je verjetno državi Primer:Močivnik eden izmed zadnje brige na kopici problemov.Torej mam en predlog pa ne me obsojat če bom kaj povedala narobe to bo vzrok v mojih letih.Kolikor vem starši in pač vsi zaposleni od sv oje plače del denarja namenijo šolstvu kulturi ipd…..Če bi vsakemu od plače odbili 500 sit še za ŽIVALI (bogatejšim seveda več) bi se pa razmere dalo urediti….prav gotovo ne takoj pa vendar rešitev bi le našli….Poleg tega bi se vse lastnike psoh k ravnajo z njimi neprimerno jim škodujejo ipd….MORALI PRIJAVITI….Pradvsem pa bi morali vsi lastniki psov in mačk podpisati dokument s katerim se zavezujejo da v primeru če živali nočejo več vzdrževati jo pripeljejo na dostojen urad in se jo od tam posreduje drugim ljudem.PIKA.Prav enako velja za mačke…..Tisto kar je pri močivnikovi bi morali odpraviti.lČe pa je ona res duševno bolna oseba tega ne vem…Nekdo ji bo pač moral pojasniti da živali v njenem “azilu” ne trpijo nič manj kot pa na cesti…Nekaj mesecev nazaj sem v Dnevniku opazila pod v Sliki in besedi tj. današnja rubrika Zanimivosti….Izgradno azila za zavržene in zapuščene živali v Nemčiji….SI PREDSTAVLJATE DA IMAJO VSE MAČKE TALO OGREVANJE¨!!!!!!!!!!ja vem….dekle ne fantaziraj si mislite kje pa bomo mi dnar dobil…kje pač iz plač ane??????če bi bil azil vsaj tak da bi bilo počiščeno da bi imele živali svoj boks in bi bile ločene po spolih….bi bil to že velik napredek.Dokler pa se to ne bo zgodilo pa pač ne vem kako naprej….Če je tu na forumu res več oseb iz DZZŽ naj predlog premislijo…..No zaželjeni so novi predlogi
LP
JULIJANA

Če resnično še mlada im v šolo hodeča, ti moram priznati, da si nadvse bistra punca. Tvojim predlogom ni kaj oddati, ti bom pa povedal, nejak, kar ne vedo mnogi. Vsak lastnik mora vsako leto peljati svojega psa na cepljenje proti steklini. Lansko leto je bila cena takega cepljenja 5000 SIT. Ceplivo in storitev veterinarja sta stali 2000 SIT, 3000 pa je neka taksa državi. Če rečemo, da je v državi 500.000 psov (o natančnem številu se mi ne sanja) to bi naneslo 1.500.000.000 SIT. In kam gre ves ta denar? Za zavržene živali niti tolar!

Ko sem malo niže napisal, da naj se da denar od OD, ni bilo nobenega odgovora.
Problem je še v eni strani. Če bomo za vse, kar je v tej Sloveniji (gnilo) potreba popravit, dajali od plače, bomo po službi delali in namesto, da bi petnajstega kaj v službi dobili, še malo tja nesli. Veliko ljudi danes živi na robu (kakšnem veš). In jim vsak tolar veliko pomeni.
Kot veš, je cepljenje proti steklini obvezno. Danes v računalniški dobi, pa sploh ni problem, da se po vsakoletnemu cepljenju pošlje vsem, ki niso pripeljali psa na cepljenje vprašanje kje je njihov pes.
To naj z dokumentom dokažejo. Tak, ki nima dokumentacije, pa plača. Koliko bi bilo potreba pa določit.
Inšpektorjev imamo dovolj, da bi se lahko (en) vozil le po vaseh in popisovali pri kateri hiši je privezan ali v pesjaku pes. Po teh podatkih bi zelo hitro vedeli, kdo ima cepljenega in kdo ne. Tudi ukrepalo bi se lahko hitro. Ker pa smo Slovenci tako dobri, bi hitro tisti ki ima v pesjaku psa in bi plačal kazen in cepljenje povedal za soseda, ki ga ima v hiši.
Upam se trdit, da bi v vsaki občini, le en človek na terenu in en v pisarni z tehnologijo, ki jo imamo danes lahko naredila toliko, da bi imela “država” denar in pse pod kontrolo. Pravzaprav bi imeli pod kontrolo lasnike psov.

LP

Tudi jaz sem naletela na mnoge negativne pogovore in besedila o Močivnikovi. Živali naj bi mučila, in tudi njen grobi obraz pove skoraj vse. Vendar, kdo ji bo storil, kaj žalega, ko pa si nobeden ne upa. Vsem *višjim je prirasla k srcu. Gledajo samo na “njena dobra dela”, ne pa na njeno resnično početje.
Lani je dala moja prijateljica v njen “azil” psička mešančka, zelo grdo ga je pograbila, njo in mene pa z njenim pogledom prešinila.

*višji upravni odbor

Točno tako, SR, država bi edina lahko rešila problem psov. Ampak ne, breme prelaga na vse ostale, še najbolj pa na Močivnikovo. Rabimo nadzor. Vsakega, k muči žival lepo za par let v zapor, potem bodo pa ljudje malo bolj pazili, kaj počnejo. Pa psom bi bilo treba dati čipe v podkožje na hrbtu in tak čip bi vseboval podatke o lastniku. Tako se nihče ne bi mogel izogniti odgovornosti, ko bi njegovega psa našli na cesti. Imamo tehnologijo, se bo država kdaj zganila? Drugače bomo pač dejstva nesli pred parlament.

New Report

Close