MILAN KRANJC PAVLICA terapevt
Pozdravljeni,
glede terapevtov na mariborskem koncu bi dodala samo to, da v Mariboru deluje tudi Družinski center Mir http://dcm.rkc.si/, ki ga priporočam.
Če pa vam ni predaleč ptujski konec pa Midva – zakonski in družinski center, kjer dela tudi ga. Sabina Stanovnik, ki je tudi moderatorka na tem forumu in njenih kontaktov ne boste imeli težav najti.
Za kaj več konkretnih izkušenj uporabnikov, pa vabljeni ostali, da podelite svoje izkušnje s “kikiriki” in ji tako pomagate do najboljše odločitve.
Lepo poletje vsem!
Lepa vam hvala gospa Anica in res bi morda bila najbolj srečna če ima kdo izkušnje da je že bil kje in mi priporoča koga…
Gospo Sabino imam pa že v mislih in za center MIR sem tudi slišala pa se mi morda zdi da je vse bolj na kakšni verski osnovi? Ne vem….to bi verjetno moža motilo…kako delujejo ne poznam ampak menda so nune katere vodijo terapije,morda pa se jaz motim in imam napačne informacije’??
Hvala za vašo pomoč že v naprej…
Pozdravljeni še enkrat, ga. Kikiriki!
Ja, verjamem, da si ljudje marsikaj predstavljamo ali pa slišimo od drugih različne predsodke. In ne vemo točno, kako si kaj razložiti.
Glede Mir-a bi samo rada podala informacijo, da nudi enako strokovno terapijo na isti strokovni podlagi kot kateri koli od ostalih centrov za zakonsko in družinsko terapijo in tudi vsi mi sodelavci te posvetovalnice. Opravljene imamo enake “šole” in usposabljanja.
Je pa res, da na centru dela kot terapevtka in vodja centra tudi ena redovnica in še nekaj drugih terapevtov, ki pa niso redovniki/redovnice. Ampak to še ne pomeni, da je tam terapija “verska” ali da vas bodo sploh vprašali katere vere ste (razen če boste želeli sami to temo odpreti). Strah pred kakršnim koli “spreobračanjem” ali nespoštovanjem vajinega prepričanja je odveč.
Sama si to predstavljam tako, kot če bi šel k zdravniku, za katerega bi vedel, da je morda hkrati tudi duhovnik ali redovnica: mene osebno to ne bi motilo, ker verjamem, da je ta človek v svojem poklicu pač strokovnjak in dela po strokovnih standardih. Kdo drug pa se morda res ne bi počutil dobro. Zato je osebna odločitev vsakega, kakšne kriterije ima pri izbiri. In je seveda svoboden pri izbiri.
Upam, da boste dobili še kak odziv od uporabnikov in na koncu izbrali terapevta/terapevtko, ki mu boste oz. bosta oba lahko res zaupala in se ob njem sprostila.
Vse dobro!