mikrovalovka
Hvala vsem za odgovore, mene pa še nekaj zanima. Praviš da ima analogno uro in da je 10 sekund pogreška kar veliko. Menda se analogna ura ne zmoti za 10 sekund v tako kratkem času? Zanima me za kaj vse sploh uporabljaš to škatlo? Koliko časa potrebuješ, da npr. odtališ npr. dva zmrznjena zrezka (lahko tudi tri 🙂 ?
Hec je v tem, da moraš kakšno stvar pogrevati npr. 1 minuto. Na analogni uri jo sicer nastaviš, ampak je ta minuta lahko tudi precej daljša, sploh ko se po nekaj letih uporabe gumb malo “razmaje”. Hec je v tem, da moraš kazalček obrniti do prave številke in je hitro malo mimo. Deset sekund pa je lahko razlika med ravno prav in odločno preveč spečenimi kokicami.
Morda je problem samo v moji MV, ki je kombinirana tudi z žarom in konvekcijsko pečico in kazalec za čas lahko nastaviš vse do ene ure ali nekaj podobnega. Imamo pri kratkih časih kar težave, sploh tam, kjer je potreben čas gretja kratek in mora biti natančen. Pri pogrevanju ni taka reč – je pač malo bolj toplo.
Za odtaljevanje pa ne vem, je ne uporabljam v ta namen, saj meso kupujemo sproti. Ponavadi piše v navodilih. Mi jo imamo predvsem za pogrevanje (mleko za otroke zvečer – neprecenljivo, sploh ker nikoli ne prekipi, ali pa juha od prejšnjega dne, pa za pripravo kakšne zmrznjene stvari, kjer imaš recept za pripravo v mikrovalovni pečici (recimo Sparovi Mohnnudeln – njami), uporabljam pa jo tudi kot navadno pečico.
Še jaz imam vprašanje:videla sem eno MV,okrog 18.000 v Interšparu-sem pazila da je tist,kar ste rekli-analogna,pa moč okrog 1000..
Firma se ne spomnim a mislim ,nekaj Cikatronik???Imajo poleg še neki sokovnik od iste firme pa tud razmišljam,da bi ga vzela…Sam,v firmo pa nisem sigurna!
Hvala za informacije
Ker predvidevam, da si v MV ne boš delal celih kosil (pa tudi precej težko bi bilo) ti dejansko svetujem najcenejšo, ki jo je mogoče dobiti. Spar in Leclerc jo imata zdaj po 10 ksit…
Sam sem imel več let navadno in najcenejšo, pa sem bil zelo zadovoljen. Zdaj imam digitalno z žarom, pa še žara nisem niti enkrat uporabil, digitalno pa je potrebno več nastavitev za neko funkcijo, kar je pri analogni enostavneje in hitreje. Dejansko mi je žal, da nisem kupil analogne.