Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija mikrosporija

mikrosporija

Pozdravljeni
Včeraj sem bila na dermatološki kliniki na odvzemu brisa zaradi suma na mikrosporijo.Izvid je bil negativen,vendar mi je dermatologinja rekla, da to še ne pomeni nič,naj počakam na pravi izvid ki bo šele čez en mesec,ker so dali “glivice” na gojišča.Zanima me, kakšne so možnosti,da bo izvid pozitiven, glede na to da je bil prvi negativen. Kajti imam 7 tednov starega dojenčka, ki ga dojim in me zelo skrbi.Dobila sem kremo Oronazol.Ali lahko okužim otroka,saj sem z njim v nenehnem stiku?
Hvala za odgovor.

Pozdrav!

V kolikor je bil odvzem pravilen: pred tem sprememba ni bila mazana, potem je tudi prvi negativen izvid pomemben in siguren, potem tudi kultura ne bo pozitivna!

V tem primeru ne boste nikogar okužili.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni,

Rada bi vas vprasala, kje samoplacnisko vzamejo bris za mikrosporijo? Koliko casa pred vzemom brisa se obmocja plese ne sme mazati z mazilom ali prati s samponom?

V naprej hvala za odgovor.

Lp

Pozdrav! Če je sum na microsporijo je z napotnico pregled takoj. Sicer pa vzamejo samoplačniško bris na Dermatološki kliniki  z napotnico z sumom na microsporijo pa takoj !!, v Mikrobioloških laboratorijih, odvisno od kod ste.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close