Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina mikroprolaktinom-operacija

mikroprolaktinom-operacija

Spoštovani!

Že dolga leta se zdravim zaradi povečanega prolaktina. Stara sem 33 let, nimam otrok. Zamenjala sem že več terapij (Bromergon, Norprolac, Dostinex in spet Bromergon). Žal, je bilo vse neuspešno. Zaradi povečanega prolaktina (cca 150 ug/1) nimam menstruacije že eno leto. Zadnji posnetek MRI je pokazal na tumor v velikosti do 7 mm. Endokrinolog mi je priporočil operacijo. Vendar pa sem pridobila tudi drugačna mnenja endokrinologov, ki zagovarjajo operativni poseg le v skrajni sili (ko mikroprolaktinom ovira ostale funkcije, npr. vid). Kakšno je vaše mnenje v zvezi z opisanim problemom? Za kakšno vrsto operacije gre (zahtevnost, trajanje, morebitni stranski učinki, uspešnost, …)? Ali morebiti veste za naslov, kjer bi lahko pridobila še kakšne podatke?

Za kakršenkoli informacijo sem vam hvaležna! Lep pozdrav! Maja

Spoštovani!

V Sloveniji imamo veliko srečo, da imamo kar nekaj nverokirurgov, ki zelo dobro oblvadajo tovrstne posege. Ker sam o tehničnih podrobnostih teh operacij vem izjemno malo, bi bilo najbolje, da se obrnete na katerega od njih.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Najlepša hvala za odgovor! Ali mi lahko mogoče priporočite katerega izmed nevrokirurgov, ki je specializiran za tovrstne operacije (LJ, MB…)? Hvala za odgovor! Maja

Spoštovani!

Osebno s tem nimam izkušenj, zagotovo pa bodo poskrbeli, da bo operacijo opravil kateri od zelo izkušenih kirurgov. Na področju nevrokirurgije jih je kar nekaj s svetovnim slovesom.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala za Vaš odgovor! Upam, da bo vse v redu. Maja

New Report

Close