Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Miklavža, Božička, Dedka Mraza ni…

Miklavža, Božička, Dedka Mraza ni…

Joj, samo po radiu so bile, pa za Zav. Triglav sem napisala zgodbico o tem, kako je kuža Pazi (ki je njihova maskota za otroško zavarovanje) dobil ime. Knjigica ni uradno izšla, saj so jo dobili le otroci v 1. razredih k rutki kot slikanico z nekaj ilustracijami in zgodbico.
Upam pa, da se mi bo kdaj pokazala priložnost, da bi zgodbice izšle v čisto pravi slikanici. Moja taščica pravi, da so krasne, mož in tisti, ki so jih prebrali (ali poslušali) pa se tudi strinjajo… No, to je moja novoletna želja že kar nekaj let. Morda, če si bom zelo, zelo, zelo želela, se pa bo uresničila. Ali pa če najdem, kako zvezdico, ki bi nekajkrat padla zame z neba. Hi, hi…
T.

Joj, za moške pa tudi meni preveč ne uspevajo ideje. Moj mož ima sicer naslednji teden rojstni dan, tako, da se moram v enem mesecu spomniti na kar dve darili. No. pa si je letos zaželel nekaj tako nenavadnega (za vas, zame ne, ker sem tudisama poslikana) in sicer DRUGO (enkrat je že) TETOVAŽO. Tak, da letos za njegov rostni dan dobi kako simbolično zadevo, za novo leto pa… Ih, kaj jaz vem! Ima kdo kakšno idejo?
T.

Pa spet se mi rola, oprostite, ta post je bil za HALI

Ja kakšen cvet deklet in žena je tu na forumu; pišemo, rišemo,šivamo, rojevamo, kadaj pa kdaj se s čem ne strinjamo, vsaka pa se trudi po najboljših močeh biti dobra mama. Jaz vem, da bo moj tavečji zadovoljen z doma narejenimi darili, saj sem mu že naredila medvedka- takega majcenega za v žep-si ga je sam zaželel (ko je bil izdelan ravno ni bil podoben medvedu – pa kaj).Zjutraj ga je takoj nesel v vrtec in ves žalosten prišel domov, ker ga je v vrtcu nekam založil.In potem veselje, ko so malega Brundota našli nekje med igračami.Sploh mi ni težko zvečer do polnoči sedeti pod lučjo in šivati ali rezati in lepiti, saj vem, da bodo zjutraj očke kar zažarele in bo vstal brez kakšnih težav in pregledal, kaj je mami pametnega naredila. Pripravljamo tudi raznorazne medalje za vsak pomemben podvig, pa za praznovanje rojstnega dne ena majcena darilca za vsakega povabljenega, kakšne priponke…
No, pa je odprta tema že malo mimo. No, darila so darila in tudi otroci niso več zadovoljni samo s tistimi, ki jih kupimo v trgovini.

Pozdravljene Tete plundre (ženski spol dedka mraza)!

Ker vidim, da ste res že malo skrenile iz začetne teme vam povem resnično anekdoto, ki se je pripetila moji prijateljici: njena takrat osem letna nadebudnica je še vedno verjela v vse te čarobne može in jim zvesto pisala pisemčka z željami. Mami se je res dobro pripravila na to, kako ji bo stvar razložila in ob primernem trenutku ji je povedala celo zgodbico o tem, kako je božiček včasih res nosil darila in hodil od hiše do hiše…..ker pa se je rojevalo vedno več in več otrok in tega ni več zmogel sam, je to častno nalogo preložil na starše….itd. Mala je najprej dobila velike oči in še enkrat vprašala če je prav razumela, da sedaj starši kupujejo darila. Ko ji je mami vsa žalostna to še enkrat pritrdila je izjavila: ” In jaz v prepričanju da mora ubogi božiček kupiti darila za vse otroke tega sveta pišem tako skromne želje, zdaj ko pa vem kdo kupuje darila si bom pa privoščila, saj vidva imata dovolj denarja”. Ja tako je to, nikoli ne veš kako bo otrok odreagiral in vedno znova te preseneti.

Pa lep dan vsem skupaj od Jakice

Živjo!

Komaj čakam, da bom tudi sama kaj pripravljala za svoje otročičke in seveda tudi skupaj z njimi…
kar pa se tiče daril za partnerje, je pri nama tako, da ponavadi dobi tisto, kar se mi zdi, da potrebuje, pa naj bodo to rokavice, pižama, knjiga ali pa karkoli takega, kar si sam kljub vsemu ne bi kupil. Se mi pa zdi tudi primerno, mogoče še prav posebej za tiste, ki že imate otročičke, da si privoščite večer samo zase. Pripravite kaj zares posebnega za večerjo, lepo okrasite mizo, pa sveče,… saj nisem preveč romantična… ampak tudi tak večer lahko podarite partnerju; še posebej v današnjih časih, ko se premalo posvečamo en drugemu.
Lani me je partner zares lepo presenetil, saj mi je za darilo poklonil okvirjeno fotografijo, na kateri sva bila midva. Predvsem je po mojem mnenju za partnerja pomembnejše darilo tako, kjer izkažemo svojo ljubezen in ne materialno stanje. Ampak kaj, ko tako hitro zmanjka idej, a ne!?
LP, Ana

Prejšnji odgovor je bil namenjen tudi Hali in vsem ostalim.
LP, Ana

Včeraj sem od 8-letne hčerke Zale prejela zapečateno pismo na službeni naslov. Ker je popolnoma v skladu z našo debato, ga objavljam v celoti (z napakami vred):

Dragi Dedek Mraz
ZELO TE IMAM RADA
SAJ VEŠ ZAKAJ.
Želim si: Gemboj in igrico za Gemboj. Zato, ker vem,. kdo si, bom tiho.
*Lepo, lepo, lepo in še lepo prosim.
Z
A
L
A

Prilagam ti še Marišina pisma in Aljaževo pismo. Marišo in mene zanima, kaj si najbolj želiš ti.

Me je skoraj kap. Mariša je seveda še leto dni mlajša od Zale. Igrico bom odigrala do konca. Me pa zelo zanima, kako ji je uspelo zako perfektno napisati moj službeni naslov z vsemi oddelki vred.

Pozdrav!
Nina

Draga Ali!

Sama bi se poslužila odgovora v smislu: “K nam pridejo(Miklavž, Dedek Mraz, Božiček), kako je pa drugje, pa ne vem. Npr. Miklavž ne more priti k vsem otrokom; izbere pač samo nekatere…”

New Report

Close