Najdi forum

imate kakšno idejo, kako v današnji potrošniški družbi razveseliti malčke za miklavža?
ali je to pri vas dan velikih daril, ali samo pomaranč in orehov?

Lp,
Novopečeni Miklavž

Hej, smo se že pred dvema dnevoma o tem pogovarjale. No ja, darila bodo samo pomaranče, mandarine, jaz bom v škornje (očiščene, jih mora sine) – eni nastavljajo peharje – morda bo Miklavž prinesel kak mini avtomobilček (sem videla prav ljubke bagerje in kopače v trgovini Celi svet za 199 SIT). Za sosedovo punčko (mami ne more iti v šoping, ker je pravkar rodila sineka) pa bom prinesla iz iste trgovine en krasen cekarček in bom notri dala nekaj sladkarij. Nič velikega. Pa tudi za Božič se ne bomo do nezavesti izpraznili, ker se mi zdi, da mali ne potrebuje nič večjega – kar rabi pomembnih stvari itak dobi sproti. Kot smo forumčanke že ugotovile, bomo šli nazaj k domačnosti s pečenjem piškotov, doma izdelanimi darili in veliko veliko dobre volje.
T.

To je beseda Tinkara. Porodila se mi je ena fina ideja za naše sladkosnede moške.Poskusila bom narediti domače čokoladne bombončke, naredila bom takšne luštne škatlice in to je to. Sicer me je sestra že popljuvala, da je to bolj za ženske, jaz pa mislim, da bi tudi moški bili veseli takšnega darila.Kaj mislite? Pa še kakšen piškotek zraven,njam njam

jaz pa sem sama spekla miklavzke iz kvasenega testa,zraven pa se kaksno mandarino, pa kaksno suho sadje. mislim, da bodo vsi veseli.

No pa je končno prišel Miklavž.Sama sem spekla ene 25 majhnih Miklavžov, razveselila, otročke, ljubečega moža, sosede, taščo, tasta in sodelavce v službi. Uspeli so mi super, otroka sta svoje zmlatila že do vrtca.In kako so jima očke žarele, ko sta na krožnikih zagledala sadje in bombone in zraven je Miklavž pustil še zvrhano košaro Miklavžev za pojest.Njam, njam, njam. Kar skakala sta okoli. Jaz pa tudi, s fotoaparatom, da vse zadokumentiram, saj veste, ko bom čez 20 let pregledovala moje fotografske umetnije.

Moje je pred pol ure razveselil Miklavž z mandarinami, bonbončki in čokoladico. Me pa zanima kaj mi bodo povedali,ko pridejo iz šole. Veliko otrok dobi igrače, potem pa se hči čudi,kako ,da je njej Miklavž prinesel sladkarije, sošolki pa Barbiko.

New Report

Close