Migrenska avra
Pozdravljeni imela sem napad migrenske avre brez glavobola bilo je precej hudo.Vrtelo se mi je približno 20 minut brez presledka vmes sem bruhala in vsa leva stran telesa mi je bila hrom.Sprva sem mislila,da me ja kap ko je prišla zdravnica me je pač poslala v bolnico,kjer so mi ugotovili da sem imela hudo migrensko avro brez glavobola.Kaj mi svetujete to naj bi bilo povezano z Atlasom hvala za odgovor in še veliko uspehov lp Tjaša
Pozdravljeni!
Na vašem mestu bi najprej poskusila spremeniti način življenja in sicer v smislu manj stresa oziroma spremeniti pogled na stres. Vsak dan si privoščite nekja časa samo zase in počnite stvari, ki jih imate radi in ki vas veselijo. Na ta način boste dosegli, da se znižajo stresni hormoni in morda tudi preprečili ponovitev težav.
Poleg tega, seveda samo če imate zategnjene mišice vratu, bi vam svetovala trigger point terapijo. S trigger point masažo se odpravijo trigger točke v mišicah, tako se odpravi morebiten pritisk na enega izmed vratnih živcev (n. occipitalis) in na morebitno vlečenje hrbtenjačnih ovojnic (dure mater), ki bi tudi lahko sprovocirale opisane simptome. Ne svetujem vam izpostavljanju manipulacijskih tehnik, atlas profilaks in podobno.