Migrena
Spoštovani !
Okrog petdesetega leta, potem, ko sem izgubila menstruacijo, so se mi začeli neznosni glavoboli. Ker sem bila v službi, sem naredila marsikaj, da bi to preprečila. Mislila sem, da bo kasneje boljše. Toda ne. Migrene, se mi kar pojavljajo in to zelo pogosto. Ko vozim avto , ko gledam televizijo, ko sem pri računalniku, se mi nenadoma pojavi pred očmi nekakšno migljanje, zobčasta slika,ki mi povzroči nemir, nezmožnost koncentracije in nesposobnost osredotočiti se na določen predmet. Potem to izzove bolečine na eni strani glave, ki so najprej manj intenzivne, kmalu pa se začne neznosna bolečine, siljenje na bruhanje in prav nič drugega mi ne preostane kot da grem v temno sobo in vzamem imigran. Tisti dan je z mojo opravilno sposobnostjo konec, pa tudi pozabljiva sem , napeta in občutek imam, da se bo bolečina ponovila. To seveda povzroča, da se odtujujem ljudem, ne grem tja, kamor obljubim in se izogibam hrani, hrupu, svetlobi. Pa to bi še nekako šlo, če bi vsaj zmogla doma biti znosna. Postajam prav čudna, nezainteresirana za nič komaj kaj komunikativna, pa tudi vzkipljiva. Marsikdo se me izogiba in tudi sama ne maram v družbo.
Ali bi mi znali kaj svetovati ?
Hvala za morebitni nasvet.
Draga “kronična bolnica?”!
Hvala ti za zaupanje – da si mi zaupala svojo stisko! Joj, kako zelo dobro poznam to tečno nadlogo, migreno… Tudi jaz že od majhnega poznam glavobole in pa migrene od časa, ko sem začela po 2. otroku jemati kontracepcijske tablete. Katastrofa! Kot bi se takrat vame naselil 1, pardon, hudič, kot si tudi ti opisala, ki ti potem nikakor ne da miru. Res čisto nič ne moreš in totalno te še dodatno izčrpa, da ti do ničesar ni in se najbrž potem lahko že razvije kot že v neko fobijo – kdaj te bo spet napadla ta pre… migrena.
Iz svojih izkušenj ti povem, kaj sem jaz naredila na to temo. Najprej sem šla na pregled, če je z glavo vse v redu. In je na srečo bilo! Organskega vzroka torej niso našli. Tablete so mi do neke mere pomagale, a kaj, ko je potem do glavobola ali migrene spet prišlo, pa še stranske učinke imajo aspirini itd. Tako sem že od leta 1997 več ali manj za vse, kar me teži, kar lepo na homeopatiji. Ne rečem, da sem se je vedno držala kot pijanec plota, ker to ne gre in sem jo tudi kombinirala z uradno medicino, če je bilo potrebno. Imam pa zdaj že nekaj časa homeopatske kroglice prav za glavobol in migreno – in se mi zdi, da mi to res pomaga. Lahko ti napišem telefonsko številko homeopatinje, h kateri hodim in sem z njo zelooo zadovoljna. To je dr. Ana Krušič Kaplja: 031/369-409. Dobiš jo od PON do PET med 7. in 8. uro ter med 15. in 16. uro.
Sem pa opazila, da mi zelo škodi, če premalo ali predvsem preveč spim oz. izrazito obdobje po stresu. Takrat, ko pri sebi pomislim, da mi bo zdaj pa vse dol padlo, usekata 1 ali drugi na polno. Malo moraš “pogruntati” sebe, kot si malo že opisala, kaj te najbolj peha v migreno. Meni je zelo pomagalo, ko sem si na internetu prebrala vse o migreni. Bilo je poučno in se kar zamisliš… Dosti smo zanjo zaslužni sami: perfekcionisti, ki želimo imeti vse pod kontrolo, občutljivi, deloholiki,… Zato morda tudi kakšno svetovanje ali kaj takega ni napačno. Da z nekom malo spregovoriš o sebi, svojih vzorcih, načinih reagiranja – in da morda kaj sprememeniš pri tem.
Sem pa našla pri sebi še 1 varianto, ki pa jo zdaj sama malo raziskujem in ne vem še čisto, kaj pomeni. Nekje sem prebrala, da sta glavobol in migrena povezana z zamašenim tretjim očesom. Ko se ti le-to odpre, si lahko jasnoviden… Ogorevc je sam zase povedal, da je imel hude migrene, s katerimi ni vedel, kaj bi. No, pa jih je spravil v red, jaz pa lahko dodam še to, na kar morda sam ni bil tako pozoren – da je zdaj videc!!! Aha, sem skoraj pozabila. Opazila sem, da me izrazito boli glava ali pa na zelo specifičen način, preden je kakšen potres. Ja, prav smešno morda, a je res. In zdaj, ko je glede potresov tako nenavadno obdobje, kar dostix začutim svojo glavo. V knjigi o regresiji, ki sem jo tudi predstavila na tem forumu, pa sem še zasledila, da imajo bolečine v glavi osebe, ki so v katerem izmed prejšnjih življenj imele ranjeno glavo ali pa so imele ženske kakšne zelo hude izkušnje na temo svoje ženskosti, morda celo kakšna posilstva. In pri tebi so se migrene začele, ko si izgubila menstruacijo, torej ima to vsekakor na nek način opraviti s tvojo ženskostjo.
Hu, sem se razpisala. Evo, lahko ti za konec svetujem še, da greš morda k Neli, ki sem jo danes že omenila v prejšnjem sporočilu. Ona je prava “maherca” za te stvari, tako da bi ti 100% znala tudi kaj pomagati: 041/416-240.
Malo pokombiniraj vse skupaj oz. vzemi kaj od tega, kar te najbolj nagovori in boš videla, da si lahko glede migrene zelo pomagaš. Da ne boš preveč ujeta v to trpljenje v zvezi z njo.
Res srečno!!!
Maja
Hm, Maja, lepo ste napisali, samo… Seveda, Neli je maherca, težko pa reči nekomu, da mu bo ona lahko pomagala…. …. ….
Bioterapevt samo odstre vzroke za težave, ozavesti in razreši pa jih posameznik sam, seveda, s pomočjo bioterapevta. To pa Ogorevc vselej povdarja… 😮
Dober večer, “habanera”!
Naj-hvala za sporočilo!
Ja, se čisto strinjam s tem, kar si napisal/-a. Ne vem, kako je bil razumljen moj nasvet, a morda je bil res tako, kot da ima Neli čarobno palčko, s katero zamahne in npr. migrene ni več. Ne, nisem mislila tako, čeprav sem tudi jaz leta nazaj mislila tako in to tudi pričakovala. Pa potem na tej poti počasi dojameš, da si za vse skupaj najbolj odgovoren prav sam. Meni bi še zdaj včasih prav “pasalo”, da bi poklicala Neli, ji povedala, kaj me teži in bi mi ona pričarala rešitev. A žal ali pa na srečo tega ni! In Neli sama to pove – DA NE ČARA!!! Je pa res, da ko si tako “zj…” od kakšne kronične bolečine itd., najbrž vedno potrebuješ nekoga od zunaj, da ti malo pomaga, sestaviti se, da sploh veš, za kaj gre in potem naprej sam lažje grizeš…, pa ne z zobmi, no, da me ne bi kdo napačno razumel.
Ravno danes sem ozaveščala, kako sem kot mlajša mami prav nekaj pametovala oz. ji zabrusila. In potem se je točno tako zgodilo, kot sem popametovala, zdaj pa mi je že morda žal, da sem si to tako želela. Ker potem, ko se ti nekaj, kar si hotel, res uresniči, pa nisi morda ravno več najbolj navdušen nad tem.
In če bi šli mi res globoko vase, globoko v svojo preteklost, v misli, besede in dejanja, bi našli točno vse kali svojih današnjih zagat. V to sem prepričana, zato bi morali biti res pozorni na to in biti previdni okoli zadev za prihodnost… Tako bi najbrž tudi za npr. migreno lahko našli žarišče – kje in kdaj se je vse skupaj začelo. Ko smo pri Ogorevcu delali vaje na posameznih primerih, smo skoraj 100% vedno naleteli na nekaj iz preteklosti, ko se je nek “urok” začel.
Toliko na to temo. Bi pa prosila, da me ne jemljete dobesedno pri vsem, kar napišem, ker se včasih to, kar imam v glavi, težko ujema v nulo s tem, kar se potem prelije na papir… Oziroma, no ja, saj boste pokomentirali moje odgovore, jaz pa se vam oglasim nazaj.
Srečno!
Maja
Jah, drugače kot dobesedno se ne da. Zlasti pri tistih, ki so v riti… 🙂
Sej je težko ubesediti, vem,… zlasti takole na forumu. Še v živo se včasih lovimo, takole pa sploh…
No, se še kaj oglasim. In super, da je tale forum. Zalsedila že nekaj časa nazaj. Mogoče bi lahko konkretne uvide ponudila ljudem. Po Karmični npr. 😀 No, ne vem sicer koliko daleč ste že s šolo… 🙂
Lep dan
Draga “habanera”!
Dober večer – in sem res prav vesela tvojih sporočil, čeprav ne napišeš veliko, a vseeno to tako, da me prav “nafilaš” z energijo in s še več volje do dela na forumu.
Ja, vem, kako je s tem jemanjem dobesedno. Ko nekaj napišem, imam občutek, da sem vse zelo jasno in natančno razložila, potem pa po odzivih vidim, da mi ne uspe vedno najbolje oz. ne čisto tako, kot bi si želela. A če si večx pišemo, lahko potem tudi kakšne te “šume” razjasnimo.
Hvala za pohvalo – da ti je forum všeč! Tudi jaz sem iz srca vesela, ko vidim, kako forum oživlja!!! Ko sem začela pred slabim letom čisto na novo in je prišlo samo kakšno sporočilo sem in tja, sem bila kar malo zaskrbljena. S prejšnjega foruma sem bila namreč navajena, da so sporočila kar deževala. A kdor upa, vztraja, kdor vztraja, zmaguje in tako se tudi tukaj počasi že kaže trud, ki ga vlagam v pisanje. Resda sem omejena s časom, ker sem med tednom dopoldne v službi, popoldne se več ali manj ukvarjam s svojimi tremi otročki, tako da si šele zvečer lahko utrgam urico, 2, da pridem na forum in se vam posvetim. Mislim pa, da si bom čedalje lažje utrgala čedalje več časa za forum, saj otroci rastejo in tudi jaz nisem več tako zelo sesuta, kot sem bila. Moji “zombijevski” časi počasi jenjajo… 1 dan bom prav napisala kaj o materinstvu!
Torej, ja, z mojimi uvidi itd. je pa tako. Po 2 letih Šole imamo 2 izpita in 30 terapij. 1 izpit sem že naredila, 1 me še čaka, čaka pa me tudi 30 terapij. Sem pa istočasno tudi v postopku urejanja formalnosti, da bom lahko počasi tudi uradno že začela delati. O vsem vas bom pravočasno obvestila na forumu in če bo koga zanimalo, se bo lahko oglasil pri meni. Upam, da bo to že najkasneje konec poletja, v začetku septembra oz. od takrat naprej. V Šoli smo spoznali različne tehnike, metode, pristope, tako da si videl, kaj ti najbolj leži, zdaj pa bo treba gotovo še iti na kakšno delavnico prav s tistega področja, ki se ti je najbolj odprlo oz. te je najbolj nagovorilo. Jaz sem bila najbolj navdušena nad karmično diagnostiko itak, pa tudi zelo nad reikijem. Regresija pa je potem še poglavje zase…
Res se že zelo veselim, da začnem konkretno delati! O vsem pa tako na-pišem sproti…
Srečno!
Maja
O, zanimivo imate tole sedaj glede šole. Sem tudi sama končala Ogorevca in tudi delam… in poznam vse te stvari.
No, ko sem videla, da obiskujete njegovo šolo pa mi ni bilo jasno, zakaj ne greste konketno po Karmični na uvide in zakaj dajete neke splošne nasvete. Tudi to je super, ampak, če že imate orodja s katerimi se da veliko več… zakaj jih držati zase:D
lp
Z velikim veseljem ti želim dober večer – in še komu, če je tudi z nama!
Evo me, sem direkt z X factorja… Ampak sem ga spremljala doma, da ne bo pomote. Še malo in se bo očitno uresničilo, kar sem napovedala že nekaj časa nazaj – da bo zmagala Demetra! No, naj se odvrti še teden dni in bom videla, če sem imela pravi občutek…
O, sem pa kar pogledala, ko si napisala, da si tudi ti naredila Ogorevca – super! Najbrž ste ga imeli vi veliko več, saj je pri nas že treniral Kozmusa, tako da sta ravno s Tadejem zamenjala termine. In, kako si pa ti povezala Šolo s tem, kar drugače delaš? Delaš kaj podobnega in si oboje skombinirala ali si s čisto drugega področja in to delaš ekstra? Hu, sem radovedna, kajne?! Me pa to zanima zato, ker je bila pri nas večina s čisto drugih področij in ne da bi npr. neposredno v svojem poklicu pomagali ljudem. Kar me je zelo začudilo, saj bi pričakovala več slednjih v takšni šoli…
Ja, se strinjam, da bi lahko neposredno ponudila kaj od tega iz Šole, vendar sem na forumu začela previdno s tem in še vedno vsak raje vidi, če se poslužuje bolj klasičnih pristopov. Želim pa si to početi tako, kot si napisala ti, a morajo prej steči še neke bolj formalne zadeve – da si bom potem tudi na to temo več upala. Zaradi konkretnih izkušenj sem pri delu z energijami morda bolj previdna. Potrebujem več prakse oz. vse tako, kot sem že napisala.
Konkretno sem že doživela in ne samo pri sebi, kako je koga kaj usekalo, ko je prehitro začel izvajati kakšne tehnike. Sama veš, kaj je o tem pisal Ogorevc v svoji knjigi – koliko zdravilcev je hudo zbolelo. Ni se igrati s tem. Deluje zelo, a če čisto malo kaj zlorabiš, te useka kot kača. No, morda sem izbrala premočne besede, a je dejansko nekako tako.
Vse še pride, sem pa res morda bolj zadržana in previdna in si dajem več časa za to delo.
Drugače pa naj-hvala za komunikacijo in vse tvoje komentarje!
Maja
Hahaha, pod katero temo teče tale najin pogovor… Migrena… hahaha… Upam, da kdo ne bo dobil migrene, ko bo tole bral… 😉
Preveri s Karmično 😀 saj se da… tudi to… 😀 😀
A veš kaj bi Marjan rekel? Da smo ga vsi imeli ravno prav, kot je potrebno… 😀 Vsaka generacija in vsak izmed nas… 🙂 Saj veš, kolikor ti je odmerjeno v tem življenju toliko dobiš…:) In zato pravim, ravno prav. Ja, ravno prav in dovolj, da nas je ‘okužil’ in, da smo se nalezli njegovega načina razmišljanja in delovanja, potem pa vsak po svoji potki naprej.
Jah, v šoli je veliko takšnih, ki najprej oz. v prvi vrsti pridejo zaradi sebe, d bi pomagali sebi.
Jaz sicer poučujem petje in s karmično in ostalim znanjem pomagam svojim učencem do hitrejšega napredka, sicer pa se vse bolj usmerjam v terapevtsko delovanje izven primarnega poklica.
Enako tudi tebi… Se najdemo kdaj kje… a ne…
Lep dan in me veseli, da smo se ‘virtualno’ spoznali…
Draga “habanera”!
Joj, navdušena sem nad tvojo spletno stranjo in tem, kar počneš!!! Pa to je uau – jaz sem samo gledala… Kaj tako lepega že dolgo nisem videla… Čeprav te ne poznam, čutim, kako prijetna energija veje iz vsega, kar imaš gor. Zakaj ne želiš, da se to objavi?! Ljudje hrepenimo po čem takem. Brez besed sem, no. Prav čestitam ti lahko in verjamem, da ljudje radi hodijo k tebi in se učijo od tebe… Če bi si premislila, javi in te objavim-o…?! In res bi si želela, da se morda kdaj tudi osebno srečava, ob kakšni spontani priložnosti – kajti tako je najlepše.
V nadaljevanju pa:
Mislim, da tema, v okviru katere si piševa, sploh ni pomembna, pomembno je to, kar se znotraj nje dogaja, na kakšen način nas nagovori, kaj pride ven, da nam dovoli različna čutenja,… Meni se zdi prav fino!
Hm, najbrž bi s karmično res lahko “preverila”, komu bodo zvezde v finalu XF-a najbolj naklonjene, a jaz imam nekako še vedno najraje kar svoj “radar”, ki sam od sebe vrže ven neke vtise, ki so po navadi precej točni. Tega ne znam razložiti, a ko sem npr. spremljala avdicije in zaslišala Demetro, me je spreletelo, da bo ona med glavnimi, če ne celo glavna… Pa se je takrat vse skupaj šele začelo in je bila le 1 izmed mnogih tam. Evo, bom počakala nedeljo, ker me prav zanima razplet.
In ko sva ravno pri petju, sem šele zdaj dojela nekaj čarobnega…! Napisala si, da poučuješ petje. Jaz pa sem ravno te dneve mlela, ko spremljam XF in vse to petje, kako sem kot majhna rada pela in sem celo pela 3 glasove, če se prav spomnim. Se mi zdi, da sem nazadnje pela na neki šolski proslavi v 8. razredu. In potem se vprašam, kam je vse to znanje petja šlo. Ker ko sem šla 1x npr. v Singapurju pet karaoke, sem se totalno blamirala. Mislila sem, kako bom zlahka zapela Hero Mariah Carey, sem pa bolj kot ne samo nekam cvilila. Tako sem zdaj razmišljala, da bi šla k nekomu, ki se ukvarja s tem, malo vadit oz. vprašat, kaj se je zgodilo z mojim glasom in če je to za vedno izgubljeno??!! In evo, zdaj mi pa ti poveš, da poučuješ petje, plus še fino kombinacijo Šole imaš zraven. Prav čarobno. Kaj bi mi ti rekla na to, malo bolj na kratko, ker za kaj več bi bilo bolje, če pridem do tebe? Prav zadelo me je, ko sem povezala oboje. A vidiš, to je to, ko energije plešejo?!
Navdušena sem in že pričakujem tvoje sporočilo!
Maja
O, hvala!
Zakaj ne želim, da se objavi… Jah, hm, zato ker ta forum na katerem si ti moderator, ni namenjen temu, da bi se objavilo to… Če pa obstaja še kakšna druga opcija, pa seveda, z veseljem:)
Ja, a veš, da se srečamo… Če ne prej, pa ko bo srečanje vseh generacij šole… Marjan mi je nekaj časa nazaj rekel, da bo… ampak zdaj je vse potihnilo o tem… A ti kaj veš??
Ja, se strinjam… 🙂
To sem se mal hecala… Eh, sej ni pomembno… Sicer pa punca res super poje in vse poti ima odprte.
Hehehe…a veš, naključij ni… 🙂
Če si pela, se pravi, da danosti so… Ker pa je od tega že nekaj let, a ne, pa pač nimaš pevske kondicije, se temu reče, kar pomeni, da glasilke postanejo malo bolj lene, ker samo govoriš, poješ pa ne… In so malo bolj toge, zato, potem, ko hočeš peti ne moreš dosegati višin, pa ni pravega zvena… Glasilke so tudi ene vrste mišic in zato je tako.
Kot pri teku, če nisi športala že 10 let. Sprva je res težko in vse te boli. Po 500m izgubiš dušo. Evo, s petjem je nekaj podobnega… kot sem ti napisala…
Toliko na kratko… Lepo bodi in prav veseli me, da se je vse takole lepo razpletlo v en prav prijeten pogovor… Saj veš, isti ptiči skup letajo…:D
Draga “habanera”!
Evo me – sem sicer na kompu, a delam nekaj drugega oz. sem zdaj že tako utrujena, da grem počasi spat. Ti pišem spet takoj, ko bom lahko. Najbrž že jutri oz. danes zvečer. Včeraj sem bila pa že pred 22. uro na kompu in tvojega sporočila še ni bilo…
Ti pišem!
Lahko noč!
Saj se najdemo… 🙂
Lahko noč tudi tebi… 🙂
Kako mi je to poznano. Meni ne pomagajo nobene tablete. Ne aspirin, ne migran, nič. Ponavadi si naredim ledene odhladke in počivam v postelji. Sem pa opazila, da se najpogosteje pojavijo ob spremembah zračmih tokov. Upam, da se morda nekoč najde kakšna rešitev.
Dobro jutro tebi, “habanera” in še komu, ki to bere!
Evo me, jaz sem že odspala 1 rundo-haha! Res, ko sem dala najmlajšega spat, sem še jaz zaspala za dobro urico, zdaj pa sem spet vsa fit… Veliko stvari bi šlo mimo mene, če si ne bi nehote takole “pobrkala” bioritma…
Prav vesela sem, da ti lahko spet par stvari napišem. Najprej bi ti rekla, da ne vidim nobenih ovir, zakaj se ne bi objavilo tvoje spletne strani. Tako je lepa in danes, ko si ljudje poskušamo pomagati na različne načine, bi gotovo s svojim znanjem lahko marsikomu pomagala. Tako da bi te jaz samo povabila, da se “izpostaviš”. Mislim, da je smisel foruma ravno v tem, da drug drugemu povemo, kaj je nam pomagalo, kako lahko mi morda komu pomagamo,… Nisem za to, da se objavlja kakšno prodajo ali pa ankete, to pa je res nekaj posebnega. Samo, da sem odprla prve tvoje strani, sem bila navdušena.
Hm, ja, srečanje vseh Ogorevčevih generacij naj bi bilo, kot vem. Spomnil se je tega moj sošolec, a nič ne vem, v kakšni fazi je vse skupaj. Mu pošljem mejl in ga vprašam, pa ti potem javim, kaj bo rekel.
Joj, glede petja pa res najlepša hvala, da si mi vse tako lepo razložila! Vse se mi zdi logično, nisem pa bila prepričana, da je res tako. Oziroma ne bi znala ubesediti svojega razmišljanja glede tega. Evo, 1. priložnost, ki bo, bom morda poskusila kaj narediti na to temo. Tvoj kontakt imam in to je super! Sem ravno razmišljala, kako se kakšne stvari uresničijo takoj, ko nanje samo pomisliš, na kaj drugega pa misliš intenzivno vsak dan, pa ni nič iz tega…
S prispodobo o istih ptičih, ki skupaj letajo, pa si tudi zelo preprosto zadela žebljico na glavico, kajti, ja, res je, da je vse drugače, ko se z nekom “zaštekaš”, ko si na isti valovni dolžini, ko veš, o čem nekdo govori. Čeprav tudi v Šoli si z enimi našel skupni jezik, z drugimi pa spet ne… Najbrž je povsod tako, da se “skompamo” glede na krvno skupino. Je pa tako, da za svoj razvoj potrebujemo tako takšne ljudi okoli sebe kot one, s katerimi nam ne gre prav zlahka, da se ob njih učimo še nekaj drugega o sebi. Ko nastaja biser, školjko boli…
No, toliko za zdaj, v nadaljevanju pa še kaj – upam!
Srečno!
Maja
Draga “Sara_T”!
Iz svojih izkušenj vem, kako “bad” zadeva zna biti migrena – bljak! A nanjo poskušam gledati kot na opozorilo, da sem v določenem trenutku spet “preterala”. Takrat, ko te M že zagrabi, težko narediš kaj proti njej. Lahko pa veliko narediš zase že preventivno: da ne spiš ne preveč ne premalo, da ne ješ hrane, ki jo lahko povzroča, da si “urediš” stres, da si res pol ure vsak dan vzameš zase in greš tečt, hodit, kolesarit npr. Veliko je tega.
Najbolj pomembno pa je, da se nikoli ne predaš, da iščeš vedno znova, kaj bi ti lahko pomagalo na to temo, da ne vržeš puške v koruzo, da iščeš pomoč tako dolgo, dokler ne najdeš tistega nekoga ali nekaj, kar ti pomaga odpraviti bolečino za zmeraj, če se le da. Pravijo, da za vsako bolezen obstaja zdravilo in jaz kar verjamem v to. Se je pa potrebno včasih res “namatrati”, da nekaj prime.
Čisto tako sem pomislila, da ti svetujem nekaj praktičnega in preprostega iz knjige patra Ašiča, kaj pomaga proti migreni in sem že sama “sprobala”.
– Počasi jemo jabolko.
– Na čelo damo zelnate liste.
– V blazino damo praprot in na tem spimo.
Pri glavobolu tudi preverjeno zelooo pomaga, če si daš na čelo in sence krompir, narezan na rezine. Mogoče pomaga tudi pri migreni. ??
In ja, ko si omenila zračne tokove, se kar strinjam, da bi lahko bilo to kaj povezano. Saj se spomniš, ko sem omenila, kako je mene rada bolela glava, potem pa je bil nekje potres. Naša telesa so kot neki senzorji za stvari, ki se jih ne da izmeriti. Eni so bolj občutljivi, drugi manj. In tisti, ki so bolj občutljivi, se morajo naučiti živeti s tem.
Nam je pa Ogorevc lepo razložil, kako je lahko migrena kot neka obramba pred kakšno travmo. Če bi se v napadu migrene res poglobil v bolečino, bi po vsej verjetnosti na površje splaval kakšen neprijeten spomin. A ravno to je treba narediti, da bolečina izgine – počasi ozaveščati tisto, kar je nekoč nekje zelo bolelo, bolelo tako močno, da smo to raje potisnili v podzavest.
Res ti na daljavo pošiljam moč, da se ti bo še dalo iskati rešitve za to neprijetnost!
Maja
😀 Tamal že ve… 🙂
Ok, pol pa bom… 🙂 Z veseljem…
Ja, dej, no… Za jesen… mogoče… sam ne prosim v sredini oktobra… Maja, a v Jordanijo greš?
Takole je ponavadi… s tem uresničevanjem… 😀
Ja, tako je, brezveze, da si delamo utvare… z enimi se zaštekaš, z enimi se zahaklaš… hahaha…. To je življenje, pač…
Lep podaljšan vikend in smo na vezi…
No, toliko za zdaj, v nadaljevanju pa še kaj – upam!
Srečno!
Maja[/quote]
Draga “habanera”!
Pridem gor spet danes zvečer, po XF-u, a prav?! Zdaj grem do prijateljice, ki je nisem videla že od lani…
LP. Maja
Draga “habanera”!
Hu, sama nase sem jezna, ker sem za včeraj obljubila, da pridem zvečer gor, pa me ni bilo!!! Bolje bi bilo, da ne bi tako dobesedno nečesa obljubila, saj se je potem XF zavlekel skoraj za 1 uro in ko ga je bilo konec, sem samo še padla v posteljo… In ni bilo nič od mojega pisanja… Ozaveščam, kako imam vse prevečx prevelike oči!
Uau, če se na hitro dotaknem XF-a, evo, huraaa, sem uganila, DA BO ZMAGALA DEMETRAAA!!! Saj kar ne morem verjeti, da sem imela prave občutke. Zares ji privoščim to zmago, saj je punca tako nekaj posebnega – ne samo, kar se petja tiče, tudi drugače deluje kot iz nekih posebnih energij oz. svetov. Po navadi me je nagovoril nekdo, ki je bil potem drugi ali tretji, tako kot npr. Maestro. Amapak so se pa oni potem naredili, v pozitivnem smislu. In zdaj že Anže pleše med zvezdami svetovnega formata…
Če grem naprej, bi te, evo, prosila, da mi čim prej pošlješ še 1x tvojo spletno stran ali pa, če jo jaz poskusim skopirati iz svojega 1. sporočila. Tako lepe stvari morajo krožiti med nami. Poglej, čas je tak, da si čedalje več ljudi želi podobnih vibracij… Zato si zelo dobrodošla!!!
In ja, sošolcu moram zdaj poslati mejl, kaj je z našim skupnim srečanjem. Da vidimo, če se bomo kaj dobili. V Jordanijo pa žal ne grem. Za1x mi ne znese ne časovno ne finančno. Moji 3 otročki so ravno toliko stari, da če za 1 dan kam grem, je še OK, kar je pa več, je pa že cel mess. Na kakšne daljše ture moram še malo počakati. Gre pa v JORD 1 moja sošolka iz Šole, tako da če greš tudi ti, se bosta srečali.
Hm, puščava, ja, zna tudi biti zanimiva. Ravno včeraj sem prebrala pretresljivo knjigo o jemenski 10-letni punčki, ki so jo prodali, prisilno poročili in ločili pri istih letih. Naslov je JAZ, NOJOUD. Ko to bereš, se pa res zamisliš. Mene samo kdo grdo pogleda in sem že v “luftu”, tam pa je ženska manj kot nič. Nepojmljivo! Se spomnim, ko je oči delal v Savdski Arabiji in sem ga hotela tam obiskati. Je rekel: “Majči, raje ne hodi, ker boš razočarana.” “Zakaj?” “Ja, tam moški vozi avto. Za njim na sedežih sedi par žena. Za njimi pa otroci. Tam ženska ni tako svobodna, kot si ti tukaj. In ženska ne vozi avta.” “Aaa?” Res je, zelo različne pogoje imamo, a kot je rekel Ogorevc, si sami vse skupaj izberemo, kako bomo imeli…
OK, spet nekaj od mene. Z veseljem! Upam, da se boš tudi ti spet kaj oglasila.
Sladko noč!
Maja
Živjo
Ne, ni ti treba biti jezna glede pisanja. Aaah,…. nima smisla… 😀
Jaa, tudi jaz sem zelo vesela pravzaprav, da se je takole razpletel tale XFactor. Deklica je res odlična!
Jaz grem v Jordanijo, ja. Sem že lani bila v Egiptu na isto vižo in nadaljujemo to zgodbo, a ne… 🙂
A veš, da knjigo sem brala… Že kar nekaj časa nazaj… Srhljivo ja. Se sploh ne zavedamo, kje mi živimo, a ne…
Moja spletna stran: http://centerhabanera.weebly.com/ Ja, res lepa in iz srca hvala… za prjaznost… Sploh nisem mislila, da bo kaj takega se izcimilo… Sem čisto ‘slučajno’ enkrat že našla tale forum, pa se zdaj spet spomnila…pa mi je super, da se širi vedenje, znanje, da se pomaga ljudem in živalim… …. ….
Si še kaj pišemo… 🙂
Lep večer…
Forum je zaprt za komentiranje.