migrena-porod
konec julija imam rok. samega poroda me ni strah. Je pa drug problem. Imam migreno, v času nosečnosti se mi je na začetku zelo pogosto pojavljala, sedaj pa (hvala Bogu) le par krat.
Bojim se, da bi me glavobol napadel med porodom, saj veste zaradi napora. Še bolj pa me je strah kaj bo po porodu, ko se bodo hormoni spet spravljali na star položaj.
kako ste tiste, ki ste že rodile in imate migreno preživele porod in nato prve mesece po njem?
Tudi sama imam že vrsto let migreno. V prvi nosečnosti sem jo imela 2x.Tudi jaz sem se bala , da bom dobila napad med samim porodom, ampak to se hvala bogu ni zgodilo.Se pa mi je vrnila nekaj mesecev po porodu.Toda ni več bila tako pogosta kot pred nosečnostjo.Sedaj, ko sem drugič noseča, sem imela v začetku nosečnosti več napadov kot pa v celem letu pred nosečnostjo.Mislila sem že, da se mi bo zmešalo.Sedaj sem noseča 5 m, in sem bolniškem staležu in ti moram povedati, da v tem času, ko nisem v službi ,nisem imela niti enkrat migrene.Upam, da bo tako ostalo do konca.Sicer pa ob začetku glavobola spijem veliko, VELIKO mrzle vode in pomaga.Poskusi tudi ti!
Lepo nosečnost brez migrene ti želim!
Enkrat sem že o tem, ampak tema je zame aktualna, zato bom še drugič: težko, da te bo med porodom zagrabil migrenski napad. Najprej te bo popadla kak teden po porodu – ČE te sploh bo. Kakorkoli že, proti bolečinam vzami samo kak lekadol, če ne boš zmogla brez zdravil. In kako kavo lahko popiješ z lekadolom. Daleron se odsvetuje. Lahko vzameš sirup Calpol – vse, kar smejo tudi dojenčki, saj gre vse na mleko.
Lahko pa boš imela še naprej mnogo redkejše in blažje napade, kot pred nosečnostjo. Zato pogum! Predvsem pa – če slučajno kadiš, nujno nehaj oz. po porodu ne začni kaditi. To je zelo-najbolj pomembno za zmanjšanje števila napadov in njihove intenzivnosti!
hvala vama za odgovore.
ne kadim. Tudi jaz spijem ob napadu veliko vode. Mislim, da mi k prejšnjemu okrevanju pomaga tudi Donat, verjetno zaradi magnezija. probala sem tudi že magnezijeve šumeče tablete, pa so mi vse skupaj samo poslabšale.
čim manj migren, pa oglasite se na forumu, če pogruntate kaj novega.