Migrena
Potrebujem pomoč za mojo kolegico. Že nekaj časa toži, da ima hude in neizdržne bolečine v glavi. Bila je že pri zdravniku in na več preiskav, pa nič. Vsi izvidi bp. Celo mislijo, da blefira. Ali je to MIGRENA? Kako ji naj pomagam? Poznate kakšno zdravilo razen teh tablet proti bolečinah. Za vsaki vaš nasvet se vam iz srca zahvaljujem. Lp Nataly
Meni je zdravnica predpisala Naprosyn tablete, ki jih vzamem, ko začutim, da se migrena približuje.Meni se začne z izgubo dela vidnega polja, nekateri vidijo bliske, cik-cak črte,…(migrena z avro). Drugače pa vzrok migren še ni popolnoma znan, priporočajo pa sledeče:
– ustaljen ritem spanja oz. počitka (vedno spat ob isti uri, poskrbeti za 8 ur spanca)
– ustaljen ritem prehranjevanja (3 obroki,..)
– sprostitvene tehnike (dihalne vaje, joga, meditacija, vizualizacija – kar pač ustreza)
– naučiti se reči “ne”
– izogibanje prezahtevnosti do sebe.
Vprašanje, ali ima prijateljica res migreno. Bruha? Ima omrtven/mravljinčast kakšen del telesa? Slabo vidi? Jo moti svetloba/ toplota?
Pri bolečini prija hladen, zatemnjen, tih prostor…
Malo zmedeno sem napisala, se boš že znašla, ne? V reviji Jana je pred kratkim izšla priloga o glavobolih, tam so razvrščeni (tenzijski, glavobol v rafalih, migrena,…), morda bi prijateljica s pomočjo opisane simptomatike lažje določila vrsto njenega glavobola.
Hej,
tudi jaz imam migreno z avro.
Meni jo povzročajo določene vrste hrane, neustaljen spalni ritem (ni panike, če cel teden hodim spat ob 5h zjutraj in nato spim vsaj šest ur, če pa teh šestih uri, potem pa adijo pamet) in prvi ali drugi dan menstruacije (še posebej v kombinaciji s stresom ali kako nepravo hrano).
Sama sem s pomočjo “prehrambenega” dnevnika ugotovila, da ne prenašam sladoleda in ledeno mrzlih pijač, šampanjca in preveč čokolade (npr. par dni zapovrstvjo).
To sem ugotovila tako, da sem si po nasvetu zdravnika vsak dan zapisovala, kaj sem jedla (pomembno je, da zares zapišeš vse, vsaj včaih migreno povzročajo tudi npr. “nevidni” glutaminati – jušne kocke, v kitajski hrani, itd. – skratka, včasih so krivci prikriti) in nato izvajala izločevalno dieto. Npr. opazila sem, da imam migreno ob dnevih, ko jem npr. sladoled, rdeče meso in redkvice (ok, butast primer) + vse ostalo. Potem po eno izmed teh jedi (začela sem z najbolj možnim kandidatom) nisem jedla šest tednov, po šesttedenski pavzi pa se se je “nažrla”. Reakcija je pokazala svoje.
No, hitro sem ugotovila, da je najhujša kombinacija možna sladoled + šampanjec + prvi dan menstruacije + ponočevanje… Uau, takrat mi ne pomaga niti pet zomigov.
Ob mojih migrenah ponavadi ne pomaga nič. Včasih – če ga vzamem pravočasno, mi pomaga zomig. Kakšen aspirin migran ali naprosyn neki… To je zame isto, kot bi jedla smartiese :))
Naj poskusi s “pregledovanjem” hrane.
Pozdravljena !
Jaz bi vam svetoval kontak z zdravilcem Stupar Igorjem. Ima tudi spletno stran http://www.bioigor.com
glasnik
Veliko nasvetov je bilo povedanih, dodala bi, da je res treba ugotoviti vzroke migrene, največkrat je to stres pa če se ga zavedamo ali ne, prevelika zaskrbljenost, potrebno si je vzeti čas zase, iti v naravo , se sprostiti, iz jedilnika črtati čokolado in sir, mogoče je vzrok tudi v hormonskih tabletah, preveliki količini nakita na prstih….pomaga pa tudi akupunktura.
M.
trditev, d je treba črtati čokolado in sir z jedilnika, je pretirana.
Vsak črta tisto, kar mu ne ustreza. Meni osebno sir ni nikoli povzročal težav (pa sem živela v Franciji, kjer so siri veliko bolj “nevarni” kot pri nas in sem jih jedla res vsak dan), čokolada pa šele takrat, ko sem je pojedla res res veliko (recimo vsak dan po celo tablico).
Jaz sem imela v službi dokaj stresno delo. Ves teden sem bila napeta, skoraj vsako soboto, pa je potem sledila huda migrena. Pomagala sem si z avamigranom, ki sem ga vzela takoj, ko sem začutila, da se bliža migrena. Zaprla sem se v spalnico, sobo zatemnila in po dveh ali treh urah je bilo OK.
Sedaj, ko sem upokojena, sem v 13 letih imela samo 2 x migreno. LP!
!
Tudi sama sem imela močne glavobole, naredila vse možne preiskave – vse bp. Nazadnje sem šla še na gastro in ugotovili so rano na dvanajsterniku.
S tem, da me v predelu želodca sploh ni nič bolelo – samo grozni, neznosni glavoboli.
Sicer tega je že veliko let, pa se še danes spomnim, kje vse sem bila in kaj vse sem dala skozi zaradi glavobola, ki ga je povzročala rana na dvanajsterniku – pridobljena zaradi stresa in nepravilne prehrane.
In ko me danes boli glava, vzamem Ultop tablete za želodec.
Lep dan!
je izjemno močan antioksidant
izboljša biološko okolje celic
hidrira vaše telo
proizvaja energijo
izboljša medcelično komunikacijo
poveča vsrkavanje hranilnih snovi
FHES , kot se živa voda imenuje, je najmanjši in najučinkovitejši znan antioksidant, ki vašemu telesu nudi močno zaščito pred prostimi radikali.
FHES je sestavljen iz naravnih mineralov in hidridnih ionov, ki jih najdemo tudi v svežem sadju in zelenjavi. Daje energijo brez kalorij.
MANJKAJOČI ELEKTRONI
Prostim radikalom, ki nastajajo v našem telesu kot produkt oksidacijskih procesov, ali pa jih vnašamo v telo s prehrano, manjka elektron. Potujejo po našem telesu in iščejo manjkajoči elektron, da bi ga ukradli. Zdrave celice se poškodujejo, ko so njihove molekule prisiljene oddati svoj elektron prostemu radikalu. To lahko poškoduje celični DNA in RNA, celično membrano in številne druge pomembne molekule v celični zgradbi, kar vodi k prezgodnjemu staranju in večji občutljivosti celice za bolezen.
FHES PRISKRBI ELEKTRONE
FHES je kot močan antioksidant sestavljen iz silicijevih, kisikovih in vodikovih atomov (SiOH-), spremenjenih tako, da vsebujejo šibko vezan dodatni elektron, ki ga z lahkoto oddajo prostim radikalom in ga s tem nevtralizirajo.
Ker je vodik najmanjši in najpogostejši element v vesolju, nas lahko oskrbi s tisoči takšnih elektronov naenkrat. Še več, ker ima vodik v svoji stabilni obliki le en elektron, z izgubo svojega dodatnega elektrona sam ne postane prosti radikal.
PRIMERNO BIOLOŠKO OKOLJE
V primernem biološkem okolju lahko telo opravlja svojo osupljivo zmožnost samozdravljenja. Eno od elememtov zdravega biološkega okolja je pH ravnotežje. Mnogo ljudi ima dandanes prekomerno zakisano telo zaradi uživanja predelane hrane, stresa in onesnaženosti okolja. Z dodajanjem FHES naši prehrani telo postane bolj alkalno in pH telesnih tkiv se vrne v naravno ravnotežje.
ŽIVA VODA – FHES
Na petih koncih sveta, v kremenovih ledeniških dolinah so ljudje bolj zdravi kot drugod, sposobni so velikih naporov, neredko doživijo sto let, pri tem pa je njihova hrana skromna in življenjske razmere slabe. Skrivnost je v nekoliko motni ledeniški vodi, ki je v nasprotju z mrtvo vodo, ki jo pijemo drugod po svetu – živa. Po strukturi je namreč podobna telesnim tekočinam, nevtralizira proste radikale – torej čisti telo strupov, ga napolni z energijo okrepi imunski sistem in potemtakem pomaga pri zdravljenju mnogih, tudi usodnih bolezni.
Živo vodo, ki daje zdravje in vitalnost stoletnemu ljudstvu Hunza v Himalaji, je odkril dr.Coanda. Ugotovil je, da je posebnost njihove vode v neznansko majhnih mineralih v njej (nano koloidi, v večini silicijevi kristalčki). Raziskave je predal dr. Flanaganu, ki je po 20 letih raziskav uspel ustvariti , po dodatnem celem desetletju naporov pa tudi končno izdelati produkt, s katerim je ustvaril vodo izjemnih krepilnih lastnosti. Produkt se imenuje FHES (Flanagan Enhanced Hydrogen Silica) . Gre za mikroskopsko majhne (povečini silicijeve) minerale ali koloide, ki se na tržišču dobijo v kapsulah.
Živa voda, kot tudi imenujejo kapsule s FHES, ki jih pod skrbnim nadzorom dr.Flanagana proizvajajo tudi v Evropi pod tržnim imenom Active-H, je prehranski dodatek, mogoče pa jo je naročiti le preko samostojnih zastopnikov proizvajalca.
FHES je v svetu najbolj znani prah za »oživitev« vode.
(VIR: članki A.in I:Ostan,B.Ambrozius, A.Vesel)
Lahko me pokličete na tel.041 791 700
Hmmm, Aktivna,
Ce clovek takole malce logicno sklepa, potem bi se moral pravzaprav preseliti nekam daaaalec stran od ponorelega sveta, morda nekam blizu Himalaje, pa uzivati priblizno taksno hrano, kakor jo ljudstvo tam uziva, pa imeti drugacen slog zivljenja…Pa piti tisto vodo…..Pa bi mogoce se kaj bilo od tega….
Tako pa le na web-e pogledas in glej, glej: povsod oznaka le s piko. com!
LP!