mi pokajo zobje?
Pozdravljeni!
Imam eno težavo. Zadnjič sem se bolj podrobno opazovala v ogledalu pod močno svetlobo in opazila, da mi zgoraj sprednja dva zoba pokata po vertikali. Pok je sicer komaj komaj opazen, le pri močni svetlobi a vendarle je. Mojemu očetu so prav tako počila po vertikali oba zgornja sprednja zoba. Ali ta vertikalna lisa sporoča, da mene čaka ista usoda?
Naj še omenim, da imam premajhne čeljusti za moje zobe in nimajo prostora za rast. Zgornja enka je malce poševno in sumim, da bi bil to mogče vzrok? Leva enka se namreč opira na desno. Prav tako mi poka spodnja leva enka, ker tudi nima prostora.
Kaj lahko storim? Je za pokanje kriv pritisk zob ob zob? Denarja za zobni aparat nimam, po ZZZS mi ne pripada, ker so moji krivi zobje le estetska napaka in imam pravilen ugriz.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni,
poke kakršne ste opazili ima skorajda vsak izmed nas. Nastajajo kot posledica travm (udarci, grižljaji), predvsem pa zaradi mrzlo-vročih sprememb pri hranjenju, ki povzročijo pokanje sklenine (primer; jemo vročo juho, potem pa popijemo ledeno pijačo). Svetujem vam, da ste bolj pozorni na to, kakšno hrano uživate; da ne uživate preveč mrzle oz. vroče hrane, torej da pazite na kombinacijo hrane.
Srečno.
Pozdravljeni,
poke v sklenini ne izginejo nikoli. Delno jih lahko zaščitijo zobne paste s kalcijem in fosfatom (Sensodyne repair, Tooth Mouse ipd.) Izogibajte se škodljivim dejavnikom, ki sem jih opisala v enem izmed prejšnjih odgovorov.
Srečno.