Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Mi lahko posredujete???

Mi lahko posredujete???

Pozdravljene vse forumovke in forumovci!

Prosila bi če bi katera vedela naslov za pritožbo ministerstva za zadavstvo v Lj. Ker mislim narediti pritožbo, naslova pa nimam. Lahko je tudi e-mail.
Boljše je, da vam ne opišem kaj sem doživela, ker bi večinoma KAP.

LP, NatašaJ

Piši na [email protected], zagotovo bo pismo prišlo na pravi naslov. Zgodbo nam pa le opiši, da se to v našem zdravstvu ne bo več dogajalo.

daj, da še osatli preberemo kaj je bilo, saj zato pa smo tukaj.

samo za morebitno smrt ne odgovarjamo.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Dej kura, a ne znaš uporabljati internata “iskalniki” al pa tel. imenika…po forumih imaš pa čas pisariti za naslov.
Boljše, da nič več ne pišeš na ta forum..ker nas bo od trapastih vprašanj KAP. Ti pa tvoje pritožbe..glede na tvoj nivo me nič ne čudi..kaj vse si doživela.

Dost mam strpnosti!

Pozdravljeni !

Pošiljam vam naslov Ministrstva za zdravje RS
ŠTEFANOVA 5
1000 Ljubljana

Svetujem vam , da pritožbo naslovite na gospoda državnega sekretarja Doriana Marušiča.
Želim vam lep dan ! meta

Dzarog,

mirno kri prosim, pa nikar z zmerjanjem, saj se da lepše povedati, kar imamo na duši 🙂

Bo drugič bolje?

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Spoštovani!

Naslov pritožbe je odvisen od tega, kaj se vam je pripetilo.

Ministrstvo je pravi naslov za pritožbe pravzaprav le v primeru, če gre za kakšno organizacijsko zadevo ali kršiotve predpisov.

Zdravniška zbornica Slovenije (Dalmatinova 10, Lj.) je pravi naslov, če sumite, da je za zdravstveno napako odgovren zdravnik.

Zavod za zdravstveno zavarovanje slovenije (Miklošičeva 24, Lj.), če menite, da gre za kršitev Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Prvi naslov pa je zavod, kjer se je pripetil dogodek.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni
Tako kot sem napisala pritožbo glede zdravnice prav tako se mi je godilo.
Prosim dr. Kersnik kaj vi menite o takšni zadevi???

Nadaljevanje!

Zadeva: Pritožba nad odnosom dr…….. do pacienta

Spoštovani!

Po predhodnem pogovoru z direktorjem Zdravstvenega doma ……., podajam pisno pritožbo na ravnanje dežurne zdravnice ……..
Dne 18.08.2003 sem šla v zdravstveni dom po pomoč z hudimi bolečinami. Ker sem pacientka dr. ………., ker je ta čas na dopustu, sem šla k zdravniku kateri jo nadomešča. Ker pri nadomestnemu zdravniku nisem prišla na vrsto za pregled, ker je imela ogromno pacijentov, sem ob 20.30min s hudimi bolečinami prišla v dežurno ambulanto, kjer je dežurstvo opravljala dr……….. Ob pregledu sem ji povedala težave. Obrazložila sem ji potek bolezni, povedala sem ji, da ji lahko pokažem in naj prebere izvide pregledov v bolnici ……., da po priporočilu kirurga dr. ……. naj grem k ortopedu v bolnico.(V bolnici …… sem dobila blokado, ki mi ni pomagala veliko.) Povedala sem ji tudi, da sem se dogovorila z ortopedom dr……… iz bolnice ……in da mi je rekel, da naj le pridem na pregled, vendar le z napotnico z oznako nujno. Dr……. me je kar preslišala kar sem ji govorila. Niti izvidov ni hotela prebrati. Po pregledu mi je dr……. napisala recept za Ketonal tablete in mi priporočala 4x dnevno masažo z ledom na obolelem mestu. Na mojo prošnjo naj mi napiše vsaj napotnico za bolnico….., mi je dr. ……. odgovorila, da ona ne more dajati vsakemu napotnico pod nujno, ker sicer je ne bodo jemali resno!( Kdo je ne bo jemal resno??!!,Kdo je to vsaki??!) Imela sem hude bolečine in sem ji rekla, da mi tablete ne pomagajo in da me že želodec boli od zdravil. Ponovno sem jo zaprosila naj mi pomaga, a je imela gluha ušesa. Mislila sem, da bom dobila vsaj injekcijo, da bi lahko ponoči spala oz. da bi mi olajšala hude bolečine. Z mano je bil moj mož. Ker je dr. …….. njegova osebna zdravnica, jo je tudi on lepo zaprosil za napotnico za ortopeda, a ona ga je začela kar tikati, (mislim, da je to nasploh nevljudno) povedala mu je, da kaj bi on rad, ko ji je omenil mene je še nekaj zagodrnjala in nama pred nosom zaprla vrata ordinacije.
Mislim da ni lepo, da se dežurna zdravnica tako obnaša do pacienta. Vem, da sem bila upravičena do urgentne napotnice, pa je nisem dobila. Nisem mogla verjeti, da se vse to meni dogaja in bila sem zelo prizadeta. Čez zaprta vrata sem ji povedala, da bom dala pritožbo g.direktorju Zdravstvenega doma …….in celo na Ministrstvo za zdravstvo.
Domov sem odšla čisto obupana. Celo noč sem prebedela s hudimi bolečinami.
Naslednji dan 19.08. 2003 sem poklicala po telefonu v Bolnico ….., kirurga dr. ……, ki mi je prijazno povedal, da lahko takoj pridem na pregled. Šla sem v bolnišnico in iz izvida je razvidno, da nujno rabim napotnico za ortopeda v bolnici ….. in ko sem mu povedala kaj se je dogajalo, ni mogel verjeti, da dr……. ni hotela napisati napotnice. V izvidu je še dodatno napisal, da on kot kirurg nima veljavne licence, da bi mi lahko dal napotnico in ga zelo dobro razumem, da je tako. Nato sem isti dan dne 19.08.2003 poklicala direktorja Zdravstvenega doma …..,dr. …….Resnično mi je naredil veliko uslugo in se je potrudil, da sem dobila od dr. oz. od druge zdravnice…….napotnico, ki sem jo potrebovala. Tudi ona mi je potrdila, da sem bila upravičena do napotnice. Bila je zelo prijazna in strokovno pristopila k problemu, kar za dr……. ne bi mogla trditi.
Nato sem šla dne 20.08. 2003 k dežurnemu ortopedu dr………… Poslal me je na slikanje. Diagnozo je opisal na izvidu. Priporočil mi je, da naj čimprej pridem na CTG v bolnišnico in EMG. Ko bom opravila vse preiskave, pa nadaljujem s zdravljenjem. Za sedaj sem dobila 10x injekcije Naklofen in tablete Ultop.
Upam, da sem vam nazorno opisala, kaj in kako se je dogajalo in naj si dr…….. ne misli, da sem prišla k njej na urgenco, zato ker česa drugega tisti trenutek nisem imela za počet, ampak samo zato, ker sem imela hude bolečine in sem od nje iskala pomoč. Mislim, da je dr. ……vredna hude kritike na račun njenega odnosa do pacienta.
Želim si, da se kaj takega nikoli več ne ponovi, ker se tako obnašanje ene zdravnice ne ujema z normami in vedenjem v ZDRAVSTVU!
Gospod direktor, vi pa ukrepajte po svoji pristojnosti in se vam zahvaljujem za prijazen sprejem in zato ker ste si vzeli čas zame-z neprijetnim dogodkom prizadeto pacientko.
Vsem vam, ki delate v zdravstvu, pa želim čimveč uspehov in čim manj sporov s pacienti.

Lep pozdrav!
Nataša J

P.S. Zaenkrat naj ostane skrivnost, v kateri zdravstveni ustanovi se je to dogajalo.

Kaj menite ostali forumovci???
Prosim komentirajte.

Samo še to.
Dr. Kersniku se zahvaljujem za nasvet.
Hvala vam

Lep pozdrav

Dzarog,
Natasa ni kura, …. ti pa sploh nimas strpnosti 🙁
Niti nimas sposobnosti spoznati nivo drugih, ker svojega ne vidis.
Natasa lahko pise kamor hoce, ….
ce tebe to moti, imas en problem s seboj.
resi najprej ta problem, potem bomo pa videli naprej.
LP
Vrba

Natasa,
na zalost, taksne zgodbice se dogajajo vsak dan in vsepovsod.
To je nasa druzba.
Medicinsko osebje nima dovolj psiholoske izobrazbe 🙂
njihova vzgoja pa je pod mocnim vplivom starega reka: “kdor zdravi ima prav”
Najboljse je biti zdrav;-)
Drugo leto (z Europo) pride konkurenca, bo malo pozivela medicinski “trg”:-)
Vendar zato ne bo mnogo boljse.
Lep pozdrav!
Vrba

New Report

Close