Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma Mi lahko kdo prosim pomaga

Mi lahko kdo prosim pomaga

Sem že vsa obupana, ko iščem vzroke svoje bolezni. ):

Imam namreč mišične fascikulacije (trzljaje), sem šibka , utrujena, imam bolečine v mišicah. Moje težave vztrajajo že 3 leta. Bila sem že nevrološko obravnavana, kjer mi zaenkrat še niso odkrili vzroka. Sedaj sem dobila tudi izvide krvi, kjer imam diagnozo polikolonalna hipergamaglobulinimija (povišani gama globulini – 24) ter mejni ANA titer. Endrokrinolog me je poslal k revmatologu.

Ali ima kdo od vas podobne težave ? Ima kdo sistemsko vezivno tkivno bolezen in kako se mu kaže? Glede na vse kar sem prebrala o tej bolezni me je fejst strah. Vem pa da so ponavadi v literaturi opisani skrajni primeri.

Prav tako , vedno ko preberem o mišičnih trzljajih naletim na paralizo…

Čist drgač bi se počutla, če bi vedela da nisem osamljeni primer in da lahko imam še vsaj malo upanja, da nekoč ozdravim, ali vsaj obdržim bolezen na tej točki.

MICI ne bodi zaskrbljena, predvsem pa ne beri vsega, ker te bo še kap zadela. Jaz imam nevrološke težave in jemljem tablete za to….mučim se, a potem zopet sonce posije…Boš videla ko boš šla k revmatologu, ti bodo sigurno pomagali ti odgovoriti na vprašanja. Na tem forumu bolj malo pišejo…..tudi samas sem iskala pomoč pa nič…..težko je za nas tiste, ki še nismo dobili definitivno diagnoze…
Opiši kakšne imaš težave? Pa ti potem še jaz svoje naštejem hahahaah…Lp

Ojla sladkorček! Moje težave so kot sem opisala boleče mišice in trzanje v njih. Predvsem je to omejeno na noge. Prav tako pa sem non stop utrujena in brez volje.

Kako dolgo že tebi postavljajo diagnozo? Katere tablete pa ješ in zakaj so? No, pa naštej še ti svoje simptome, pa da te vidimo 🙂 Res je ironično vse skupaj. Maš pa prav ja, za vsakim dežjem posije sonce.

Hvala za odgovor…

Jaz sem najprej leta nazaj (ko sem bila stara 18), 2x operirala diskus hernijo.
Nato sem pred 5 leti dobila še tretjo hernio…je pa premajhna za operirati. Bolelo me je v križu in v nogo, v palec…noge so bile mrzle ali pa vroče. Začele so se mi težave z odvajanjem urina, zato se moram vsak dan kateterizirati…
Fasala sem trombozo, to je bilo 2 leti nazaj, zaradi kontracepcije.
1 leto nazaj so me pa začele peči pete in me boleti v predelu trtice (bolj v stran mislim), te ishiadikus točke so bile tako boleče, da nisem mogla spodnjic nositi….še zdaj je na dotik grozno boleče in pa pod ritjo, po nogi dol v peto…išias, ampak išias vsak dan…
Začele so se mi bilečine tudi v trtico, kolena, prste……gležnji mi sami od sobe otečejo in potem splahnejo, z venami imam vse v redu, sem bila pred tedni na pregledu. Bolečina je drugačna od diskus hernije. Boli me v trtici tako da me ful peče, vleče me dol, kot bi imela 100 kil na trtici. zjutraj sem katastrofa – brez tablet ne zmorem hoditi.Zjutraj ne morem narediti pest, tako mi prsti otečejo in okrnejo, vendar z gibanjem postanem gibka, in za mene se začne dan po 12 uri. Lažje mi je delati in se gibati, kot pa sedeti, ker če se vsedem, ne morem več vstati – totalno me zablokira, dihat ne mroem od bolečine, tako da se derem. Če se vležem na hrbet, in tako ležim 5-10 minut, potem ne morem na bok….
Imam hudo nevrološko obolenje…jemljem tablete in se redim od njih…

še pišem…

Če želiš mi piši na [email protected]

ok, si piševa

Naj ti spl. zdravnik da pregledati kri za ščitnico (TSH) – morda pa od tu ti problemi.
Lep pozdrav,

TSH je torej za ščitnico….dobila sem rezultate krvi, pa ne razumem izvide….vem da imam nekaj znižanega….hemoglobin imam znižan, pa hematocrite, VGM in TCMH…a slučajno kdo ve kaj je to?

Meni so TSH že pregledali pa je v mejah normale. Tudi sama sem že pomislila na ščitnico, ker imam prijateljico, ki ima probleme z njo.

Funkcija hemoglobina je aktivni transport kisika po krvi, hematociti- rdeča krvna zrnca. Verjetno si malo slabokrva. Ampak se te vrednosti v telesu spreminjajo in če bi ti vzeli kri dva dneva zapored ne bi bile iste. Če se ti pa to dalj časa dogaja pa je dobro, da si poiščeš kakšne dodatke za boljšo kri.

Nincy = Mici 🙂 se opravičujem

Se zastopiš na odčitavanje izvidov…..?
Očitno se….Piše mi takole, upam, da boš znala latinsko, ker so izvidi iz tujine….saj veš hahahah.

hemograf (becker cultur)

hemoglobin 11,5 (12.0-16,0)
hematocrite 34,9 (37,0-47.0)
V.G.M 71,7 (80,0-100,0)
T.C.M.H 23,6 (27,0-32,0)

Boš znala to mici, Nincy

New Report

Close