Mi bo uspelo?
Pozdravček!
Sem se odločila, da se vam pridružim, dosedaj sem vas samo brala. Torej, sem kadilka že let. Najhuje pa je to kar me je sram napisat, da so moja pljuča že od mladosti zelo občutljiva. lani točno pred enim letom sem pristala na Golniku z zelo zelo hudo pljučnico. Takrat sem se zaklela, da ne prižgem nikoli več….pa sem. Letos pa sem si zadala, da po dopustu preneham. In glej ga zlomka sem ravno ta dan zbolela, kašljala, kihala, poln, nos, hripava. Super, to mi je zelo olajšalo delo pri projektu neham kaditi. Kot je povedala ena v prejšnih temah, sem vsem raztrobila, da bom nehala in tres pomaga, ker me sploh v službi, kjer so sami kadilci podpirajo in mi pravijo, češ, če si pet dni zdržala boš pa še šest..itd.
Šele zdaj ko sem brala vse simptome prenehanja sem ugotovila, kam pes taco moli. Zasvojenka z abstinenčno krizo sem…vauuu. Že pet noči ne spim, tečna sem, da se mož kar skriva pred mano. Nanj sem jezna, ker sva se odločila, da bova prenehala skupaj, a opažam, da kadi zelo manj. Kar me pa najbolj fascinera je pa tole:
Noro, noro, noro mi zapaše cigaret, sploh zjutraj, ko gremo s sodelavci na kavo..a fora je v tem, da je to samo v glavi!!!! Ker sem tako hudo prehlajena, da niti en dim ne bi zmogla potegnit..torej je treba sliko v glavi zradirad!! A kako? Moja zadnja dneva nekajenja sta podobna kot pri zelooo hudem predmenstrualnem sindomu. Vse mi gre na organ, ki ga nimam, kar jokala bi brez veze..ma je to mogoče, da me je tako prevzela, ta presneta droga. Povejte kako dolgo bo to trajalo? Kdaj bo ta nirvana,vauuu super se počutim, ker ne kadim…kdaj???
Hvala, ker ste me prebrali. Danes grem na večerjo s petimi strastnimi kadilci! Mora mi uspeti, mora!
Mazica čestitke za tvojo odločitev. Če si kaj prebirala forum si verjetno opazila, da nekateri pri odvajanju sploh nimajo tako hudih težav kot drugi. Priznam tudi meni se je na začetku “mešalo” a ker sem vedela kaj me čaka sem se opazovala, začela tečt, jesti zdravo in evo danes je pet mesecev in še nekaj dni in jaz na cigaret pomislim le še redko, zelo redko. Namesto s cigareti se ukvarjam sama s seboj, s skrbjo za svoje telo in zdravje :)) in všeč mi je! Ti le vstrajaj in se zavedaj, da bo muk prej ali slej konec! Ti pa svobodna, srečna, zdrava in zagotovo bolj samozavestna,ker si uspela :)) Srečno!
Čestitam !
Jaz sem si govorila NE SMRDIM !!!!
In danes po 5 letih abstinence , kadila sem 30 let , sem vesela , da se lahko pojavim vsepovsod ne , da bi mi iz ust in tudi oblačil smrdelo .Priznam , bilo hudo , a veš kako sem danes ponosna na sebe . Kar pogum, res je težko , ampak se splača . Želim ti veliko uspeha !!!