Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma Metotreksat in stranski učinek

Metotreksat in stranski učinek

Predno bi šel do svojega zdravnika me zanima, če ima kdo podobne izkušnje. Imam psoriatični artritis. Zdaj ponovno jemljem metoreksat (mislim da bo zdaj eno leto). Že kašen mesec pa imam težave z impotenco, ki sicer ni popolna, a izredno otežuje kakršenkoli normalne odnose, jih tudi prepreči. Prej tega problema nisem imel. Nekaj stvari sem prebrskal in videl, da je takšnih primerkov kar nekaj. Če se je komu to zgodilo, kako je ukrepal, kako se je rešilo. Bi mi kar pomagali. Najprej sem mislil, da so slučaji (utrujenost itd.), a zdaj je prepogosto.

Hvala za odgovor.

lp

Mene je Methotrexat čisto vrgel iz tira. Tako telesno kot psihično. Huda utrujenost, zaspanost, nezbranost, izbruhi jeze in joka, mišične bolečine… Tast ga tudi jemlje zaradi psoriatičnega artritisa že več kot leto. In tudi sam pravi, da je prva dva dni izredno slab, težko spi, ima občutek tesnobe.

Sam sem sedaj na Enbrelu, ima tudi stranske učinke, vendar jih nekako lažje prenašam in tudi učinek je boljši.

Res ima slabe učinke na ljudi. Čeprav si najprej nisem verjel. Velikokrat me muči tesnoba in nihanja v volji, kot bi bil malo manično depresiven. In konstana zaspanost ter nezbranost med izpitnim obdobjem je prav mučna stvar. Ker sem enkrat že jemal metotreksat z vmesno pavzo se vidi, da se začnejo problemi pojavljat po kakšnih 6 mesecih jemanja. Upam, da bom našel kaj nadomestnega, Zaenkrat mi terapije “nočejo” spremeniti, res pa da nisem kaj veliko tečnaril zdravnikom in sem samo malo omenil. Bom povprašal po enbrelu. Sulfasalazin mi je vse samo še poslabšal predvsem na koži.

New Report

Close