metil acetat
pozdravljeni
tašči so pri pregledu urina odkrili vsebnost sladkorja 15 ter metil acetat, zdravnica ji pravi da je sladkor ne skrbi da jo bolj metil acetat, ali mi lahko pojasnite kaj bi to pomenilo, ali je možno da je vzrok kje drugje povišan sladkor pa je le posledica.
hvala in lep pozdrav
Je bil zanesljivo omenjen prav “metil acetat”?
Lp.
ja kolikor mi je tašča znala povedati ja, sicer je najprej govorila o acetonih, čez čas pa je rekla da se ji zdi metil acetat
da niso ketoni ?
res je sem videla taščine izvide in res piše metil ketoni
To sem našla na internetu:
Kdaj naj bi izvedli test urina na ketone?
Če imate sladkorno bolezen tipa 1, izvedite test urina na ketone še posebno v tehle primerih:
* če ste bolni (imate vročino, prehlad ali drugo bolezen), vam je slabo ali bruhate,
* če ste noseči,
* če je raven vaše glukoze v krvi visoka (običajno višja od 13,3 mmol/l); v tem primeru se povežite z zdravnikom.
* Če imate sladkorno bolezen tipa 2, imate zelo majhno možnost, da razvijete ketoacidozo, celo če ste na inzulinskem zdravljenju. Vseeno se med številnimi bolniki lahko razvije ketoacidoza.
Vsekakor naj bi izvedli test urina na ketone v tehle primerih:
* če se počutite preprosto bolni (imate vročino, prehlad ali druge bolezni) in/ali nerazložljivo slabost ali bruhanje;
* če je vaša glukoza v krvi visoka (višja od 16,6 mmol/l), ste sicer v stiku z zdravnikom, a se čez dan ta raven še dviga.
Kdaj naj bi poklicali zdravnika?
Rezultat pregleda urina na ketone naj bi bil vedno negativen. Vsak pozitivni rezultat zahteva takojšnje ukrepanje vašega zdravnika. Torej naj bi vedno takoj poklicali zdravnika, če se izredno dvigajo ketoni ali če imate bolečine v želodcu, če vam je slabo, če bruhate, če hitro dihate, če imate iz ust duh po acetonu ali če izločate izredno veliko vode, torej imate neprestano mokrenje.
Po kontroli z zdravnikom priporočajo tole:
Pili naj bi veliko navadne vode in tekočine, da izperete količine ketonov in nadoknadite tekočino.
Nadaljevati morate z analizo glukoze v krvi. Lahko je visoka, morda potrebujete dodatek majhne količine zelo hitro delujočega inzulina. Zdravnik vam bo dal nasvet, kako se odzvati in ravnati v takem primeru.
Pojdite že vnaprej na inštrukcije k zdravniku oz. k zdravstveni skupini, da se boste znali odzvati, ko bo prišlo do česa podobnega.
Kako zabeležiti rezultate?
Ohranite natančne zapiske, torej natančno zapišite rezultate vsakega testa urina na ketone. Zapis vam bo pomagal pri reševanju tega problema. Vse te zapise prinesite s seboj, ko greste na pregled k zdravniku.
ČEBOŠ POISKALA POD “KETONI” BOŠ VELIKO NAŠLA.
Najlepša hvala tv.
pozdrav lc
Forum je zaprt za komentiranje.