Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost metformin/Aglurab in PCO

metformin/Aglurab in PCO

Ali je še katera s PCO dobila to terapijo. Naiskalniku o tem dobiš bore malo. Če katera ve kaj več, vse info dobrodošle. Nič mi ne diši, da bi se preveč s tabletami filala… Tina

lp tina

Aglurab moja mama jemlje za znižanje sladkorja v krvi… imaš probleme s krvnim sladkorjem? menda so ti rekli zakaj naj bi jih jemala…

lp
mucica

ja, vem, da so to sicer zdravila za sladkorne bolnike. Ampak neke študije naj bi dokazovale, da imajo ženske s PCO insulinsko rezistenco in naj bi metformin pomagal zanositi. Jaz se na to ne spoznam, sama nimam sladkorne, čeprav je v družini prisotna, mi jih je pa predpisal endokrinolog zaradi PCO. Internist na GK v Lj se mu je pa smejal. Sama sem v literaturi o tem našla bolj malo, a nekaj že, da mora biti kaj na tem. Zato sem postavila vprašanje na forumu.

Lp, t

lp tina

Pri bolnicah s PCO je lahko baje zmanjšan odgovor celic na insulin to je t.i. insulinska rezistenca. Če je to prisotno, je posledično več moških spolnih hormonov in ni ovulacije! Metformin sicer jemljejo bolniki s sladkorno boleznijo, ker je mehanizem enak pri PCO, lahko tudi te bolnice jemljejo to zdravilo, čeprav ne moremo reči, da imajo sladkorno. Po nekaj mesečnem jemanju baje pride celo do spontanih ovulacij – tako so mi razložili v MB! V Mb spet začenjajo z IVM! V poštev pridejo le PCO bolnice – najbolje da pokličeš tja! Vesna!

Hvala. Kaj pa je IVM in na katero št naj pokličem, če jo morda veš?

LP!

lp tina

Haj!
IVM je nova metoda s katero ti baje vzamejo nezrele jajčne celice in jih potem dozorevajo v laboratoriju. Tiste, ki dozorijo, jih oplodijo in potem ti vstavijo zarodke. Vse je še bolj eksperimentalno, je pa ena možnost več in ta ciklus se ne šteje med zavarovalniške.
Če te zanima, pokliči v MB 02 3212448, so ful prijazni!

Resnično hvala. Zaenkrat sem se odločila počakat nekaj krogov, mogoče se pa že po naslednji M premislim:)

Si bom pa zapomnila tudi to možnost. In upam, da je ne bom rabila.

Res, hvala!

lp tina

New Report

Close