Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? metastaze na jetrih

metastaze na jetrih

Pri nas enako stanje, cakamo na naslednjo kemoterapijo, vendar je splosno stanje zelo slabo, utrujenost, zaspanost in zelo malo apetita. Resujemo vsak dan sproti, prav ta bolezen pa pripomore, da sam bolnik nima velike skrbi. srecno

Naša je KT dobila 75%. Kar se hrane tiče je v glavnem sadje-hruške, kivi in pomaranče in krekerje. Res je, da pije ogromno vode in radenske, kupujem prosur….

Pri nas enako, vendar namesto sadja juho s pepecencem, sircke, pire, mislim pa, da poje zelo malo. Naslednja kemoterapija pa cez en teden. Je pa zoprno, ker mora jemati diuretike in odvajala, da slucajno hrana ne zastane. Danes je bil dan malo boljsi, malo TV in malo bolj na nogah.

Pri nas je bil prav tako petek in sobota boljši dan, zdaj pa je slabše. Ugotavljam, da ko je sije sonce je tudi počutje veliko bolje. Naša ima prebavo trenutno urejeno, so pa noge čedalje bolj zaotečene.

Pozdravljeni,

pri mojem očetu so ugotovili tumor na žolčniku in metastaze na jetrih prejšnji teden…..predlagali so KT in operacijo – odstranitev tumorja in dela jeter…

strinja se samo z odtranitvijo tumorja, ne želi odstranitve dela jeter in tudi ne kemoterapije….

uživa čaj iz drevesne gobe in olje sibirske cedre in čage , ker imamo v bližini primer gospe, ki so ji v identični situaciji ob enakih dodatkih k prehrani v dveh mesecih izginile vse metastaze na jetrih…..najbrž je spoh ne bo potrebno operirati, zdravnikom na OI pa ni nič jasno :-)

upamo sevda na najboljše, oče se zaenkrat dobro počuti….

a ima vaš oče klatskin tumor

Ne vem, bom vprašala..

mwedika,
Kako pa potem veste, da ima identičnega, če ne veste niti to, katerega ima.
To je spet samo reklama; bolj je na debelo natiskano in podčrtano, bolj smrdi.
Po tisti gobi se je moji sosedi dvignili markerji.

Človek v takšni situaciji poizkusi vse stvari, ki jih kdorkoli priporoči. Tudi moja mami je nekaj časa uživala tablete z gobami, potem domač čaj badlja, čaj za zdrava jetra…nekaj časa je stvar pomagala in so se izvidi bistveno izboljšali, žal pa je trenutna situacija takšna, da ima kemoterapijo, ki poteka od torka do četrtka na OI.

NE MOREM VERJETI…….

moj oče je bil v petek operiran, odtranili naj bi mu žolč, tumor na njem in del jeter zaradi metastaz….

pri operaciji so ugotovili, da ni nikjer nobenega tumorja in tudi ne metastaz, odstranili so mu žolč in pesek v njem ter vstavili cevko….

komentar zdravnika danes na vititi: Očitno je prišlo do napake pri CT preiskavi…

Ne delam nobene reklame in čisto vseeno mi je, ali je res prišlo do napake (tudi UZ je pred CT pokazal tumor!) ali ne, AMPAK:

Oče je pet tednov pred operacijo užival čaj iz brezove gobe ter olje sibirske cedre in čage…..

NI PA EDINI, KI JE TO UŽIVAL IN SO ZDRAVNIKI POTEM UGOTOVILI, DA JE BIL PRVOTNI CT NAPAČEN!! 🙂

skratka – smo noro veseli….ampak če je bil CT res napačno tolmačen, a veste kakšen šok je to za človeka, ki mu povedo, da ima raka in metatze na jetrih in kaj je preživljal teh pet tednov??

Lepo ,jaz imam tudi napredovalno vrsta raka.
Če je to pozdravilo tumor z metastazo ,potem mi napiši tvojo bančno povezavo,da ti nakažem denar.
in koliko ti naj nakažem?
V kolkem času pa si je pozdravil tumor z metastazo s čajem iz brezove gobe ter olje sibirske cedre in čage…..?
Ma , jaz verjamem samo še tebi.
In seveda v boga , on vse vidi in vse sliši in kaznuje vse laži.

Glej, jaz nimam nič od tega, da bi lagala in zavajala ljudi, brezovo drevesno gobo lahko nabere in si pripravi čaj vsak sam…olje pa prodaja kar nekaj ponudnikov v Sloveniji….in seveda dobivam provizijo od njih ….LOL

jaz hočem samo povedati naše izkušnje, čeprav je na prvi pogled malo nora situacija…

od novega leta vem za osebno in neposredno za štiri ljudi, ki jim je zadeva pomagala, starejša gospa je imela podobno situacijo, kot moj oče, tumor na žolčniku + metastaze v jetrih ter tudi že v prebavilih….

po mesecu in pol nikjer več ničesar….še celo Erik Brecelj je pri njej zahteval vse izvide za nazaj in rekel, da ni druge razlage, kot da so bili prvotni izvidi CT napačni… gospa se je sicer takrat tudi že zelo slabo počutila, sedaj pa dela na njivi; plesala je na poroki itd….

80 letni možakar .- ugotovili so mu raka na pljučih…ni mogel več niti po stopnicah…..je rekel, da pri svojih letih ne gre na operacijo in KT, uživa čaj in olje in sedaj veselo seka drva na vikendu in jih vozi v samokolnici….

res bi rada, ča še komu pomagajo te izkušnje, žal ravno telefonskih teh ljudi ne morem javno objaviti, da bi se še kdo prepričal, bo pa predavanje na to temo v naših koncih s pričevanji teh ljudi in vam sporočim datum in lokacijo…

vse dobro
mwedika

Evo, sem prepisala izvide:

– december 2012 – UZ pokaže hiperehogeno ovalno spremembo tik ob žolčniku v 4. jetrnem segmentu

27. 3. CT s kontrastom: – zadebeljena stena fundusa žolčnika v 4b segmentu okroglasta hipodenzna formacija 23×19 mm, suspektno za primarni tumor žolčnika z intraparenhinskim širjenjem – metastaze, v parenhimu jeter so vidne še tri drobne lezije 7 do 8 mm.

Na dan operacije zjutraj je kirurg povedal očetu, da bodo šele ob sami operaciji videli, koliko je zadeva razraščena in če je preveč. ne bodo odstranili dela jeter, če pa ni preveč, bodo odstranili žolčnik in del jeter….

med operacijo so mu tudi dali kontrast in ugotovili: da tumorja ni nikjer, prav tako ne metastaz…

odtranili pa so mu le žolčnik skupaj z žolčnimi kamni 🙂

za jutri mu je zdravnik rekel, da se bosta podrobneje pogovorila, da je najbrž prišlo do napake. ????

ima pa CD s posnetki CT preiskave….

meni se je zdelo oboje enako NORO in neverjetno:

– da so se zmotili.
– da se je v petih tednih pozdravil z brezovo gobo ter oljem sibirske cedre in čage…

ker pa še nekaj ljudi navaja, da so se pozdravili na ta način, zadevo tolmaim tukaj, da bi še komu pomagalo…

vse dobro M

Mwedika,

prosim za info, kje ste kupili brezovo drevesno gobo (sama ne vem, kaj in kje naj nabiram) in olje? Iskrena hvala!

Olje: najdeš na spletu kar nekaj ponudnikov (cena od 35,00 do 39,00 EUR za 100 ml – pa gre za istega proizvajalca…) ima ga tudi Sanolabor in Lekarna Žužemberk….

zasledila sem na Bolhi, da nekdo prodaja tudi gobo, upam, da je prava…

drugače pa lahko vprašam očeta, ali ima kaj za prodati, rekel pa je, da ko bo vse v redu z rano na trebuhu od operacije, da bo nabral več te gobe za zalogo…..

No, saj je res, dobri gospodarji smo, vse bi prodali, še svojo dušo.
Zadnjič si napisala, da imaš procente, danes pa bi “ata vprašala”, če bi jo kaj prodal.
Seveda od nas – ljudeh v stiski – se da kasirati na vseh koncih in krajih.
Ko boš pa imela kaj za prodat, kar RES POMAGA PROTI RAKU, pa spet pridi.
Tisti, ki ti nasedajo, so pa sami krivi. Važno je, da ti dosežeš tvoje namene.
Bog vse vidi in vse ve…

Naivec, tisto s procenti je bilo v hecu, ker je ponudnikov več in logično, da jaz nimam nič od tega, kaj oni prodajo ali ne….

NIKOLI NISEM napisala nobenega ponudnika, ravno zaradi očitkov, da imam kakšne koristi od tega…

Moje izkušnje v zadnjem tednu, odkar razlagam, kaj je pomagalo mojemu očetu, pa so…….

…..da žal presenetljivo tisti, ki jim je kdo od sorodnikov umrl za rakom, najtežje sprejemajo možnost, da obstaja kakšna alternativna možnost, ki pomaga…..in pa seveda zdravniki, ki niso zato toliko let študirali medicine, da bo zdaj ena pa ena goba ozdravila ljudi….

kam spadaš ti, pa sam veš…….

Tole je šest tednov užival moj oče: (protirakava kura z gobami):

1. Sibirska cedra in čaga (olje iz oreščkov sibirske cedre z dodanim oljem brezove gobe – čage). to olje jemljemo po žličkah – trikrat na dan na prazen želodec, olje je treba jemati čimdlje, ne pa pri kemoterapiji. Goba čaga ima še mnoge druge koristne učinke – poveča telesno energijo in razpoloženje itd… (prodaja tudi Lekarna Žužemberk , imajo ga tudi na posebni polici z naravnimi zdravili v eLeclercu, spletne trgovine…)

2. Ganoderma lucidum – Reishi oljne kapsule jemljemo trikrat na dan po dve, dobijo se v DM, tudi v lekarnah.

3. Čaj iz brezove gobe: pripravimo tako, da tri zmernopolne jedilne žlice gobe zasujemo v 1,25 litra vode, ki rahlo vre, počasi najse kuha 45 minut. na koncu precedimo ostnek shranimo za naslednje kuhanje. Takrat temu ostanku dodamo še 1 žličo nove gobe in skuhamo po enakem postopku. Ko to precedimo, ostanek zavržemo. Ta čaj pijemo tekom dneva, lahko ga spijemo tudi dva litra.

4. Kot namaz si lahko pripravimo skuto (nemastna, nepasterizirana), kateri smo na eno kavno skodelico skute dodali 1 žličko dobrega lanenega olja, to je količina za en da.

5. Hranimo se kvalitetno – 5 malih obrokov na dan, brez sladkorja, ocvrte hrane, slanih jedi.

Njemu so ob operaciji, ko naj bi mu odstranili tumor in 1/3 do 1/2 jeter ugotovili, da tumorja in metastaz po šetih tednih te terapije NI NIKJER VEČ. Odpustnico iz KC sicer še čaka, je pa že doma….. zdravnikom ni nič jasno 🙂

Srečno vsem,

M

Pozdravljena,

zanima me, ali je imel tvoj oče tudi zlatenico in bolečine. Moja mama je imela rumenico, ki se je stopnjevala, zdravniki so glede na CT rekli, da je rak žolčnika in da operacije ne bo, ker bi morala pasti rumenica pod določeno mejo.

Lp,
Polona

Zlatenice ni imel, je pa v pol leta shujšal 12 kg brez posebnega razloga….predno je izvedel diagnozo…

New Report

Close