metastaze malignega melanoma
Oče je imel 2003 odstranjeno znamenje, za katerega se je tedaj izkazalo, da gre za mm. Na vseh kontrolah do sedaj brez težav, pred dvema tednoma pa…. glavobol, bruhanje in diagnoza- metastaze v možganih in kasneje še ena na pljučih.
Sprašujem se kako naprej. Obupana sem, ne vem kako naj pomagam očetu, ki hira pred mano.
Ima kdo kakšne izkušnje z zdravljenjem mm z encimi, mogoče z omelo?
Hvala!
Draga “prosim pomoč”
Navedla si zelo malo podatkov o bolezni, o dosedanjem zdravljenju in fizičnem ter psihičnem stanju svojega očeta. Po tvojem pisanju sodeč, je bil tvoj oče po postavljeni prvotni diagnozi deležen običajnega zdravniškega nadzora, morda celo kakšnega preventivnega zdravljenja, pa je vseeno prišlo do metastaziranja. Vsakršno razpravljanje o tem; kaj bi?.., če bi.?., je zdaj takorekoč brezpremetno! Sedaj gre le za to, kako naprej..
Tudi sam sem se srečal z melanomom in od takrat sem prebral na stotine življenskih zgodb, večinoma zelo žalostnih, ker »ozdravljeni« v glavnem ne pišejo. Zato, več ko vem o melanomu, manj se o njem upam pisati! Čeprav bi ti zelo rad napisal kaj vzpodbudnega, obetajočega, pa to preprosto ne morem! Problem je v tem, to pa verjetno že sama veš, da gre za eno od najbolj smrtnih, zahrbtnih in nepredvidljivih bolezni. Ko ponovno izbruhne, bolezen običajno napreduje zelo hitro.. Odgovarjam ti le zato, ker najbrž ne boš dobila veliko odgovorov, posebej glede uporabe zdravljenja z encimi in omelo ob opisani diagnozi. Omenjeno je po mojem mnenju lahko morda kvečjemu dodatna (komlemetarna) terapija, zagotovo pa ne more predstavljat primarnega zdravljenja. Edino mogoče zdravljenje zaenkrat lahko zagotovi le uradna medicina, ki pa je v opisanih primerih navadno povsem nemočna, kar vam bodo verjetno tudi odkrito povedali..
Če vsaj za silo obvladaš kakšen tuj jezik, boš dobila ob pojmu »melanoma« z uporabo spletnih iskalnikov na tisoče povezav… Sam sicer nisem tako skeptičen do alternative kot je bila legendarna MimaŠ, vseeno pa ti zelo toplo priporočam, da prebereš njeno knjigo! Predvsem zaradi razumevanja vseh bolezni, ki imajo skupen imenovalec RAK! Tudi sicer se lahko na tem forumu o marsičem še poučiš; od teme kako povrniti upanje do teme umiranje! Glavno poanto vidim v tem, da smo ljudje različni, zato se enaka vrsta bolezni pri vsakomer razvija drugače. Ravno zato so vedno mogoči tudi čudeži! Tudi Mima je bila svojevrsten čudež! Pri tem pa je bistveno, da o svojem zdravljenju mora odločati in sodelovati bolnik, vse drugo je nujno obsojeno na neuspeh… Vem, da se je težko s tem sprijaznit. Čeprav upanje vedno umre zadnje, pa je potrebno sprejeti življenje takšno kot je!. Žal s tem odgovorom nisem izpolnil tvojega pričakovanja, bom pa vseeno vesel ce kaj odgovoris..
Sem ze dvakrat odgovarjala semle, pa v naglici vedno pritisnem kaj narobe….
Na hitro le tole: od omele je zdravilo Iscador kontraindicirano pri mozganskem raku pa tudi pri metastazah v mozganih… Druga zdravila omele pa lahko, vendar je potrebno najti pravo vrsto.
za vas velja pravtako poslusati onkologe in dodatno najti zdravnika, ki Vam bi pomagal s komplementarnim zdravljenjem… da bo bolje prenesel se druge vrste agresivnega zdravljenja.
Vas lepo pozdravljam
Pozdravljena. Sem ena tistih, ki sem imela to diagnozo in mi je bil mm odstranjen z operacijo brez dodatnega zdravljenja, ker ni bilo metastaz. Rada bi ti dala nasvet, pa ne morem, ker ne poznam tovrstnega zdravljenja.Sama sem se o bolezni največ poučila na tem forumu in raznih spletnih straneh. Ko te namreč nekaj zanima iščeš odgovore povsod kjer je možno. Upam, da se ti bo oglasil kdo, ki ima izkušnje tudi s takšnim zdravljenjem, če ne pa malo pobrskaj po spletu. Posvetuj pa se z očetom preden se odločiš za kakšno drugo obliko zdravljenja in ga po možnosti ne sili v nekaj, česar ne bo želel sam. Mislim, da ti je tudi prijatelj dal dober odgovor, strinjam se z njim in tudi sama pogrešam na teh straneh Mimoš, ki je našla odgovor in nasvet za vse nas.
Leja
Dragi “prijatelj”
Oče trenutno čaka na operacijo metastaze v možganih, ki ga akutno ogroža, kasneje pa bo verjetno sledil poskus sistemskega zdravljenja. Je v dobri psihični in fizični kondiciji in odločen, da se ne bo vdal brez boja.
Hvala za tvoje odkrite besede. Večkrat sem prebrala napisane vrstice… Včasih se je težko soočiti z dejstvom, da smo v določenih situacijah nemočni. Gotovo vsak, ki so mu zboleli bližnji ve, kako težko je prenašati in gledati trpljenje ljube osebe.
Hvala in srečno!