METADON…prijava v zavod?informacije?
alo folk…prosim vas za informacije le tistih ki so s tem imeli kaj stika.
razmišljam da bi se prijavil v center za odvajanje z metadonom. Sem iz okolice celja.
Malo preglejujem informacije glede centra v celju in mariboru.
Kaj sploh moreš narediti ozr. se prilagoditi za pridobivanje metadona. Kako to sploh poteka? So kakšna srečanja? Kako hitro začneš dobivati metadon?
Sem ga že dostikrat pil, tako da o učinkih in uporabi vem dost. Dobivu sem ga preko nekaterih, ki so že prijavljeni. Lahko bi vprašal njih, vendar odgovore in informacije potrebujem hitro. Oseb ne morm it kr iskat sedaj.
Drgač pa vse kar se vam zlubi o metadonu povejte, razn kakih klasičnih for.: Nehaj s tem, pa o đankijih, pa to. To itak ne bom jebu. Vendar rabim res vredu informacije.
A to gre preko svojega zdravnika v svoji občini al kako sploh to poteka?
Hors sem kadil zdaj že kako leto, leto pa pol. Tu nekje.
hvala v naprej pa pomagite prosim z informacijami
someone
in
V LJ je tako: prideš tja, dobiš datum (čakalna doba nekje 14 dni), potem te sprejme zdravnica, se z njo pogovoriš kakšno količino si užival in koliko časa, vendar PAZI!!! – ne bodo te sprejeli, če si bil na heroinu manj kot eno leto, zato je bolje, da rečeš kakšno več!!! Potem še malo pogovora in metadon že prvi dan…potem boš pa lepo vsak dan hodu me đankse, ki ti bojo ponujal vse sorte, pa dej bodi karakter pa reci ne in se ne zadržuj v bližini kraja, kjer boš pil metadon, ok? Pa en dobronameren nasvet – ne razvleči jemanja metadona na neskončno, ampak si postavi nekje pol leta, pol pa detoks….aja, pa to nima nobene veze s tvojo osebno zdravnico, ne rabiš napotnice, nč.
No, tko je v LJ. Veliko sreče.
Ker vidim, da obvladaš računalnik, ti predlagam, da pogledaš na http://WWW.uradzadroge.gov.si in poiščeš opis programov. Potem pa čimprej pokliči v center oziroma program, ki ga boš izbral. pa veliko poguma in sreče ti želim
Malo sem pozna z odgovorom,pa vseeno. Ce bi bil zraven mene, bi te hotela z vsem svojim bitjem prepricati,da se ne odloci za metadon. Kajti odvisnost od metadona je se tezje premagati, pa tudi daljsa je in s tem tudi bolj izcrpajoca. Vendar pa ti ze poznas metadon,ce nisi odvisen, se ne spuscaj globje od tega.Rajsi najdi vzrok in to zdravi!!!
Sama sem se drogirala 6 let,pol leta sem zdaj na metadonu in od takrat se tudi drogiram več ne!A če bi se še enkrat odločala,se sigurno ne bi odločila za metadon,ampak bi verjetno šla takoj na zdravljenje.Če si trdno odločen,da bi se rad rešil tega brezna,metadon ni najboljša varianta,saj ti podaljša zdravljenje in imaš od njega še hujšo krizo,kot od heroina.Telesna kriza ni nič proti psihični in dokler sam ne razčistiš sam pri sebi,kaj bi rad nima smisla.Vztrajati moraš!Jaz se pripravljam na DTO,moram priznati,včasih še pomislim na H,a se ne vdam!VZTRAJALA BOM DO KONCA!DAJ TI TUDI!Vso srečo
ojla…
moj nasvet je, da greš rajš za par mescev v komuno…če se prijaviš za metadon postaneš registriran narkoman…
če pa dobesedno “izgineš” za par mesecev v italijo ali španijo, drugi za to nebodo vedeli (razn tvojih najbližjih)…po tem ko bi prišel nazaj, bi normalno dobil službo, noben te nebi obsojal itd…
na tak način lahko zakriješ svojo preteklost…
mnenja sem tudi, da je metadon brezvezna razvada…vem da je težko, lahko je seveda reči prenehaj, prebroditi to je pa težko…ampak z metadonom tvegaš, da postaneš odvisen tudi od njega – to pa nebi blo prov fino…
in za metadon morš met še več volje, v komunah maš mentorje, ki te spodbujajo in ti pomagajo skozi ta pekel…
premisli in pravilno se odloči