Najdi forum

Zakaj zadnej čase berem sama negativna mnenja glede metadona, pa tako ga priporočajo pri zdravljenju odvisnosti. Baje, da sili v še večjo odvisnost, alkohol, …

Če kdo ve kaj več o tem, bi prosila za mnenje.

Metadon je ravno tako droga kot heroin. Od ene doze si 24 ur tako zadet, da ti ni nic jasno. In kaksno je tvoje pozitivno mnenje?

Najslabše je iti na metadon, jaz jih malo poznam da se se zvlekli iz metadonom, še slabše še prodajajo ga zato da se zadanejo z čim drugim in še propadat začneš če si na metadonu.

METADON JE NADOMESTILO.ČE RES HOČES TI POMAGA,KER GA LAHKO POSTOPOMA NIŽAS,BREZ KRIZE.ČE SE PA SPUŠČAS NA SUHO-S HEROINOM JE HUDO.JAZ SEM PROBALA OBOJE IN VEM,DA NA METADONU LAHKO VSAJ NORMALNO FUNKCIONIRAŠ,RES PA,DA JE KRIZA DALJŠA,KOT OD HEROINA,VENDAR POSTOPOMA LAŽJE VZDRŽIŠ.CE METADON JEMLJEŠ KOT ZDRAVILO SAMO ZA DETOKSIKACIJO JE V REDU,NE SMEŠ GA ZLORABLJATI,PA TUDI OBOJE NE SMEŠ KONZUMIRATI,KER SI POTEM SE NA SLABŠEM.

Anastazija, nam lahko poveš svojo zgodbo, od tega kaj te je napeljalo na drogo, kaj je bil ključni trenutek, da si se odločila da nehaš in kako ti je uspelo? Mislim, da je veliko takih, ki nas to zanima.

Metadon je mogoče res enim zadnja šansa,da se rešijo heroina,a je na slabem glasu,saj ga večina zlorablja.Prijavijo se na metadon bolj zaradi varnosti,v primeru,če ne bi prišli do heroina,da se ne rabijo bati krize.Tudi preprodaje metad.je veliko.Dosti jih poleg metad.jemlje še raznorazne tablete,kar pa je grozna kombinacija.Če se odloči kdo,da opusti heroin,bo abstiniral največ 1 teden,od metadona 1 MESEC!Na njem zdravstvo služi,ko ga predpisuje narkomanom,Podaljšuje zdravljenje,pri ženskah izostane menstruacija-v telesu povzroči nenormalne spremembe.Je pa res,da tistim,ko so resnično samo na metadonu mogoče pripomore,da se rešijo tega začaranega kroga,saj ni več vsakdanjega letanja za heroinom,laganja,kraje denarja za drogo,živciranja.Jaz svetujem vsem,da se raje odločite za zdravljenje!Ali v komuni,ali DTOju,ker v tem ni rešitve!

New Report

Close