Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Prehrana in varnost živil Meso v prehrani

Meso v prehrani

Moje vprašanje je kratko. Imam devetmletnega sina, ki odklanja meso, razen čevapčiče, dunajski zrezek, ribe in suhomesnate izdelke. Za uvedbo mešane prehrane smo si zelo prizadevali, pa enostavno otrok odklanja. Drugače je vse vrste stročnic, jajca sadje in zelenjavo v izobilju, ter vse vrste žitaric in mlečnih izdelkov. Skratka, zdravo in polnovredno hrano. Prosila bi vas samo če mi svetujete, kolikokrat vključiti v jedilnik tudi čevapčiče, dunajski zrezek in suhomesnate jedi, glede na to, da niso to ravno zdrava jedila, ribe imamo 2-3. krat tedensko. Drugače je otrok zdrav. Hvala.

Pozdravljeni,
Najprej opravičilo poznemu odgovoru, imela sem nekaj težav z računalnikom.
Naj vas potolažim, če vaš otrok je vse kar ste našteli in če 2-3 krat tedensko jeste ribe, ni nobene skrbi, da bi trpel pomanjkanje vnosa beljakovin. Ima ustrezno prehrano.
Res pa je, kot ste napisali, da dunajski zrezek, čevapčiči in suhomesnati izdelki niso ravno najbolj zdrava prehrana.
Če jih ima otrok rad, vam predlagam, da morda sami pripravite maso za čevapčiče in tako točno veste njihovo vsebino, ter jh pečete na ponvi namesto na odprtem ognju. Dunajski zrezek lahko pečete tudi na teflonu ob majhnem dodatku olja, tako da z njim ni prepojen.
Toplo pa vam odsvetujem da otroko uživa veliko suhomesnatih izdelkov. Vsebujejo nitrate in veliko soli. Če se le da se izognite, tu pa tam kakšen košček pa tudi ne bo škodoval.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

New Report

Close