Tekač ima prav, da je sestava mesnega sira takšna kot pri hrenovkah in drugih barjenih klobah.
V kuterju (Posoda – mlin, kjer se sestavine meljejo in mešajo – homogenizirajo) obdelajo sestavine – maščobe, mehansko izkoščičeno meso, izdelke, ki zaradi vizualnih napak ne morejo na tržišče, koščki mesa in veliko ledu (namesto vode, da ne pride do pregrevanja mase) ter začimbe, nitrati ali nitriri, sol.
To maso nato lahko polnijo v ovitke (hrenovke, poli salame – torej vse barjene salame) in nato termično obdelajo (toplotno), lahko prekadijo (odvisno od izdelka) in dajo v prodajo.
Lep pzdrav
Hvala vsem,
mi je kar minil do mesnega sira, ko sem prebrala vsa ta sporočila. Premalo se po mojem vsi zavedamo s čim vse nas dans futrajo. Če sami ne bomo izbirčni ne bo nič.
Lušt, ki sem jih imela – ni več. Sej ne, da bi ga ful jedla, ampak od časa do časa mi pa zadiši.
Živelo sadje in zelenjava ter “čisto” – borovo meso.
Lep dan