Najdi forum

mesna dieta

pred časom sem zasledila neko dieto z mesom-sicer je ne zdrava, pa me vseeno zanima, mi lahko kdo pomaga?

lp zala*

V bistvu ni samo z mesom. Beljakovine držiš zelo visoko, prav tako precej visoko držiš maščobe, OH pa spustiš pod 20g na dan.

Lp oliver

Hvala Oliver. Ali mi lahko napišeš kaj in kako moraš jesti.

lep vikend zala*

In kakši naj bi bili učinki?

V bistvu je poanta v visokem vnosu beljakovin. Avtomatsko poleg mesa pride zraven precej maščob. OH so na nuli. V bistvu ta dijeta ni ne vem kaj – dela pa . Da se precej boljše rezultate dosegat pa še manj monotono je če imaš na izbiro več visoko beljakovinskih živil.

Lp Oliver

Shujševalne diete morajo zagotoviti hranila v uravnoteženem razmerju. Le take diete so zdrave, ker nam dajo vse potrebne hranilne snovi za normalno delovanje organizma.

Poznamo različne vrste diet, ki pa našemu organizmu ne dajo vseh potrebnih hranil in so zato lahko zdravju škodljive.

To so:

– diete z malo ogljikovimi hidrati, pri katerih se zaradi večjega uživanja beljakovin in maščob lahko poveča količina vnesenih maščob v organizem kar lahko povzroči nastanek hiperholesterolomije, lahko pa tudi pospešujejo nastanek ketoz, kar ima anoreksični učinek (Atkinsova dieta, točkovna dieta…);
– beljakovinske diete (dieta Mayo, Stillmanova dieta, Scaresdalska dieta, mesne diete…) povečajo termogenezo in so nasitne, vendar pri njih lahko pride do bolezenskih zapletov).

Cilj vseh shujševalnih diet je zmanjšati energijsko vrednost hrane, doseči zmanjšanje telesne teže in ohraniti normalno delavno sposobnost.

Več o zdravem hujšanju lahko najdete na http://www.zdravozivljenje.net

to se pravi, da naj bi jedel samo meso,razne sire in mlečne izdelke?Nič sadja zelnjave?bljak!!!

Katera pa so ta visoko beljakovinska živila?

New Report

Close