Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? meseci pa bežijo

meseci pa bežijo

Pozdravček vsem, lansko leto vem da se nas je kar nekaj tukaj “srečevalo” v našem boju, pa me zanima kako ste danes, kje se “skrivate” 🙂
Sama sem se tu gori kazala kot JAZB, ampak se mi zdaj ni uspelo več prijavit s tem imenom.
Torej….kje ste/smo borci da si povemo kakšno spodbudno besedo?

Sama sem trenutno čisto fajn, dve leti po operaciji, rak dojke, delam štiri ure, ostalo bolniška, ko me kdo vpraša kako sem, z veseljem odgovorim da super. 🙂 Drugače pa, z vsemi stranskimi učinki sem se pač naučila živet. Sem pa na hormonski terapiji. To je to, na kratko.
Vesela bom, če se mi pridruži še kdo, da se malo obudi tale forum.
Lep dan vsem skupaj

Zdravo!
Jaz sem feb 2011 zaključila s kemoterapijo, maja meseca še z obsevanjem. Imela sem raka dojke, odstranjen samo tumor, takrat sem bila stara 33 let.
Sem delala 1 leto po 4 ure in ko sem ravno začela s polnim delovnikom, sem zanosila in pred dvema mesecema rodila zdravo punčko.

Sicer pa redne kontrole še vedno vzamejo kar nekaj živčkov, tipanje vsak mesec tudi, ampak nekako upam, da mi v letu 2014 rata opravit odstranitev dojk, saj sem med drugim tudi BRCA pozitivna.

Drugače pa počutje super, roka tudi vedno manj zateka zaradi rednih obiskov ročne limfne drenaže, spomin na težke dneve kemoterapij je večinoma samo še v obliki obrite glave na slikah, ki si jih občasno ogledam 🙂

Lp
Pika

Draga Pika, iskrene čestitke ob rojstvu tvoje princeske. Naj ti tvoja pupika jemlje tisti strah ki se še pojavlja, ko te bo s svojimi lumparijami zamotila, da misli ne bodo odplavale več “tja” ko smo se prebijali čez kemoterapije obsevanja in vse drugo.
Meni ta strah pomagajo premagovat trije lumpi, tako da je akcija skoz in skoz. 🙂

Pika, si še na hormonski terapiji? No, meni tale hormonska kar fajn preglavice povzroča, ampak tako kot sem rekla, naučila sem se živet s tem. Trenutno je res vse v najlepšem redu. In naj tole traja in traja in se nikoli ne konča. To želim vsem nam.

Kje pa ste ostali? 🙂 Lep sončen vikend želim vsem, mi že taborimo na vrtu, brcamo žogo, se gugamo, sladkamo z jagodami in češnjami….uživamo na polno.

Pozdravljene v tem lepem sončnem dnevu(končno),
Lepo vas je ponovno slišati-prebrati,da ste v redu in zadovoljne,
Ja pika čestitke za malo pupo,ni lepšega,ko ugotoviš,da raste v tebi novo življenje,a ne?
Ja midva stamalim ob lepem vremenu kar pridno kolesarima,hodiva na sprehode z najino psičko,končno nama zorijo jagode,počasi bodo še borovnice,solata,….na vrtu,čakava na sosedove češnje(vsaki dan pogledam,če so že kaj pridobile na barvi).
Ja pa na novega člana čakava,na malo mucko,sva jo dobila v dar,mal še mora zrasti,to bo veselje!
Zaključila z bolniško in ponovno začela z delom po štiri ure,mal spremembe okolja!
A ni življenje krasno?
lep dan še naprej in borke;,dalje tako naprej,saj smo herojke,a ne?
lp

Tudi tebi rakica3 lep pozdravček, vidim da uživaš na polno. 🙂 Tako je tudi prav.
Mi že doma komaj čakamo počitnic, roko na srce, tudi jaz ne samo otroci. Ker bo fajn malo pozabit na šolske obveznosti.
Jagode in češnje tudi pri nas nimajo časa dozoret. 🙂

Nekaj me zanima. Ve, ki ste na bolniški. Imam tri različne informacije. Moja osebna zdravnica mi pravi, da po desetih dneh neprekinjenega dopusta imam prekinitev bolniške potem. Sem klicala na ZZZS na oddelek refundacij, tam mi reče da če gre za štiriurno bolniško, dopust ne pomeni prekinitve bolniške. Ker mi ni dalo mira, kličem na oddelek nadzornih zdravnikov, tam pa mi pove da po vsakem dnevu dopusta (torej tudi en dan) pomeni da sem nadalje sposobna za delo in gre za prekinitev. Ne vem kaj si naj mislim zdaj. Se mi zdi “butasto” da delodajalcu naredim stroške in sem spet 30 delovnih dni v njegovo breme.

Lepo bodite, pa javite se kaj.

Pozdravljene sobojevnice,

tudi sam se borim s to nepredvidljivo boleznijo. Ko sem bila na bolniški, nisem nikoli nastopila dopusta oz. prekinila bolniške. Kljub temu sem odlšla na dopust. Pazila sem le to, da nisem pozabila oddati vloge za podaljšanje bolniške in da sem bila takrat doma, ko mi je poštar prinesel pošto ZZZS. Ne vem, zakaj bi prekinjala bolniške. Res da, lahko dobiš kontrolo, vendar menim, da “nam” ne delajo kontrol.
Vse dobro.

Živjo beti73, sama sem imela hormonsko negat., tako da hormonske terapije sploh nisem prejemala. “Samo” kemo in obsevanje 🙂
Kar se tiče dopusta – tudi jaz ga nisem koristila med bolniško (pa sem ga na ta račun podarila 12 dni :)). Sem se pa s svojo osebno zdravnico zmenila, da ob predlogu podaljšanja, ki ga je poslala na ZZZS napiše, da priporoča sprehode oz. gibanje zunaj. Je pa res, da na dopust niti nisem šla, tako da bi me dobili doma tudi če bi preverjali 🙂

New Report

Close