Najdi forum

MESEC DNI TEKA

Minil je mesec dni od mojega začetka teka. Počasi tečem cca 25-30 minut vsak drugi dan.
Po mesecu dni sem se postavila na tehtnico in je pokazala 20 dag več kot pred mesecem dni.
Kako dolgo se bodo gradile mišice? Oziroma kdaj se bodo začele kaj topiti maščobne blazinice?

Hvala in lp

Verjetno je treba paziti tudi pri preharani.
Kot piše v reviji Polet je potreben tudi količinsko manjši vnos hrane ,da se ti začnejo kuriti maščobe ..

Če imate ITT (razmerje med telesno maso v kg in kvadratom telesne višine v metrih, torej kg/m2) med 27 in 35, je priporočen dnevni minus 300 do 500 Kcal. Za toliko zmanjšate dnevni energijski vnos glede na običajen jedilnik čez dan. Kaj to v praksi pomeni?

»Fat burner« je tako popularen izraz, da skoraj ne potrebuje slovenskega prevoda. Verjetno že vsak razume, da to pomeni snov, ki bo sama »stopila« nekaj maščobe na našem telesu ali vsaj pospešila izgorevanje maščob pri različnih aktivnostih. Vsaj tako nas bombardirajo v različnih oglasih in medijih.

»Fat burnerje« bi lahko torej poimenovali tudi topilci maščob ali celo pospeševalci kurjenja maščob. Izraz »pospeševalec« me sicer spominja na poklic kmetijskega pospeševalca iz polpretekle zgodovine. Tudi glede dolgoročnega učinka na delovno področje.

Fat-burner

Malierik sam volje ne zgubit… vem, kako je to. tut jaz sem včasih mislila, da če bom tekla, bom pa kar naenkrat ful shujšala… ampak kot pravi etc, je treba velik pazit tut pri prehrani.

jaz ti odsvetujem kakršnekoli diete ali omejitve… sam res probaj zmanjšat količino hrane, pa bo šlo.

tut meni so se močno izoblikovale mišice in kile tudi kar ne hlapijo … ampak bo že. počutim se velik bolje, celulita mam manj, pa tut obseg se mi je zmanjšal.

Jaz se prav tako počutim super, dosti boljše volje, več energije že od prvega tedna teka naprej…
Tudi po telesu se mi zdi obseg manjši in lepša koža a sem vseeno bila šokirana, ko sem po mesecu dni videla na tehnici ++++.

Volje nisem izgubila in sedaj že komaj čakam vsak drugi dan da malo tekam. Je pa res da pri prehrani nisem nič pazila in bom očitno sedaj morala tudi tam amlo pokukat.

Hvala vsem lp

jaz pravim tako:
kilogrami ne pomenijo nič:D
spiješ liter vode in si že kilo težji…
važna je sprememba telesa, ne teže.

Izguba telesne teže dolgoročno ni realna v dnevih, tednih, mesecih, ampak lahko tudi v letih. Odvisno koliko viška kg.imamo in kako natančno smo se lotili novega načina življenja in ne shujševalne diete.
Diete so po mojem mnenju lahko učinkovite, če so podprte z strokovno (zdravniško??) kontrolo in strogim načrtom brez bližnjic.
Malierik V samem teku pokuriš premalo svojih zalog , oz. jih preveč vneseš. Enostavno če daš na tehtnico na eno stran 2000kcal na drugo stran pa vzameš 1500kcal jih je ostalo 500. Čista matematika.
Podaljšaj čas teka, med dnevom pavze vnesi vadbo moči, oz . drugo obliko aerobne vadbe. Plavanje, kolesarjenje, rolanje.
V trgovino,pošto,banko, po nakupih odidi peš. parkiraj 3 ulic stran in se sprehodi namesto da se voziš. Čist hipotetično??
tehtaj se vedno ob istem času ob približno enakimi pogoji. Po teku, pred…
Gibaj gibaj in še enkrat se gibaj . Rezultati, energija se bo pojavila. garantiram.

New Report

Close