Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje Merkur – stroški odkupa

Merkur – stroški odkupa

Zdravo,

11 let pri Merkuru vplačujem kombinirano zavarovanje sklenjeno na 40 let.
Želim odkup, vendar nikakor ne morem najti kolikšni stroški me tukaj čakajo.

Ima kdo podatke, koliko mi se odbije?

Pozdravljeni,

svetujemo vam, da jih pokličete na njihovo brezplačno številko 080 28 55. Pripravite vašo številko police, da vas lažje najdejo v bazi.
Navadno zavarovalnice najprej izdelajo informativno vrednost odkupa in informativno vrednost pošljejo po pošti. Na podlagi izračunane vrednosti se boste lahko odločali, če je to za vas primerna odločitev.

Vprašajte jih tudi za ostale možnosti zavarovanja. Morda imate možnost znižanja dobe zavarovanja. V tem primeru se izognete plačilu stroškov odkupa zavarovanja.

V vsakem primeru pa ne pozabite, da življenjsko zavarovanje nudi vam in vaši družini zavarovano zaščito v primeru neprijetnega dogodka.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Živjo

Težko je na palec reči, koliko pridejo stroški odkupa. Odvisno od vaših splošnih pogojev.

Tudi sam predlagam, da povprašate direktno na zavarovalnico, kjer vam morajo ta podatek dati, prav tako koliko znaša vaš odkup.

Zavarovalnice se rade izmikajo, pa to pa ono, pa tretje, Vztrajajte pri tem, da želite vedeti koliko znaša vaša odkupna vrednost in kolikšni so stroški.

Lep pozdrav
Zastopnik

Sem ravno danes dobil izračun, po katerem mi pripada nekje 2200€ ob odkupu.
Predujem bi znašal 1800€.

Verjetno se bom odločil za predujem in nato kapitalizacija. Druga opcija je predujem + skrajšanje dobe.
Ta teden se grem pogovorit pa se nato odločim.

Živjo

Sam bi vam predlagal 3 kombinacijo, torej predujem in skrajšanje dobe. Tako boste dosegli izplen iz police največji. No največji bi bil, če bi odplačali do konca, ker so zavarovanja tako narejena.

Lep dan še naprej
Zastopnik

New Report

Close