Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Merjenje zakisanosti

Merjenje zakisanosti

Pozdrav!

Zanima me,če so pravi tile lističi za merjenje zakisanosti telesa (označeni so od 0-6 na eni strani in na hrbtni od 7-14). V lekarni so mi dali takšne.
Kaj mora pokazati, da sem bazična, vrednosti nad 7? In zakisana?
Hvala.

http://www.scbt.com/images/gels/71501.jpg

solita, glej prilogo

sicer kislost sline niha, zato je smiseln le jutranje preverjanje, tj. na tešče, in smiselno ga je ponavljati le enkrat na teden, da se ugotovi (ne)napredek

ker pa pH sline lahko niha tudi iz jutra v jutro, naj ti občasno poslabšanje ne vzame voljo

dolgoročno so najzaneslivejši pokazatelj razkisovanja telesa boljše počutje in izginevanje znakov nerazložljive obolelosti … in tudi manjša potreba po hrani

V kratkem dobim lističe.
Pri merjenju urina se opazi spremembe že takoj, če recimo med dieto proti kandidi poješ košček nedovoljene hrane ali ni sprememb?

Ni nujno, da tole res deluje, metabolizem je zelo zapletena reč. Lahko se zgodi, da telo zadržuje kisle produkte, jih pa potem ob primernem popravljanju metabolizma sprosti in na videz zaznamo poslabšanje. Do tega lahko pride tudi ob pomanjkanju kalija, ki ga rešimo z dodatki oz. sokovi.

Zmerila sem slino in je bila 6,25 (zjutraj na tešče, brez umit zob).
Urin (tudi na tešče) pa zgornji kvadratek kar 9, spodnji pa 8 ali 8,25 (ne vidim točne barve).
Je lahko ta rezultat slučajen ali obstaja možnost, da nimam (ali nimam več) kandidoznosti?

Včeraj zvečer sem imela slino 7,25 in urin 9, danes zjutraj na tešče pa slino 6,25 in urin 8 ali 8,50.

solita, iz tvojega zapisa sklepam, da si si pravilno izmerila pH sline, medtem ko si se pri urinu močno usekala (!)

pH tvojega seča je namreč lahko le nižji – je bolj kisel – kot pH tvoje jutranje sline
zakaj?
dokaj preprosto in zaradi naravne naloge sečil: ledvice čistijo vensko kri vseh odpadnih snovi, ki jih iz krvi izločijo jetra in jih v kri odlaga sokrvica (vranica in limfne žleze po telesu); ledvica čistijo kri tudi kislin, ki nastajajo pri zdravem izgorevanju sladkorja v celicah (!)

kdor ne zna pravilno odčitavati pH lističe, naj se za osnovni poduk obrne na kemika ali lekarnarja

pojasnjujem:
– vsetelesna kislost se niti pod razno ne ozdravi v nekaj tednih, se pa lahko telo precej razkisa, tj. očisti preobilja kislin, ki jih je bila ustvarila kandida in so se bile nakopičile v telesu

– pH seča lahko zelo niha, čeprav ostajajo pH-vrednosti jutranje sline stanovitne iz dneva v dan; zakaj? spet zaradi čistilno-izločevalne naloge sečil; lahko se kakšno jutro znatno poveča kislost seča, a to ni zaskrbljujoče, če je telo začelo pospešeno izločati kisline; v takem primeru se običajno izboljša tudi splošno počutje in pH seča se čez nekaj dni zviša (zmanjša se njegova kislost); če se pH seča zniža – ostaja močno kisel – dalj časa in se obenem poslabša tudi počutje ali se pojavi obolelost, takrat pa se je treba zamisliti in ukrepati

zaključek: ker pH seča ni dober pokazatelj trenutnega povprečnega kislinsko-baznega stanja telesnih tekočin, je bolje zanašati se na pH jutranje sline (!)

Pozdrav!
Tudi, če nisem točno razbrala pH urina (sem ga že 10x), nikoli ni pod 8!
Glede na slino je vedno višji
Če ni mogoče, je pa kaj drugega narobe, ampak tako je.
Kako imate pa drugi mere sline in urina skozi dan?

Čudno…
Včeraj zvečer sem igrala squash (prvič) eno uro in pol (drugače nikoli ne telovadim) in danes sem imela na tešče slino 7 in urin 6. Neverjetno!
Je mogoče, da sem imela prej slino 6 in urin 8-9 zato, ker se nisem premikala in ker sem jedla preveč zelenjave (premalo OH)?
HVALA vsem za odgovore.

Solita, že tvoje lotevanje športanja nasploh je spodbudno.

> … danes sem imela na tešče slino 7 in urin 6.
Navedena odčitka sta že bolj verjetna. Prejšni odčitki, če so bili pravi (!?), nakazujejo, da je večina kislih presnovkov, ki bi se sicer morali sproti izločati (in tvoriti kisel seč), zastajala v telesu in se kopičila v njem. Slednje pa ni le nezdravo, je bližnjica do obolevanja. No, ne želim te strašiti … le spodbuditi, da nadaljuješ z zastavljenim.

Bolj kot begajoči odčitki je namreč pomembno, da se počutiš bolje in počenjaš zadeve, ki ti koristijo, čeprav jih prej nikoli nisi počela.
Skratka, menjanje miselne naravnanosti v smeri bolj zdravih življenjskih navad je običajno nujna začetna sprememba, ki poraja vse ostale pozitivnosti.

tudi jaz sem izmeril zjutraj podobne vrednosti (urin 7,9, slina 6,1). Sedaj razmišljam, da je mogoče to posledica tega, da sem pred spanjem vzel glino in sodo ?
Slina je kompaktna, le na enem mestu se še spusti za šibico debela pajčevina
Ali to pomeni, da sem se po dveh tednih že skoraj znebil candide ?

Ne verjamem. Kandidiaznosti ne ozdraviš tako hitro. Jaz imam(sem imel, v tem trenutku sem zelo O.K., zahvaljujoč Ajtimu in MMS-u 1&2) težko kronično kandido, pri meni zagotovo ne bi delovalo tako hitro. Blato je postalo že skoraj čisto trdo, driske imam samo zelo zelo poredko, v zadnjem mesecu 1x, pa še to po postnem dnevu. Sem se odločil, da 1 dan v tednu ne bom jedel.

New Report

Close