Živjo,
sem bla včeri na eni “ženski” čagi in smo mal razpravljal o postavah in dietah in tako dalje … pa se oglasi ena “Twiggy” in pravi, da ima pri 168 cm višine 49 kg, njene mere pa da so 87-63-88. In še, da ima % maščobnih blazinic na telesu (baje je preračunala iz nekih tabel) cca 18,5. Smo ostale kar mal “faušljivo” gledale. Me pa zdaj zanima, kaj menite vi o tem, ki se na te reči dosti bolj spoznate kot jaz. Ali ima po vašem mnenju ta ženska res idealno postavo?
Pa lep pozdrav in velik sončka vam želim danes.
ponavadi je tako, da ima vsaka, ki napove svojo težo in je zadnja cifra 9 (se pravi 49) vsaj nekaj kg več. “drugače” se namreč “sliši” če imaš 49 ali pa 52 – tako kot pri cenah, zaokroženih na 9 SIT na koncu. ampak nima veze, zaradi mene jih ima lahko 40 ali pa 70 – številke ne povejo ničesar. važna je predvsem konstitucija ter kakšna je kvaliteta. sama npr. pri 175 cm tehtam okoli 66 kg, pa še nikoli nisem imela tako malo maščobe kot sedaj. LP
Mene bolj zanima, kako si “preracunas” mascobne blazinice? Ker bi tudi mene zanimalo, a kolikor vem, si to das izmeriti and that’s it…
Se pa strinjam: te cifre meni nic ne povejo. Lahko je 90-60-90, 15% mascobnega tkiva, peresno lahka kategorija, visoka kot neboticnik, lepa kot nebo po nevihti, ce ni razmigana in ce ni oblikovana in fit, se lahko zaradi mene na trepalnice postavlja…
Sicer pa je tako: tisti, ki nimamo postave za umret, pac ne iscemo priloznosti, da bi jo kazali, ce to ni pac stvar neke obce nuje. Tako seveda tisti, ki ne zmorejo v sesti stuk po stengah, ne da bi se nevarno priblizali infarktu, pac uporabljajo dvigalo.
O in ja, zdaj sem se spomnila. Na nas fitness hodi ena, ki bi utegnila ustrezati opisu. Trlica, a lepo oblikovana, tudi obraz ima lep. Skoda le, ker nikoli ne kvihta, ampak je samo na kardionapravah. Se ji tudi vidi, ceprav je sicer “dobro prekrvavljena” :))
Matematičarka, z merami pa se je res brezveze obremenjevat. Ni nujno, da ima lepo telo tista, ki ima “idealne” mere 90-60-90.
Poznam par suhic, ki bi ustrezale tem meram, pa so kot puding. Bljak.
Jaz mam mere 95/72/86, pri 170 cm,55kg, pa 18,3% maščobe in sem s svojo postavo čist zadovoljna,pa čeprav ni po idealnih merah, ker sem razgibana, nisem kot puding, pa tud nekaj mišic mam.
Sicer pa lepo telo, pa glava gor brez pameti, nikamor ne pripeljeta:))