Mercator najdražji?
Do treh mesecev nazaj sem tudi jaz nabavljala v glavnem v Mercatorju. Sem in tja sem zavila še v Tuš po stvari, za katere sem vedela, da so tam cenejše. Zdaj pa se ustavljam na poti domov v EuroSpinu in sem iz dneva v dan presenečena nad zneskom in količino nakupljenega materiala (da ne govorim o ceni vrečke, če jo kupiš, ki je v Meractorju tako draga, da sem enkrat že vpisala pripombo v knjigo pritožb, zakaj namreč kupec plačuje njihovo reklamo, saj nobenega firma tega ne dela !!!).In zdaj večji del vseh nabav izvršim v EuroSpinu, je pa dejstvo seveda, temu se ne da izogniti, da vseh stvai tudi tam človek ne more kupiti, bodisi zaradi kvalitete, bodisi iz drugega razloga ! Vendar, mleko, kruh, konzerve, makarone, sirupe, sladkor, moka, riž, čistilna sredstva, sredstva za pranje in pomivanje posode … in še bi lahko naštevala, vse to je možno nakupovati ne glede na “slovensko poreklo blaga” in to po občutno in znatno nižji ceni.
Večje nakupe v hoferju, kaj malega za sproti in tisto, česar v hoferju ni, pa v dm ali mercatorju.
V dm je treba it po kakšne kreme za obraz, po prašek za pomivalca, po brivski balzam za dragega. V mercator pa po nehomogenizirano mleko, po tri banane, po kakšno salamo, po četrt kruha, če zmnajka tistega v zamrzovalniku.
vedno mercator,kaj malega kje drugje,toliko sem pogledala drugam da vem da ni nikjer kaj bolje. v lidlu,pa v podobnih ne morem nič kupiti.Pa ne vem kaj imate toliko proti mercatorju,men so tam prodajalke na nivoju,lepe urejene trgovine.Spar in tuš nista cenejša,je pa zdaj modno biti proti mercatorju.
Mislim, modno je gledati, pri teh plačah,kje dobiš cenejše artikle, vsaj večino tistih, za katere ni nujna super kvaliteta, se ti ne zdi? Kdo se gre modo pri tem, kje bo kupoval, če ima le toliko in toliko sredstev na razpoalgo? Modno ??? Modno je s čim manj stroški dobiti čim več in čim boljše preživeti mesec, se ti ne zdi??? Tudi jaz sem bila Mercatorju silno privržena in lojalna, a ko sem primerjala račune in cene, me je lojalnost “zapustila” in ko pridem domov z dvema polnima vrečkama namesto z eno za iste solde, potem “…ebi” ti modnost in lojalnost! :-))) Meni je modno bolj to, kako nekateri s tako nizkimi plačami preživijo in si ob vsem tem kupujejo tekstil in obutev npr. ali pa modne dodatke z znamko? To mi je modno, ne pa kupovanje cenejše hrane …
Evo, se podpišem. Mercator je najbolj fer do mene in rada zapravljam svoj denar tam. Imamo zeleno Pika kartico, ki prinaša še dodatne popuste, včasih se sploh ne zavem. Pri nas imamo tudi lokalno Mercatorjevo prodajalno, kjer so trgovke super in dober odnos. Ob Novem letu, mi npr. dajo na stran lep kos pršuta in podobno….
Šrot in podobni so bogati, zaradi njihovih nelegalnih poslov in koruptivnih ničvrednežev ter najmanj zaradi nas, ki radi kupujemo kvalitetno blago….
Občasno se hočem (me hočejo) navdušiti za kaj drugega, ampak vedno se vračam v mercator. Malo bolj premišljeno nakupim in na koncu zapravim manj, kot v Lidlu in podobnih, kjer je kao vse ful poceni, na koncu pa kupim še kup nepotrebnih stvari. In potem včasih še presenečeno ugotovim, da je kakšna stvar v Mercatorju celo cenejša. Brez da upoštevam torkov popust in pike. Če odštejem še tisto, pa sploh. Pač večino nakupov z listkom v roki opravim ob torkih in tisto zgoraj omenjeno pretirano številko 20 % znižam že za polovico.
Nam se Mercator najbolj splača iz več razlogov:
1. je najbližji in je skoraj povsod. Tam vse dobim in mi ni treba še po drugih trgovinah skakat in zapravljat čas po nepotrebnem – tudi moj čas je nekaj vreden!
2. imamo Pika kartico – mislim da dodatna razlaga tu ni potrebna
3. cel teden pišemo listek in opravimo en velik nakup na teden in to v torek, ko imamo 10% popusta, Tu pa tam kako malenkost kupim v bližnji trgovinici – delikatesi
Ker me je zanimalo, ali je Mercator res najdražji, sem pred nekaj tedni naredila manjšo raziskavico in sicer sem šla z nakupovalnim listkom (vsak teden kupujemo isto, sadje, zelenjavo, mleko, jogurte, sir, pršut, pašto, kekse, čistila,…) v Tuš, Špar in Mercator in zraven pisala cene izdelkov, ki jih ponavadi kupujem. Ugotovila sem, da kar je v eni trgovini ceneje, je v drugi dražje in obratno, ob torkovem popustu, Piki in prihranku časa, ker vse dobim na enem mestu, pa se absolutno daleč najbolj splača, da še naprej kupujemo v Mercatorju.
Razni Lidli, Hoferji in Eurospini pa me ne vidijo nikoli več, ker zame to niso trgovine, ampak štale (vse je kr neki nametano, zaposleni skrajno nezadovoljni in neprijazni – z redkimi izjemami, že trikrat prinesla domov pokvarjene stvari – predvsem mlečne izdelke,…). Žal je naša izkušnja z njimi bila večkrat negativna in se nam je preprosto uprlo zahajti tja.
Se popolnoma strinjam. Čas je predragocen, da bi se vozila na drugi konec mesta ker je tam “mogoče” nekaj ceneje.
Jaz pa nikoli ne kupujem tedensko ali mesečno, ker sem to preizkusila in ugotovila, da zapravim v teh nakupovalnih pohodih več + obilo nepotrebnih stvari.
V trgovino grem dnevno in kupim kar potrebujem. Lahko da vidim in celo kupim kaj kar se izkaže za nepotrebno – ampak to je bolj izjema kot pravilo.
Zapravim okoli 400 e na mesec. Smo 4 članska družina.
Meni se zdi mercator problematičen zato, ker ima velike eksteme v cenah. En izdelek je tako lahko tudi za tretjino dražji kot drugod, kar se mi zdi nepojmljivo. Tudi če je takih izdelkov 1 %, je to preveč. Tako drag je bil recimo pozimi krasov pršut. Tretjino dražji kot v sparu, pa tam ni bil v akciji. Nisem mogla verjeti. Včasih me na rit vrže, ko vidim, koliko hočejo imeti za eno stvar. Ni neke konsistentnosti. Pa moti me, da je na polici velikokrat drugačna cena, kot na blagajni. To se dogaja prepogosto, da bi bilo naključje. Ravno tako ima zadnje čase velike ekstreme tuš. Najbolj konsistenten se mi zdi še spar. Lidl je pa itak zakon. Hvalabogu za štale, ki so jih uvozili iz zahodne Evrope. Za Nemce je dobro, Slovenke so pa prefine.