Najdi forum

Mercator in Srbi

ma verjameš ponavadi tisto, kar HOČEŠ verjeti

zavedam se, da je pač preteklost enkrat treba pozabiti in iti naprej in da ne morem zdej vseh srbov metat v isti koš, ampak ko mi nekdo napiše da so ubogi in da govori iz lastnih izkušenj mi je pa to res totalno glupa in naivna izjava

kdor pozna samo enega srba, bi mu lahko bilo jasno, da to ni ponižen in ubog narod, ampak aroganten in vedno prepričan v svoj prav, tj. ves svet je proti srbom, in ves svet s emoti, le srbi imajo prav in so popolnoma nedolžni in vedno se jim zgodi krivica

ta lastnost je po eni strani lahko občudovanja vredna in bi bila lahko za zgled,
če ti seveda pripadniki tega naroda niso pobili pol familije

Glej, glede na to, da je okarakteriziral Srbe in Slovence, na koncu pa še Hrvate kakšni so bili OD NEKDAJ, ne verjamem, da je to iz prve roke. Pač pobereš nekaj vtisov (seveda izključno iz svojega kroga), ki pa mogoče ne slonijo na neki “resnici”.

Sploh je pa nepomembno, vsak pač gleda iz določene perspektive, ki si jo sam izbere. Moja je ta, da ne maram nekega posploševanja.

res, ne vem zakaj so naenkrat vsem tolk simpatični.

lp ajs

Srbi so mi še vseen bl simpatični k Hrvati.
Srb ti bo nož zapiču u srce, Hrvat pa v hrbet!

A ni oboje usodno?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ja, to je že res.

Ampak zgleda, da Hrvati hitro pozabljajo. Zdaj smo Slovenci, zaradi teh pizdarij z nekaj metri morja, skoraj hujši neprijatelji, kot Srbi.

…odvisno kam v hrbet :)))))

Toliko o “Šiptarski zahrbtnosti”: Če bi malo bolje vedel o čem govoriš, bi vedel, kaj pri Albancih pomeni “besa”. To lahko pomeni, da te bo sveto pod prisego varoval s svojim življenjem. Ali pa obratno: da ti bo vzel življenje, ce si ti po “zakonih” to zasluzis. Je veliko vec od le svete obljube.
Pa mi povej koliko narodov v Evropi pozna podobne vrednote?

Nasvet ostalim: Ne soditi naroda po delavcih iz teh krajev, ki so pač iz takšnih ali drugačnih razlogov morali zapustiti svojo deželo in zato delajo 18 ur dnevno.

Bravo Elle: Albance se ne more istovetiti z muslimani, ker so prav tako znotraj njih velike ostale verske skupnosti, kot npr. pravoslavna (jug Albanije) in katoliska (sever Albanije).

Moje sporocilo tebi: takim seronjam kot si ti se jaz lahko samo posc.. v.. us.. Taki kot ti lahko le lajajo po raznih forumih, v real lifu so jim pa nogce na X, pa so v mal bol “sumljivih” okoljih rajs tiho, da ne popasejo kaksne.

Pa še nekaj: Prvoten narod na Kosovu in v tistih krajih so bili Albanci oziroma Iliri – predniki Albancev. Ti pa so bili s silo pregnani in skrčeni na današnje ozemlje.

HeavyD: a se sploh zavedaš o čem govoriš? Se pravi da je bil Miloševićev genocid na Kosovu upravičen, ker je bil Tito toleranten do Albancev? Dej mal premisli o svojih izjavah. Kaj pa potem genocid na Hrvaškem in v Bosni. Hvala bogu, da je Slovenija malo bolj oddaljena od Beograda, sicer bi imel razloge za drugačno mišljenje. Če bi bil na licu dogajanja bi mogoče razmišljal malo drugače (kuhani dojenčki, zaklane matere, rezanje materi otroka iz živega telesa, posiljevanje žensk pred očmi nemočnih očetov in otrok …).

Albanska kultura je malo bolj zapletena od tipične Evropske. Kaj sledi če ubjieš Albanca? Vrši se krvna osveta, ne le na njega, ampak na cel njegov rod. To imajo sedaj Albanci v glavah in to jim bo zelo težko izbrisati iz glav.
Nekaj se kao tud Srbi in Crnogorci “kacijo” na krvno osveto, vendar le ta izvira iz Albanije kateri temelje je v postavil Albanski princ Lek Dukagjin in nihče drug v svojem Kanunu.

Še za konec: Jaz osebno imam prav tako rad Srbe kot Hrvate, ker z njimi do sedaj se nisem imel osebno slabih izkušenj in dokler bo tako bo moje mnenje ostalo tako. Ne glede na politično pumpanje, kateremu vidim da je večina že podlegla.

Pod Titom so Srbi in Albanci na Kosovu čisto lepo živeli v sožitju.

Potem pa je Tito umrl in se je začelo sranje. Sredi 80. se je pojavil Milošević, Albance se je zatiralo, omejevali so jim pravice…

Milošević in podobni so najbolj zaslužni, da je Kosovo za Srbe za vedno izgubljeno.. Srbom, ki tam še živijo, ne bo ostalo nič drugega, kot da se čimprej izselijo, Da ohranijo gola življenja.

Kosovo bo popolnoma albansko, prej ali slej, takoali drugače.

Jp!!!

hej, vse lepo in prav, sam krvna osveta pa ni ravno nekaj s cimer bi se hvalil? 🙂

lp ajs

in pol gre en mamin sine enkrat v lajfu na balkan in misli da lahko pametuje in da je požrl svo pamet sveta

Ok ..sej si po pravic rekla.

Srbi so slepi za marsikej.. ampak jim je Nato s svojim bombardiranjem marsikater mit o seb porušu.. res.

Pa še neki ..glede vojne pa nebi favoriziral ne Hrvatov ne Srbov… ker so vsi delal težke težke štale. Sej vemo kaj se je vse dogajal. Srbi zihr nosjo večji del krivde, ampak to je pa tut vse. Sej ni treba polemizirat kaj se je dogajal. Vse vemo.

bravo… dobr si to rekla

to je blo mal metaforično by the way…

..se pa motiš.. sploh pa kukr je vidt si ti tukaj še najbolj glasen.
Sej veš kaj pravjo.. pes ki laja…

..a veš vsi primitivni ljudje misliijo da če je človek vljuden in zna cenit tudi druge ljudi da nima jajc. Zato si pa tok pameten. Bedn si. Pejt kopat jark.

ne poznaš me dragi Besa.. neumno od tebe da me ocenjuješ. res neumno. Zihr poznaš še kak lep nauk o tem kako ne smeš ocenjevat nekoga k ga ne poznaš, ker pol je to klevetanje.. laganje.

Vse vere, še posebi pa islam ma zapisan prelepe zapise o prijateljstvu, lojalnosti in sploh in oh. In kaj pol?? Povej to Angležu k so ga dons ubil. Tist k mu je rezu vrat je sigurn vedu vse o lepih interakcijah med dvema človekoma… zihr je bil prava enciklopedija o čustveni inteligenci.

In ne pozab – Alah je velik

..noge na X.. hehe, ta je bla dobra. pa mam res mal platfusa, mogoče mi pa jih mal vleče na X… 🙂

Dej kej pametnga raj povej.
Ti si tipična. Js pa nism. Js povem točno to kar mislim jaz. In ne kar misli nevem kok tisoč drugih zato ker nebi mogl požret resnice.

..lej. kukr kol. Srbi se mi zdi (upam) da so nehal. Hrvati bi nardil takoj če bi še lahko… Albanci pa to delajo. kaj; osvajajo ozemlje. Uporabljajo taktiko nepriviligiranih in zatiranih. A je na Kosovu kej katoliških Albancev? Težje.

Ma K. jih gleda, te ljudje žvijo dva veka nazaj. vsi skupi ..cel Balkan. Bad karma.

Ful mi je blo dobr, k so novinarji stavkal. Nč nism vedu, Hrvati mi niso jebal življenja ..itd. Ignorance is a bliss.

Jaz pa sem se malo pohecal,by the way.

HeavyD: Spet si pokazal da stvari ne obvladas prevec :). Verjetno si za Đakovico že kdaj slišal (albansko Gjakova) – tipično mesto kjer živi ogromno katolikov :). Aja, Đakovica je mesto na Kosovem, za vsak slučaj!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close