Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost menstrualna skodelica

menstrualna skodelica

Meni je bolj smešno, da se na to temo oglašajo moški in pametujejo o okolju in podobno. A si jo boste vi vstavili notri ali kaj? Verjetno ne… Potem ne rabite dajati inštrukcij o čistoči okolja, ker se vsakodnevno takšni odpadki ipd. nabirajo naokoli, da so te vložki še najmanjši problem. Z ginekološkega stališča je pa definitivno najbolj zdravo uporabljati vložke, ker tamponi niso zdravi, to že vsaka ve, tej skodelici pa osebno ne zaupam najbolj, se mi zdi nehigienična, ne vem.

O zdravju uporabe vložkov bi bilo mariskaj za povedati… Najbolj zdravi so čisto navadni bombažni vložki, ki pa so z današnjega stališča “nepraktični”. Vsi ostali “super vpojni” in “sploh jih ne čutite, ker se tako prilagajajo” so iz materialov, ki so daleč od zdravih.

To, da se ti zdi menstrualna skodelica nehigienična, pa je seveda čisto pavšalna ocena. Si kaj prebrala o tem, si preizkusila? Ker jaz sem jo prvič uporabila prejšnji mesec in ti moram povedat, da je super! Sploh nič ne boli, če pravilno sprostiš vakum, predno jo vzameš ven. Večina težav, ki jih imajo uporabnice, je povezanih z njihovimi fobijami pred lastnim telesom.

Skodelico lahko, tako kot jaz, kupiš preko MONove trgovine https://trgovina.over.net/home.php?cat=377&sort=orderby&sort_direction=0&mid=44 , pazi samo, da izbereš pravilno velikost (1 je za mlajša dekleta, ki še niso imela otrok, 2 pa za ženske, ki so že rodile ali imajo močnejše menstruacije). V opisu skodelice tudi veliko informacij, kaj in kako.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close