menstrualna skodelica
Pozdravljeni!
Zanima me, če ste uporabnice menstrualne skodelice in kakšne so vaše izkušnje (dobre, slabe…). Malo sem že brskala po forumih pa so nekatere zadovolje z njo, druge pa tako kot jaz je še niso preizkusile… pa jih zanima mnenje.
Iskrena hvala za vsako informacijo.
🙂
zdravo,
jaz jo imam in moram reči oz. napisati, da sem zelo zadovoljna in da jo bom vedno uporabljala. Glede higjene je čisto enostavno zliješ, obrišeš z lunette robčki in vstaviš i to je to. Aja pa še to, jaz imam močno menstro pa se mi zdi, da je v tej “šalčki” manj kot na vložku, ker tam se menstra razlije po vložki, tukaj se pa ne.
Lp
Oj
Tudi jaz sem jo kupila in tudi že prvič uporabila. Zadovoljna sem, občutek je super. Edino kar mi manjka, je nekaj kilometrine pri vstavljanju, saj se mi še vedno zgodi, da kdaj ne vstavim dobro in potem kaj pricurlja…Ampak verjamem v to, da vaja dela mojstra 🙂
Lep dan
Mene pa boli, ko jo jemljem ven..
Ojla,
tudi jaz jo imam in uporabljam že več mesecev in sem zelo zadovoljna. Vse skupaj je ful higiensko, enostavno, na koncu pa tudi okolju prijazno. Nobenega vonja, umazanije, neprijetnega občutka, vložkov oz. v smeteh … Skratka svetujem uporabo.
Še ena taka: ko skodelico odstranjuješ, jo moraš še znotraj nožnice previdno prepognit, ne pa jo vlečt ven ko je razširjena.
LP!
Jaz imam isti problem kot še ena taka 🙁 Pri vstavljanju vse super- že prvič šlo brez problemov, prav tako mi nič ne ‘uide’ mimo.
Problem pa je, ko jo hočem vzeti ven, ker boli tako, da bi najraje tulila poleg 🙁 Sem jo probala prepognit, pa mi ni uspelo, ker sem ful ozka in s prsti ne morem priti poleg, da bi jo zvila, ker tud same veste, da je dokaj trda in se ne vda tako hitro, če jo stisneš 🙁
Kaj naj?
in pa še ena: kaj pa če jo do pribl. polovice izvlečeš ven (tako da je najširši del še notri, pa jo potem probaš prepognit? No, seveda moraš pazit, da pri tem ne razliješ oz. stisneš tekočino nazaj v nožnico, ker potem smo pa spet na začetku … 😉
Aja, a vse uporabljate lunette robčke? Jaz jih samo, ko nisem doma ali ko se mudi – če sem doma, skodelico raje očistim z vrelo vodo.
LP
Tudi jaz jo imam. Nabavila sem jo pred nekaj meseci in bila super navdušena. Razen nekaj malo bolečine pri odstranjevanju prvih nekaj menstruacij nisem imela nobenih težav. Nič krvavih vložkov ali tamponov, nobenih madežev na hlačkah, pa tudi pri tuširanju je bilo vedno vse “čisto”. Se mi zdi, da so še krči bili pol manj hudi kot ponavadi.
Potem pa se mi je pri zadnjih dveh menstruacijah zgodilo to, da mi je teklo mimo. Kot da si ne bi prav vsavila. Pa sem probala obračat, pa vakum ven,… vse tak kot pise v navodilih… ampak učinka nobenega. Zdaj pa ne vem, kaj delam narobe. In sem prav jezna, ker sem bila tako vesela teh “čistih” menstruacij. Imam katera podoben problem?
ponavadi se mi zgodi, da imam kapljico na hlačkah in to takrat, ko imam zelo močno, predpostavljam da zato, ker se malo pocedi po stenah medtem ko jo vstavljam in izstavljam. Vendar se mi ne zdi nič hudega, ker vem, da je to samo ena kapljica od sten. Enkart sem celo pozabila, da imam menstruacijo in sem imela Lunettko cel dan notri, no takrat se mi je pa zgodilo, da je šlo čez rob, ker se je nabralo ogromno ene krvi, sicer sem sama kriva in sem zato bolj pazljiva.
Drugče pa nobenih drugih problemov in sem res ful zadovoljna z njo.
Kaj je res nobena ne čuti, ko je vstavljena? Jaz imam ponavadi precej boleče menstruacije in me že tko vse boli, in je posledično tudi nožnica bolj občutljiva, se mi zdi, da mi to nič kaj ne paše. Niti tamponov nisem nikoli marala, vse sem čutila in me je tiščalo.
V vseh navodilih piše, da je ne smeš več čutiti, ko je enkrat vstavljena, tako da ne vem… sem res taka mimoza al kaj.
jaz je ne čutim in v avodilih piše, da če je pravilno vstavljena je ne bi smeli čutiti. probaj jo malo višje pozicionirat.
hej, nisem še kaj veliko slišala o tej sodelici in me zanima kje se jo kupi? hvala…LP
Kupiš jo lahko v vseh DM-ih… Pa verjetno še v kakšni drugi drogeriji…
Vse o skodelici pa si lahko prebereš tule… http://www.lunette.si/
jao js je nebi uporablala. tak nehigijenično se mi zdi. prvič zato kr maš en lonček skoz, drugič ker moreš gledat tisto kri in stran zlivat. tretjič nič kaj ekološko ni če morš met robčke al kako ste nekaj omenjale. skratka js je nebom mela…samo tip mi pa namiguje da mi jo bo kupil, ker je ful za okolje itd.
aja…ginekologinja mi je povedla da se nardi podtlak in da se zato ne da odstrant včasih tega.
js bom kr na tamponih, ker jih ravno tak ne čutim. tiste 2sek ko traja da ga dam vn in v koš pa rajš prživim kot pa da bi gledala tisto kri
Samo glede okolja se bom oglasil, vsekakor razlika med uporabljenimi vlažilnimi robčki in tamponi/vložki obstaja, saj je količina zavrženega materiala pri robčkih manjša, razlika je tudi v tem, koliko menstrualne krvi vsebuje en robček in en tampon/vložek, in menstrualna kri na deponijah predstavlja tudi problem, tako da je mooncup vsekakor bolj prijazen naravi kot druge stvari…
Kakšen?
(ne, ne uporabljam te zadeve in je tudi ne mislim… sem naletela na nekaj zanimivih zgodbic, ko gospodične/gospe posodice niso mogle spravit ven…ne, hvala. Za okolje naredim že kaj drugega, menstruacijo pa mislim še naprej preživljati z Always vložki…)
ta je pa bosa, ne vem kako ne bi mogle spravit ven… sej ne iščejo po postonjski jami :))))))
http://www.poljub.com/forum/viewtopic.php?highlight=&t=22339 – prispevek od Manje in peach…
Forum je zaprt za komentiranje.