menstruacija, slabost
Pozdravljeni,
pred kratkim sem vam že pisala, pa vidim, da vedno še kakšno vprašanje najdem.
Od julija 2010 sem brez KT (po 11letih jemanja), od takrat imam neredni menstruacijski ciklus (nazadnje po 60-ih dneh, prej na 35 – 37dni). Visoka sem 161cm, imam 46-47kg. S partnerjem “delava na dojenčku”.
Ali je neredna menstruacija lahko posledica moje teže? (tudi pred jemanjem KT nisem bila nič težja, pa nisem imela težav) Se pa dosti ukvarjam s športom.
Danes je 17. dan po prvem dnevu zadnje menstruacije, torej 17. dan mojega ciklusa. Zadnje 2-3 dni pa mi je zelo slabo (ne bruham, vendar imam zmanjšan apetit, prijetno pa seveda tudi ni). Med zadnjo menstruacijo mi je bilo prav tako zelo slabo. Potem je slabost do danes minila. Zato sem jo povezovala z menstruacijo, in tudi sedaj se mi zdi, da je pač ginekološkega izvora.
Test je bil danes negativen (čeprav vem, da ne more danes pokazati že pozitivno, četudi bi bila noseča). Vseeno sem ga naredila, saj sem si mislila, da mogoče zadnja menstruacija ni bila menstruacija.
Zdaj me pa zanima, kaj bi lahko to bilo? Ali je slabost možna ob ovulaciji (samo slabost, nobenih drugih znakov), ali je možen PMS? Ali je lahko kaka motnja povezana s hormoni zaradi moje teže? (Ginekologinja me namreč vedno opominja na to težo.)
Ali bi bilo teoretično možno, da sem noseča na 17. dan v ciklusu (torej, nevem: 6.dan ovulacija, pa čez 6 dni vgnezditev…recimo) in mi je slabo zaradi tako zgodnje nosečnosti že tako kmalu?
Hvala in lep pozdrav!
Spoštovani,
ne vem kolikokrat sem že zapisal, da je ženska v reproduktivni dobi, če ima nezaščitene spolne odnose s plodnim moškim lahko vedno noseča. Ovulacija je namreč le slabo predvidljiv dogodek in se v bistvu lahko zgodi tudi takrat, ko jo najmanj pričakujemo. Ne vem kolikokrat sem tudi že zapisal, da je ženska NOSEČA šele, ko se zarodek vgnezdi in ko se to zgodi, postane test pozitiven. Torej ženska ni noseča, pa tega test ne zazna in tudi slabosti in karkoli od seznama znakov nosečnosti ni povezan z nosečnostjo, če ženska še ni noseča, pa četudi bo čez nekaj dni! Slabost je na sploh izjemno splošen simptom, zato nam zgolj ta podatek prav nič ne pomaga pri diagnozi.
Pravilno je, da ste naredili test, da veste, če je vse skupaj morda povezano z nosečnostjo. Ker je test nosečnosti negativen, pač ni.
Kar zadeva vašo težo…hm…ne vem. Vaš ITM = 18,1, kar je nad spodnjo mejo, ki leži pri 17. Torej to ne bi smel biti problem. Morda pretirano športanje, ki spremeni razmerje med količino podkožnega maščevja in mišično maso v korist slednje? To bi lahko bil problem ali pa tudi ne.
Spoštovani,
vrtoglavica in slabost sta zelo splošna simptoma in ne spremljata zgolj in samo nosečnosti, zato vam res ne znam dati odgovora, zakaj imate ta dva simptoma. Seveda kljub M smete narediti tudi test nosečnosti.