Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje menstruacija – podaljševanje ciklusa?

menstruacija – podaljševanje ciklusa?

Lepo pozdravljeni,

nikoli nisem imela na dan točne menstruacije (25 – 35 dni) – vendar je bila redna, kontracepcijskih tablet nisem jemala, zaščita kondom. Zadnji ciklus je trajal kar 45 dni – 37. dan sem naredila test CB (negativen) in čez cca. teden dni je res prišla M, ki je bila morda malo bolj šibka. Tudi ta mesec menstruacije še ni (40. dan), imam pa že vsaj 2 tedna na dotik boleče prsi (tako da ponoči ne morem spati na trebuhu), občasno mi je slabo, včasih pa začutim tudi rahel pritisk v spodnjem delu trebuha… Želim si pozitiven rezultat nosečnosti, zato dopuščam možnost, da se mi vse (razen bolečih prsi) le dozdeva. Ovulacijo sem ta ciklus zaznala (vsaj tako mislim) nekako 13. dan – ali je to sploh možno, če ciklus traja 45 dni?
Ali je možno, da se mi zaradi planiranja nosečnosti nekako ruši hormonsko ravnovesje in časovno oddaljuje menstruacijo? Ali prisotnost sperme v maternici kakorkoli vpliva na luščenje maternične sluznice? Zanimivo je namreč to, da se mi ciklus podaljšuje ravno sedaj, ko smo začeli delati na otročku.

Ker ne vem, kaj se dogaja, bom zelo hvaležna vašega odgovora.
Lp, K.

Spoštovani!

Prisotnost sperme v maternici nikakor ne vpliva na luščenje maternične sluznice, ampak je to odvisno od sprememb ravni hormonov. Podaljšanje menstrualnega ciklusa je lahko posledica “stresa” ob velikem pričakovanju nosečnosti. Priporočam posvet pri ginekologu.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Najlepša hvala za odgovor, za razlog sem pa izvedela tekom tedna – BC je pokazal II :o)
Lep pozdrav in srečno!

Čestitam in vam želi, da bi nosečnost ugodno potekala.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close