Menstruacija po IVF
Imam vprašanje glede menstruacije po neuspešnem postopku IVF. Imam sicer izjemno redne in točne menstruacije. Imela sem neuspešni IVF postopek in sem dobila menstruacijo 20.06. Mesec pred IVFjem sem imela menstruacijo 29.05. Ta mesec menstruacije od nikoder…pričakovala sem jo okoli 20tega. Imam blazno napihnjen trebu, vendar nobenih bolečin kot so običajne ko dobim menstruacijo.
Zanima me kako ste dobile m enstruacijo po neuspelem IVF postoku?
Lp
Liči
Smartika – testa za nosečnost nisem še naredila. Ne bi bila rada razočarana nad -. Poleg tega sem si mislila da vsa ta zdravila stvar nekoliko cikel zamaknejo. Definitivno ga bom šla kupit in narediti…pa da vidim.
Erika391 npr- jaz sem imela postopek s superfactom + merional. Imela sem 2x na dan po 2 vpiha Superfacta in potem 2.dan Merional (1x na dan po dve dva praška in dve tekočini). Postopek z zdravili je bil kratek in po besedah dr. Reša sem se dobro odzvala. Potem sem dobila menstruacijo 11.dan. No in sedaj je minilo že več kot mesec dni in menstruacije od nikoder. Ne vem mogoče so res okoli obrnili ciklus ta zdravila … mi je pa zelo čudno ker imam trebuh zelo čuden. Če gledam da bi štela dneve ko sem začela s stimulacijo, bi morala imeti menstruacijo že okoli 15tega v mesecu. Nič mi ni jasno. Verjetno mi bo jasno takoj ko bom naredila test.
Zdravo punce!
Se navezujem kar na to temo, da ne odpiram nove….
Moja situacija je sledeča. Imela sem 1. neuspešen IVF in sem menstruacijo prvo po postopku že imela. Sedaj pa čakam drugo in je še kar ni. Vedno imam cikluse med 25-29 dni, sedaj pa je že 35 dan. Me pa že cel teden zbada in boli v celotnem spodnjem delu trebuha (oba jajčnika, maternica), kot pred menstruacijo, samo da so te bolečine intenzivnejše. Imam tudi pogoste glavobole, ki jih ponavadi nikoli nimam. Včeraj sem delala test, ki je bil negativen. Zanima me ali je imela katera podobne izkušnje oziroma za koliko časa se vam je zamaknila naslednja menstruacija in ali so bili sledeči ciklusi potem normalni? Zanima me predvsem vaše mnenje glede teh bolečin. Vem, da je to vse lahko oziroma najbrž je posledica stimulacije jajčnikov, samo sem pa že zelo nestrpna….
Hvala vam za pomoč.
lp,
D.
Živjo donda!
Tudi jaz imam podobno težavo. Sem po 1. neuspešnem IVF postopku in zdaj si merim ovulacijo in mi že 1 teden zamuja, kar je čudno, ker sem prej imela ciklus precej reden. V pon. sva bila pri dr. Drobniču – in je rekel, da se lahko malo zmeša cikel – še posebej pri meni, ker sem imela 20 celic, tako da …. Samo me pa zdaj že malo skrbi, za koliko se bo to zamaknilo ta mesec.
Kdaj boš pa ti šla na naslednji IVF? Nama je rekel, da lahko pokličeva že zdaj v maju – ker bo spet ta dolg postopek – da pa nama sicer priporoča, da počakava in greva avgusta (vmes ne delajo).
Nič kaj ti nisem pomagala, sem v bistvu tvoja “sotrpinka” – v čakanju na gospo M :).
T
Živjo Tana13!
No, meni se je ulilo včeraj zvečer. 🙁 Bolečine so bile in so še danes kar velike. Brez ketonala ne gre.
Midva imava 4 zamrznjenčke, tako da greva v postopek po majski mentruaciji. Drobnič je sicer rekel, da bi šla lahko takoj, glede na to, da bom sedaj v spontanem postopku, brez stimulacije, ampak da priporoča, da se telo malo “sčisti”.
Veliko sreče ti želim. Se mi zdi, da je v teh postopkih veliko odvisno od sreče.
lp,
D.
Donda,
no to je fino, da imata zmrznjenčke. Koliko si imela pa celic in zarodkov? Midva sva imela “čuden” rezultat, ker je bilo 14 zarodkov in samo 1 dober, 1 malo manj dober, pa nobenega zmrznjenčka. Zato nama je Drobnič zdaj predlagal IMSI ali nekaj takega – kjer še bolj pod drobnogled pogledajo semenčeca, da izberejo najboljše. Meni pa naj bi dali manjšo dozo, ker sem imela “preveč” (20 celic).
Ah ja, jaz sem bila prepričana, da bova imela zmrznjence, tko da sva imela velik šok, ko jih ni bilo.
Veliko srečo tudi vama – mogoče se pa kdaj srečava v čakalnici :).
T
Tana, uf ti si imela pa res kar veliko celic. Je morala punkcija kar boleti, a ne? Jaz sem imela 12 celic, oplodilo se jih je 9, vstavili so enega, ostali trije se pa zgleda, da niso razvili. Drobnič je rekel, da je kar lep rezultat. Jaz sem se odločila, da ko porabim zamrznjenčke in če potem ne bo nič ratalo, grem v Mb. Sem nad tukajšnjim odnosom kar malo razočarana. Kot sem že v prejšnjem postu napisala, je res veliko odvisno od sreče.
Lepo bodi in vse lepo tudi drugim sotrpinkam!
D.
Pozdravljene,
oktobra sem imela 1. neuspešni IVF, prvo M sem dobila normalno, potem pa 2 meseca komaj 45 dan, prej sem imela normalne cikluse na 30dni, tako da sem prepričana, da je bila to posledica IVF-ja; se pa nisem nič začudla, ker neke posledice pa ti že pusti sam postopek, kajne?
Čimprej ++++ vam želim in srečno, jaz se kar ne morem pripravit na naslednjega…