Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Menstruacija na 33 dni

Menstruacija na 33 dni

Imam menstruacijo na 31 ali pa 33. dan. Jo ima še katera tako pozno?
Z možem se trudiva že četrti mesec za bebico, pa še nisem noseča!

Ali se ti lahko plodni dnevi premaknejo zaradi tega, saj sva takrat ko bi morali biti plodni dnevi bila zelo pridan, pa ni nič ratalo?

Prej sem 10 let jemala kontracepcijske tablete , sedaj jih pa že od meseca maja nič več.

tudi jaz imam na 31 ali 33 dni mensrtuacijo in moja ginekologinja pravi da to ni nič narobe.
zato so pa plodni dnevi pri meni kasneje kot pri ostalih, ki imajo menstruacijo na 28 dni. In sicer 17, 18, 19 dan od prvega dneva menstruacije.(pribljižno).
4 mesece je še prehitro , da bi se obremenjevala. Počakati moraš vsaj eno leto. Pa veliko sreče.

Nič ni narobe, če je vedno tako. Če pa se razpon dni med M daljša, pa obstaja sum na PCO (policistične jajčnike). Teoretično to pomeni tri ovulacije na dve leti. Da pa gre zadeva skozi se predpiše klomifen, ki sproža ovulacijo.
Vendar pa, ne se ustrašit – to velja za primere ko je zadeva res naredna… tja do 40 dni… naslednjič pa spet na 30 itn…

Srečno, Ana

Živjo.
Jaz imam (sem imela) menstruacijo na 26 – 37 dni, v povprečju na 33 dni. Mislim, da dolžina ciklusa ne vpliva na zmožnost zanositve. Jaz sem se morala za nosečnost kar potruditi (pregrada) in sem si precej časa merila bazalno temperaturo. Kljub dolgemu ciklusu sem imela ovulacijo 14. ali 15. dan ciklusa.

Jaz sem jo imela vedno na 32 dni in to naj bi bilo vse OK saj je normalno. Vendar po enem letu poskusanja smo ugotovili da nimam lastnih ovulacij.

Priporocilo:
16 dan ciklusa pojdi na UZ na folikulometrijo naj ti izmerijo jajcece in ce bo le to nekje pod 15, 16 mm je mozno da je prislo do ‘zmesnjave’ pri ovulaciji.

Nocem te strasit ampak sem prebrala da si koristila KT 10 let, jaz sem le 6 in sem kasneje morala jemati dodatne hormone za ovulacijo.

Zdaj pricakujem dvojcka

lp

ada 31 6/7

povsem možno je, da se ti zaradi daljšega ciklusa spremenijo plodni dnevi. Mene so učili, da šteješ dneve nazaj od menstruacije da prideš do plodnih.
Sicer pa imaš na voljo merjenje temperature ali pa urinske teste za napovedovanje plodnih dnevov.
Veliko uspeha in užitka,
Cicamica

zivjo

moja menstruacija je bila zelo neredna, včasih je tudi po več mesecev ni bilo.
zato sem začela jemati kontracepcijske tablete,
januarja pa sva se z možem odločila, da poskusiva zanosit, tako da sem prenehala z jemanjem. uspelo nama je in aprila pričakujeva najinega sončka.

m sem nekaj let imela na 33 do 36 dni, redne in mocne. z mozem pa nama je ze prvi mesec uspelo. zato tudi tebi srecno!

Jaz imam M na cca. 40 do 60 dni, ginekologinja mi je postavilo diagnozo PCO, težje zanositve in s tem povečane možnosti splava….

S fantom sva brez obremenitev v 5 mesecu poskušanja zanosila, zdaj pa sem že ponosna razkazovalka trebuščka v 16 tednu. Beba pridno raste!!

Ne imej črnih misli, ti kar pridno lubčkaj svojega najdražjega, boš videla, vse gre. Samo veselo naprej!!!

Živjo,
jaz sem imela, sicer po spontanem splavu, menstruacija na cca. 40-45 dni, pa sem v roku 6-ih mesecev vseeno zanostila, tako da mislim, da tu ne bi smel bit problem.

POZDRAVLJENA!
Tudi jaz sem nehala maja z tabletami po 5 letih jemanja.Moje menstr.pa zelo skačejo od 10 dni naprej pred dvema mesecema pa tudi 10 dni kasneje.Ginekolog mi je rekel da je to normalno Vendar tudi mene skrbi ker še ni nič.Upam da bova kmalu zagledale 2 črtici.

Lep pozdrav

Jaz sem pa pogruntala, da kar se ginekoloških diagnoz tiče, smo si pa tako različne, da skoraj nima pomena posploševat v stilu, če je pri meni tako, je pa isto pri tebi… včasih se mi zdi, da ima vsaka izmed nas čisto drugo diagnozo ali vsaj malo drugačen problem… in se še dohtarji lovijo…

Hojla!

Sama sem imela tri leta (po par letih jemanja kontracepcijskih tablet) menstruacije na 30-31 dni.
Ginekolog mi je rekel, da to ni nič narobe. Ovulacija se edino malo pomakne, prične se tam okoli 15-19 dneva.

Sama sem zanosila tam okoli 17. dan v menstrualnem ciklusu, kar pomeni, da je ovulacija bila kasnejša, saj se na UZ pri 5 tednih in 4 dneh – skoraj 6 tednih še nič ni videlo, da sem noseča, ko bi se naj že moralo….

Tako da ne skrbi….

Papa

New Report

Close