Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Menstruacija-kaj se dogaja??!!

Menstruacija-kaj se dogaja??!!

Drage forumovke,
berem vas že nekaj časa, danes sem se pa odločila, da se tudi oglasim.
Stara sem 31 let, zanositi poskušam 6 let, žal neuspešno. Vzrok neplodnosti (po vseh mogočih preiskavah) neznan.
Takoj vas bom poprosila za pomoč, če ne zamerite. Zmeraj sem imela menstruacije na cca. 30 dni, močne, trajale so cca 5-6 dni. Zadnje leto pa se mi je ciklus skrajšal kar na 26 dni, krvavitev traja le 3-4 dni, je tudi precej šibkejša.
Seveda sem takoj padla v paniko – kaj pa če je to prezgodnja menopavza (v družini je sicer nimamo) in nikoli ne bom imela otrok?! Vprašala sem za mnenje dr.Pušenjaka, pa mi je samo nedoločno odgovoril, da po 30.letu pač prihaja do sprememb.
Kaj pa ve, predvsem tiste po 30.letu? A se vam je menstruacija kaj spremenila, in kaj to pomeni, ter razlogi za to (samo pač preseženo 30.leto ali še kaj drugega)?

Hvala lepa za morebitne izkušnje, sama sem trenutno precej na tleh.

Lepo pozdravljene, Anči

Ja Anči, tudi pri meni je tako kot pri tebi, le da jaz poskušam zanositi 2 leti in sem stara 30 let.
Zaenkrat se vzrok nepolodnosti ni znan, ne vem mogoce stres.
Moja menstruacija je tako kot pri tebi, redna od 28-30 dni, traja 5 dni, zadnje case je pa mogoce za kaksen dan krajša. Imam pa skozi zelo zelo bolečo prvi dan.
Zdaj pa mi povej, ali si bila ze na IVF, IUI, ali katerm drugem postopku?
KAr mislim da po 6 letih bi bilo noramalno.
Lep dan, bos videla, bo tudi za tebe enkrat posijalo sonce!!!
Pika

Pozravljena Anči,
na tvojem mestu bi se posvetovala s tvojim ginekologom.Ena od možnosti je lahko tudi prezgodnja menopavza.Čeprav mislim,da pri tebi ne gre za to,bi to možnost vseeno čim prej izključila.To se da ugotoviti z analizo nekaterih hormonov v krvi (Zmanjšana količina estrogena,večja količina gonadotropina in androgena).Seveda pa menopavzo spremljajo tudi drugi znaki,psihični in fizični,ki jih ti ne opisuješ.Morda gre res samo za fiziološko spremembo “po 30-tem”….
kako bi pa lahko menopavza vplivala na postopke IVF pa res nevem ?
Veliko sreče ti želim in čim prej tvojega sončka.Ne obupaj!!
Javi se še kaj…
katja

Draga Anči
Jaz sem tudi imela težave po 30-tem letu z M. In so mi vedno govorili ginekologi, da je lahko tudi posredi menopavza in sem vprašala kaj pa, če pride, do menopavze ali lahko vseeno zanosim preko IVF-ja je potrdil, da ne. Tako, da sem bila panična kot ti. Na srečo ni bila menopavza tako, da sem ujela zadnji vlak za IVF. Tako, da sedaj mi je uspelo v tretje in čakam na porod, ki bo začetek decembra. Pred tem sem pa dala celo štorijo skozi. Napiši nam ali si imela že IVF ali bilo kaj drugega????? Kaj meni tvoj gin????
Želim ti, da ti posije sonček čim prej saj po dežju vedno posije sonček.
Lep dan ti želim
Doroteja

Živjo,

sama sem tudi stara trideset let in podobne stvari sem opazila pri sebi že mnogo prej. Namreč prej sem imela M na 28 dni natančno, sedaj pa velikokrat celo na 24 dni, v postopkih IUI pa celo na 21 dni, tako da sem imela insemenacije že enajsti ali dvanajsti dan ciklusa. Sedaj imam M samo dva, tri dni in še to samo prvi dan šteje, potem pa je vse skupaj bolj samo za jezo, kot kaj drugega. Je pa res, da že 5-7 dni pred M dobim rjav izcedek, ki je zelo nadležen, saj je za tampon premalo, vložek pa je zoprn, še posebej, če ga potrebuješ 7 dni skupaj.
Izrazito pa vpliva M na moje psihično počutje, saj sem že 2,3 dni pred M nemogoča, razdražljiva in že kar nevarno depresivna. Po M pa se vse postavi spet v normalo in sem ponovno polna optimizma (to je moj običajni jaz). Vendar moram povedati, da mi prezgodnja menopavza še na misel ni prišla.
Sicer se trudiva za otročka že osmo leto, pa nič, kljub temu, da je vse OK. Bila sem trikrat na IUI s Klomifenom, ker baje krasno reagiram, sedaj čakam na M za Pergonal in spet IUI. Čista zguba časa, še posebej pri teh letih. Može je že 37 let.

Ne obupavajte, čeprav sama to prav zdaj počnem.
lp

New Report

Close